Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért van az, hogy a vallás/kr...

SIDLER22 kérdése:

Miért van az, hogy a vallás/kritika kategóriában néhány topik egy idő után két/három ember veszekedésével ér véget?

Figyelt kérdés

Néhány kérdésben először kap értelmes és a kérdéshez illő válaszokat az ember, majd megjelennek a csökkentagyúak akik folyamatosan tolják, hogy "az evolúció nem tud választ az élet létrejöttére!" majd ezt kontrázza Pombe, mirőlszól meg Darkmoon80 és a végére kialakul egy olyan hosszadalmas és unalmas "regényvita" mint ez: https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

Kérdem én:

- Miért jó ez?

- Kinek jó ez?

- Miért nem tudjátok akkor inkább privátban megbeszélni? (Hisz amiről beszéltek már rég nem az alap kérdéshez kapcsolódik)

Általában ateistából nem lesz hívő és a hívőből sem lesz ateista. Egy olyan fórumon mint ez meg aztán végképp nem.

No offense csak érdekelne a véleményetek.

2019. febr. 14. 18:11
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Darkmoon80 szerintem hagyni kéne. Úgyse érsz vele semmit ha vitatkozol. Jól tudom milyen ez. YouTube videós vagyok és napi szinten kapok olyan kommenteket amikben leírnak bizonyos dolgokat amik a tényeknek PONT az ellentéte (vagy csak nem tudják mert nem néztek szét a csatornán). Általában ezeknek a veszekedéseknek az a vége, hogy nem ír vissza a gyerek mert már nem tud mit. Így ha az eddigi válaszainál számított időpontig nem válaszol akkor tudom, hogy olvasta az üzenetem és, hogy inkább elbújik minthogy válaszoljon. Ilyenkor elkönyvelem magamnak a vitát egy nyert vitának és lezárom a dolgot. Szokták mondani, hogy "Ne etesd a trollt!". Én ezt így oldottam meg. Ha nem válaszol akkor tévedett csak annyira nyomorék, hogy inkább nem is válaszol. A másik lehetőség az szokott még lenni, hogy elnézést kér a tévedéséért. Szokott ilyen is lenni. Eddig 3-szor fordult elő.
2019. febr. 17. 06:47
 12/18 anonim ***** válasza:

"elnézést kér a tévedéséért."

Pedig ez egy érdekes dolog, mert ha belegondolsz, a vita nyertese nem nyer semmit, marad a véleményénél.

Az igazi nyertes a vita vesztese, mert ingyen és bérmentve, hiszen az információ akár pénzt is érhet, megszabadul egy téves beidegződéstől, véleménytől.

2019. febr. 17. 10:37
 13/18 Darkmoon80 ***** válasza:

Tudod, én ha tévedek, beismerem, és bizony elnézést kérek, lévén olyat állítottam, ami nem igaz, így tartozok ennyivel a vitapartnernek, ráadásul tényleg hasznos, ha egy tévedésemet helyre igazítják.

Tanulok belőle, és legközelebb nem követem el újra.

Sajnos ez az, amit itt a gyk-en sokan nem tesznek meg. Nem tudom, olyan rövid az emlékezetük, vagy csupán abban reménykednek, hogy nem futnak össze újra azzal, aki rámutatott a tévedésükre, de unos-untalan leírják az ostobaságaikat, mintha sose szembesítették volna őket az igazsággal.

2019. febr. 17. 17:48
 14/18 Darkmoon80 ***** válasza:

Látod, Kedves Kérdező!

34%-os lazán hazudik itt valamit (5-ös hozzászólás), majd gyorsan tovább áll, és egy másik kérdésnél osztja az észt!

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

Tisztesség, becsület? Na arra a vallása nem tanította meg....

2019. febr. 18. 12:38
 15/18 HaEv ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Teljesen igazad van a vitákat illetően.

Vitán kívül lenne egy megjegyzésem: én materialistából lettem keresztény - mielőtt ez az oldal létrejött. :) Tehát nem innen.

Nekem is nyomasztó sokszor a sok értelmetlen fröcskölődés - és van, hogy nem bírom ki, és beszállok... Nem vagyok rá büszke. Olyankor hónapokig nem jövök vissza...

De hát nem vagyunk egyformák, az élet úgy jó, ha zajlik ... meg ilyenek. :) Ne húzd fel magad! Árt a szépségnek! ;)

2019. febr. 23. 02:09
 16/18 anonim ***** válasza:

Miért lenne értelmetlen és miért nevezed fröcskölődésnek?

