Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért akarnak az emberek...

SIDLER22 kérdése:

Miért akarnak az emberek örökké élni?

Figyelt kérdés
Belegondolnak egyáltalán, hogy mit fognak csinálni úgy nagyjából örökké? Az ember egyszer mindenbe beleun.

2019. febr. 26. 21:30
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:

Isten emberi ésszel felfoghatatlan dolgokat ajándékozott azoknak, akiket örök élettel ajándékoz meg. A mai eszünkkel nem tudjuk megtölteni tartalommal, de ez a mi korlátunk, nem Istené.

A másik oldal, a pokol és a gyehenna tüze. A hitetleneknek és csalóknak, gyilkosoknak, gyáváknak, stb. ott lesz részük és örökségük örökkön örökké. Az vajon unalmas lesz?

Vonatkozó versek:

"Hanem, amint meg van írva: Amiket szem nem látott, fül nem hallott és embernek szíve meg se gondolt, amiket Isten készített az őt szeretőknek."

"Én vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég. Én a szomjazónak adok az élet vizének forrásából ingyen.

Aki győz, örökségül nyer mindent; és annak Istene leszek, és az fiam lesz nekem.

A gyáváknak pedig és hitetleneknek, és utálatosoknak és gyilkosoknak, és paráznáknak és bűbájosoknak, és bálványimádóknak és minden hazugoknak, azoknak része a tűzzel és kénkővel égő tóban lesz, ami a második halál."

2019. márc. 2. 22:04
 42/49 anonim ***** válasza:

Isten vonza az embereket magához, a szeretetével és jóságával. Kezdetektől fogva, úgy akarta, hogy az Emberekkel örökké együtt éljen, mivel Isten sem hal meg.

Az emberek nagy része felismeri az Istentől kapott vágyat az örök életre és tenni is hajlandó ezért.

Unalmas nem lesz, az biztos:)

2019. márc. 9. 22:38
 43/49 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy az idő, mint olyan, tekintettel lenne az emberre: oké, véget ér az emberiség történelme, fejeződjön be minden. Tovább is lesz valami, az ember pedig bizonyos formában akkor is elvileg létezhet. Ha túllátunk a földi életen, nem árt elgondolkozni, hogy hogyan is akarjuk ezt az időszakot tölteni, amihez képest a pár évtizedes emberi élet semmi.
2019. márc. 10. 23:45
 44/49 KZitus ***** válasza:
28%

40-es komment

"Attól még meg lehet unni. Bármilyen jó is." - ezt a gondolatod mire alapozod? Hány éves vagy? Unatkoztál már hosszabb ideig? Tudod mit jelent az unalom?

Ha ismernéd a Bibliában leírt "valódi életet", amelyet CSAK a tökéletes ember élhet, ismerhet, lehet vágynál rá? Ismered Istennek ezt az ígéretét?:

Ézsaiás 60:21 " Az egész néped igazságos lesz, és örökké övék lesz ez a föld. Ők az a hajtás, amelyet én ültettem, kezem munkája az én ékességemre."

És ezt?: Ézsaiás 35:4-7

"Mondjátok meg azoknak, akik nyugtalankodnak a szívükben: „Legyetek erősek! Ne féljetek! Istenetek eljön, és bosszút áll. Isten eljön, és elégtételt vesz. Eljön, és megment benneteket.” Akkor a vakok szemei és a süketek fülei megnyílnak. Akkor majd szökdel a sánta, mint a szarvas, és a néma nyelve boldogan kiált. Mert a pusztában víz fakad, és patakok a kietlen síkságon. A hőségtől perzselt föld nádas tó lesz, és a szomjazó földön vízforrások fakadnak. A sakálok tanyáján, a pihenőhelyükön, zöldellő fű, nád és papiruszsás nő."

Ez messze nem minden amit az örök életről ír a Biblia.

2019. márc. 18. 10:20
 45/49 anonim ***** válasza:
66%

Zitus, ugye te sem érted?

