Nem tudom mi az igazság, Mohamednek tényleg gyermekfelesége volt?
Nem vagyok nagyon jártas a témában, tegnap hallottam ezt, de talán csak pletyka, hogy pedofil volt egy vallási vezető.
A katolikus papokról is mondják, de azok legalább titokban csinálják, tudván, hogy rosszat tesznek, de nem hiszem, hogy tisztelni lehetne egy vallás vezetőjét, sőt, megalapítóját, ha ilyen szörnyűséget tenne.
Talán Noéról beszélsz?
Ott van ehhez hasonló, de az mind a zsidók, mind a keresztények, mind a muszlimok őstörténetéhez is tartozik.
Az érdekelne, milyen kor alatt van tiltva a szex, mert ami nincs tiltva, az egyértelműen szabad.
"Nem lehet pontosan tudni hány éves volt."
Értem, de akkor honnét veszik a 9 éves kort?
Hol lehet ezt olvasni?
"A többnejűség jelenleg ritkán fordul elő az iszlám világban. És ahogy korábban írtam szociális funkciója volt mert az özvegyek ellátását célozta."
Talán az is, de a házasság egyértelműen arról szól, hogy szabad a szex, akár özveggyel, akár gyerekkel.
"Értem, de akkor honnét veszik a 9 éves kort?
Hol lehet ezt olvasni?"
Ezt is írtam. A Koránban nincs ilyen információ. Hadiszokban szerepel ami másodlagos forrás az iszlám vallásban, de ahogy mondtam eltérő életkorokat lehet ezekből kiolvasni. A rosszindulatú gyűlölködők ebből kiragadták azt ami alapján a legfiatalabb és úgy akarják beállítani mint tényt, de van olyan forrás ami szerint 1820 éves lehetett házasságkötéskor.
"Talán az is, de a házasság egyértelműen arról szól, hogy szabad a szex, akár özveggyel, akár gyerekkel."
A te felfogásodban lehet hogy a házasság csak a szexről szól de az iszlám vallás szerinte nem. Feleségül veszed hogy segítség neki. Korábban ha a nő elvesztette a férjét nem volt aki eltartsa a őt és a gyerekeit. Segítség nélkül éhen haltak volna. Erre szolgál az iszlámban a többnejűség. Mohamed próféta feleségei többségében ilyen özvegyek voltak.
"Korábban ha a nő elvesztette a férjét nem volt aki eltartsa a őt és a gyerekeit."
Ne már, ahhoz nem kell házasság, hogy valakit valaki eltartson.
"Ne már, ahhoz nem kell házasság, hogy valakit valaki eltartson."
Hazásság esetében a férj köteles gondoskodni a családról. Az hogy anyagilag néha támogatod egy dolog de ugye a család az egészen más. A férj részt vesz a gyerkek nevelésben, besegít a házimunkában stb. Ezt csak úgy lehet ha házasságot kötnek.
Hiába kábítasz, a házasság, vagy a feleség szó mindenhol elsősorban azt jelenti, hogy szabad beverni a lompost, sőt, kötelező, mert a szex hiánya válóok.
Az már más kérdés, hogy az asszonyát minden férjnek el kell tartania.
Kedves kérdező, tudom hogy kamu a kérdés, de mégegyszer reagálok, hiába felesleges.
A házasság célja sosem a szex volt, mégha benne is volt a pakliban. A szerelmi házasság is viszonylag új, és jellemzően európai-nyugati jelenség. Próbálj meg lehetőleg nem euro-centrikusan gondolkodni, számos más kultúra és világrész van.
Eddig egy valamelyest érdemi válasz jött:
"Az iszlám nemi és szellemi értséghez köti. Tehát ez nem egy fix életkor."
De nem tudom elhinni, hogy nincs semmi kritérium, talán a menstruáció megjelenése jelentheti a nemi érettséget, bár ez már elég fiatal korban jelentkezhet, akár tényleg 9-10 éves korban is.
A szellemi érettség olyan szubjektív dolog, amit nem lehet szignifikánsan megítélni, meg aztán ki legyen az, aki erre jogosult, vagyis ez semmit nem jelent, mert gondolom magának az arának a véleménye aligha számít valamit is a kérdésben.
A keresztény világban ugyan szükséges kimondani a boldogító igent, de tudjuk, hogy régen gyakran a szülők döntöttek a házasságról itt is, a tekintélyelv dominált egészen az emancipáció gyakorlatáig sok esetben.
Ilyen formális beleegyezés hiányában meg még csak szóba sem jöhet a leendő feleség akarata, szándéka.
Azért mégiscsak modernebb időket élünk, számomra elég hihetetlen, hogy nincs család, vagy gyermekvédelmi törvény a muszlim világban, vagy egy hivatalos életkor meghatározva, mint nálunk a nagykorúság, főleg egy olyan szigorú vallásban, mint az Iszlám, ami a nemi kilengéseket, vagy a házasságtörést, vagy a házasságon kívüli kapcsolatokat, vagyis magát a szexuális szokásokat erőteljesen és szigorúan szabályozza.
Nincs fix életkor?
Nem tudom elhinni!
"Hiába kábítasz, a házasság, vagy a feleség szó mindenhol elsősorban azt jelenti, hogy szabad beverni a lompost, sőt, kötelező, mert a szex hiánya válóok."
Mond te nem értesz magyarul vagy az értelmi képességeid ennyire korlátozottak? Nem azt mondtam hogy tilos a szex hanem azt hogy nem ez a célja többnejűségnek. Mondjuk ha neked annyiból áll a házasság hogy beverd a lompost akkor nem csoda hogy nem sikerül felfognod amit írtam. ez az állatok szintje. Ők is beverik azt mennek.
"A szellemi érettség olyan szubjektív dolog, amit nem lehet szignifikánsan megítélni, meg aztán ki legyen az, aki erre jogosult, vagyis ez semmit nem jelent, mert gondolom magának az arának a véleménye aligha számít valamit is a kérdésben."
Az állam határozza meg. Minden muszlim országban az állam határoz meg egy hivatalos minimális életkort. Az iszlám vallás nem határozza ezt meg fixen, csak ennek feltételeit ami alapján az állam azt mondja például hogy 18 év. Továbbá minden félnek bele kell egyeznie a házasságba. Ha a lány nem akarja akkor nem lehet kényszeríteni.
Ja, Aisha...
Az összes Ábrahámita vallás selejt, nem értem hogy miért nem esett ez még le mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!