Mi az igazság a fiúról?
A többség szerint egylényegű az Atyával. Ha csak a katolikusokat nézed, majd annyian vannak, mint a muszlimok (bár nem tudom, hogy egy sok száz évvel Jézus után alakult vallás véleménye mennyire releváns). Ezen kívül pedig még van pár száz millió ortodox és pár száz millió protestáns. A zsidók, jehovások, mormonok száma csak töredék a többihez képest. De számolj nyugodtan utána.
Jézusról egyetlen forrásunk van, a Szentírás. A Szentírás alapján pedig Jézus egyrészt nem teremtmény, se nem angyal (ezek szó szerint benne vannak), másrészt szó szerint Istennek nevezi. Tehát bár Krisztus és az Atya külön személyek, még is egy isteni lényeget birtokolnak, így lehet, hogy a kereszténység a három személyű egy igaz Istenben hisz.
"zsidók prófétának"
Zsidók nem, csak a muszlimok. Meg a keresztyének is prófétának, de nem "csak" prófétának.
" mormonok istennel egyenrangúnak,"
Mormonok is Isten fiának gondolják, csak ők Istent ilyen emberszabású lényként képzelik el, akinek Jézus szó szerinti gyermeke.
Az igazság Isten szavában van. Maga a Fiú is ezt mondta: Isten szava az igazság, és Ő azért született, hogy tanúskodjon az igazságról.
(János 18:37) . . .Én azért születtem, és azért jöttem a világba, hogy tanúskodjak az igazság mellett. . . .
A Biblia tartalmazza azokat az eseményeket, amiért az Ádám utódainak érdekében, szükséges lett egy megváltásról gondoskodnia Istennek. Ha ez nem történt volna meg, akkor ma nem ismernék úgy az emberek Isten fiát, ahogy most gondolnak rá. Sőt nagyobb tisztességet, istennek járó imádatot is adnak neki, a háromság tanításának oka miatt.
Ezt Isten valamikori népe nem tette, hiszen ahogy a Biblia vers írja, az emberek nem tudtak Isten fiáról. S mint megváltóra sem gondoltak úgy, hogy Isten helyébe kell tenni az elismerésben.
Várták, de nem Istenként, aki emberi alakban születik.
Hanem a tetteiért, hogy a megváltás megtörténjen.
Nincs miért csodálkozni ezeken a sokféle módu oktatásokon, hiszen János által figyelmeztet bennünket, hogy az utolsó apostol halála után, elfog terjedni a hitehagyás. A kevés, és megmaradt igazságban élő keresztények pedig ezen hatalomra jutott vallásoskodók által ellettek nyomva, sőt az életük is védtelen volt velük szemben.
Vegyük pl ezt a verset:
(Héberek 5:7, 8) . . .. 8 Jóllehet Fiú volt, engedelmességet tanult azokból, amiket elszenvedett;
Ha Isten fia, egylényegű, és rangú az Atyával, sőt Ő maga a Teremtő, mit jelent az, hogy engedelmességet tanult?
Ugyan miért kellett engedelmességet tanulnia, és kinek tette ezt.
A válasz egyszerű. Az égben engedelmes volt, az ottani rendeltetése szerint, soha nem lázadt fel Istene ellen.
Azonban emberként is megkellett tanulnia ezt, azokból amit elszenved.
Azért hogy megmutassa, hogy igen is Isten emberi teremtményei nem hibás teremtmények, és a legnagyobb próbák alatt is hűséges tud maradni a Teremtőjéhez.
ezzel megfelelt Sátán azon vádjaira, mely azt mondja, hogy az ember megtagadja Istenét, ha baj éri.
Gondolj bele, Mindezt egy Isten tette volna, hogy megfeleljen saját magának?
Isten a teremtett világ felett, azon kívűl van, nem lép kapcsolatba vele, csupán alacsonyabb szintű teremtményei intézkedhetnek a 2 világ közt. Az anyagi világ teremtését is a fiú végezte isten akaratából.
Platon barlanghasonlata szépen leírja a szellem világ és az anyagi világ kapcsolatát.
1#
Számold újra! Csak a muszlimok elsöprő többségben vannak a katolikosokkal szemben. És még ott a nem kevés, szent háromságot elvető többi keresztény felekezet.
Pont amiatt gondolják a katolicizmust a Sátán vallásának, amiért bálványimádást, többisten hitet, pogány ünnepek megtartását erőlteti.
"Számold újra! Csak a muszlimok elsöprő többségben vannak a katolikosokkal szemben. És még ott a nem kevés, szent háromságot elvető többi keresztény felekezet."
1,2 milliárd szemben az 1,8 milliárd, azért én ebben nem látok elsöprő többséget.
Minden keresztény felekezet vallja a Szentháromságot, amelyik nem vallja, az nem keresztény. A Szentháromság a kereszténység alapja.
Hogy ki a sátáni és ki nem, abba nem mennék bele. Az biztos, hogy aki ilyesmit állít, mint te, az nem az Isten embere.
7#
"Hogy ki a sátáni és ki nem, abba nem mennék bele. Az biztos, hogy aki ilyesmit állít, mint te, az nem az Isten embere."
Nem én álítom, hanem a többség. Én pont a kisebbséghez tartozom.
A Biblia szabályait valóban felrúgja, a katolicizmus, de a jelenlegi Pápa sem ragaszkodik annyira a szentíráshoz. Nézd meg pár idei kijelentését, nőkről, ufókról, ősrobbanásról, állatokról. Vagy ő, vagy az eddigi összes Pápa téved.
De klasszikus: szentek, szobrok, Mária, Könyv, kereszt imádata. Szombatot, vasárnapra változtatták, tiltott ételek fogyasztása...
Szia!
A többség ezek szerint téved, mert az Úr Jézus Krisztusnak éppen azért kellett meghalnia, mert "Istent is saját Atyjának mondotta, egyenlővé tévén magát az Istennel." (János evangéliuma 5:18)
János apostol - aki ezt leírta - a legközelebbi tanítványa volt Krisztusnak, én azt gondolom, hogy az ő szava a mérvadó!
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!