Az ember agya NEM az örök életre lett tervezve.

Persze, élhetünk örökké: úgy, mint egy spenót. Az agyunk kb. úgy fog működni ennyi idő távlatában, mint a spenóté.

Tévedés ne essék: nem leszel butább, mint most :-)

De ha megkérdezik tőled, hogy mi történt 100 éve: ...nem tudom.

És 500 éve: ...nem tudom.

És 10000000 éve: ...nem tudom.

Na, ennyit a spenót is tud.

2019. márc. 18. 12:39
 46/49 Tislerics Máté ***** válasza:

Minden embernek van személyisége, egyénisége, genetikai hajlamai, érdeklődési köre, stb. Ez határozza meg hogy kik vagyunk. A kis eltérések miatt tudunk különbséget tenni egymás egyénisége között. Ha van is lelkük, ami tovább él, attól még a Földön biológiai rendszerünk rabjai vagyunk. És a biológiánk nagyon is meghatározza a személyiségünket. Gondolj csak az elmebetegekre, vagy a függőségre hajlamos emberekre. Az ő személyiségüket, egyéniségüket, tudatukat drasztikusan megváltoztatja a biológiai rendszerük.

Az emberi agy, a neuronok roppant hálózata nem poénból van az idegrendszerünk központjában, a koponyánk mögött közvetlen kapcsolatban a szemünkkel, a fülünkkel, az orrunkkal. Régen rájöttek az emberek, hogy az agy mindennél jobban meghatározza a szervezetünk működését. Mi több, a gondolatokért is az felel.

Ha tehát a lelkünket kirántanánk a testünkből, azzal megváltozna a személyiségünk is. Nem is mi lennénk onnantól kezdve, mert a személyiségünk legmeghatározóbb eszköze (az agy) már nem lenne része. Tehát az ember a biológiai halállal elveszíti személyiségét. Ha létezik is mennyország, és a lelked átszáll oda, akkor az már nem te leszel.

Vagy akkor kérlek magyarázd meg miért vannak elmebeteg emberek. Miért van az, hogy az elme megváltozik betegségek hatására? Hogy lehet ez? Az összefüggés a lelkünk és a testünk között vitán felül létezik. Tehát ha ezt a kapcsolat felszakad, azzal a lényed is megváltozik. Ergo a menyben nem leszel az, aki a Földön voltál.

Amúgy nekem a Biblia idézeteidből egyáltalán nem jött át, hogy az örök életről ír. Ezen is érdemes lenne kicsit elgondolkozni. Hogyhogy nekem teljesen máshogy jön le mint neked. Elvégre mindkettőnkhöz szól az Úr a biblián keresztül. Akkor most mi van?

2019. márc. 18. 13:33
 47/49 Tislerics Máté ***** válasza:

KZitus! Az előző hozzászólásom is neked szolt és ez is!

A Bibliai idézeteid nagyon ködösek. Kérlek írd le hogy érti a szerző a gondolatait. Így önmagában sokféleképpen lehet értelmezni a szöveget.

2019. márc. 18. 14:01
 48/49 anonim ***** válasza:
Igen, én 26 éves vagyok, és már évek óta beleuntam az életbe, évek óta csak vegetálok, nekem már ennyi év is BŐŐŐVEN elég volt ebben a retkes életben... mindent meguntam, amiért eddig rajongtam, akármi számomra új dolgot kipróbálok, 3 perc után megunom, vagy még hamarabb... nekem már réges rég eljött az időm, nem értem azokat, akik örökké akarnak élni... tuti megbánják majd... tapasztalatból mondom, még a FÜGGŐSÉGEKET is meg lehet unni... én így szoktam le az alkoholról is... :D meguntam...
2021. márc. 4. 10:50
 49/49 KZitus ***** válasza:

"A Bibliai idézeteid nagyon ködösek." - melyik idézetre gondolsz?

2021. márc. 4. 16:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!