Gondolom nem lehetsz magasan iskolázott, mert aki materialista nevelést kapott, az többnyire csak akkor válik vallásossá, ha az ismeretei hiányosak és természetesen egyrészt ezeknek az embereknek a védelmében történik a vallások bírálata, kimutatván a logikai hibákat, ésszerűtlenségeket és tudományos tévedéseket, mert hátha valaki magától nem tudna ilyenekben megkapaszkodni és beleesne a több évezredes csapdába, amikor a klerikális hierarchia agymosott kiszolgálóját csinálnak belőle.

Az eszesebb vallásosak is nemegyszer megértik, hogy ostobaságokban hittek, egyáltalán a hit faramuci sajátosságai feltűnhetnek az értelemre hajló felnőttnek, mert annyira irracionális, hogy a hit a saját gondolatok értelmetlen és teljes feladását jelenti, a semmiért, hiszen olyan bizonyítatlan és irracionális gondolatokat kell a magáévá tennie, mégpedig az egészséges kételkedés parányi morzsája nélkül, hogy az már egyszerűen a betegség kategóriájába tartozik, minden hit ab ovo, mert maga a módszer nem kívánatos.

2019. febr. 23. 05:23
 17/18 HaEv ***** válasza:

Kedves Névtelen 16-os!

Lehet, te még nem olvastál olyan részt, ahol az emberek egymást sértegetik. Ahogy most te is tetted. Ismeretlenül aluliskolázottnak nyilvánítottál - de nincs igazad. De nem baj. Ne ismersz és nem tudhattad. Vakon ítélkezel. Nyugodtan élheted az életed felőlem úgy, hogy tagadod Isten létezését vagy nem is törődsz vele. Ez nem zavar. Az viszont igen, hogy pont azt teszed, amit a Kérdező a kérdésében említ és nem érti, miért jó... Nem akarlak megváltoztatni. Csak nem értek egyet azzal, amit írtál.

Nekem még senki nem tudott olyan logikai hibát mutatni a Bibliában, amit ne lehetett volna orvosolni egy kis kiegészítő tájékoztatással, amit a kérdés feltevője nem tudott. A legtöbben nem is gondolkodnak (tisztelet a kivételnek), nem járnak utána annak, amit olvastak egy könyvben, vagy hallottak valakitől, hanem csak nekimennek felvértezve magukat gyanútlan embereknek és aluliskolázottnak nevezik őket. Legtöbbször csak azért, mert vacak napjuk volt és le kell valahol vezetni... Miközben legtöbbjük sose vette kezébe a Bibliát, hogy saját maga járjon utána annak az állításnak... Mint az a kutató, aki bebizonyította, hogy ahol az Éden kertje volt, ott nem terem meg az alma, tehát a Biblia hazudik. A gond az volt, hogy el se olvasta azt a rész, és nem vette észre, hogy Ádám és Éva nem almát ettek. Sokszor az a gond az ilyen kérdésekkel, hogy hiedelemvilágokat támad, nem a valódi keresztény alapgondolatokat. Azt a hiedelmvilágot, amit ő saját maga gondol a kereszténységről. Semmi gond. Ez őket minősíti. Persze, nem mondom, hogy nem tudnak megbántani, az már más kérdés.

Nagyon nem tartom jónak azt, hogy nagyon sok keresztény nem tartja fontosnak a tanulást, a művelődést, a gondolkodást. De ez nem csak a keresztényekre jellemző.

Ha ennél többre is kíváncsi lennél, kénytelen leszel a Kérdező tanácsa szerint eljárni: írj privátban.

Köszi

2019. febr. 23. 19:35
 18/18 anonim ***** válasza:

Kedves HaEv!

Véletlenül sem akartalak megsérteni és szerintem az, hogy valaki több, vagy kevesebb iskolát járt, illetve az, hogy mennyi ismerete van a világról, az nem sértés, hanem egy állapot.

Attól, hogy valaki nem diplomás, illetve nem ismeri részletesen a fizikát, vagy a csillagászatot, még semmivel sem alábbvaló, a többit az előző válaszomban kifejtettem, de ha te például sérelmezed azt, hogy nem vagy jártas a tudományokban, akkor annak semmi akadálya, hogy változtass rajta, hiszen mint a mondás tartja, jó pap holtig tanul, hogy stílusos legyek.

Valaha a Műszaki Egyetemen tanítottam, szívesen megtanítom nekem mondjuk az integrálást, vagy egyéb matematikai műveletet, bár a vallásosak számára inkább a paleontológia, a biológia, a filozófia vagy egyenesen a történelem ismerete lenne fontos, meg ugye a már említett fizika és csillagászat, illetve ezek kombinációja, mint az asztrofizika, vagy a geofizika, amely tudományágak ismerete kizárttá teszik, hogy valaki beérné olyan magyarázatokkal, mint a bibliai szövegek, amik nem is magyaráznak meg semmit, nem támasztják alá őket érvek, megfigyelések és gyakorlatilag nincs semmi értelmük.

2019. febr. 23. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!