Mi szüksége van Istennek a végítéletre? Nem tudott volna egyből egy hibátlan világot teremteni? Vagy nem akart?
80#
Igen, ezt írtam le (nem képzelem, tudom) csak másképpen.
"Tökéletes csak az lehet, ami minden létező szempontból hibátlan - ÉS az sem lehetséges, hogy nála valami jobb legyen."
Minden létező szempontból semmi sem tökéletes. Valaminek viszont meg kell felelnie ha értelmet akarunk adni a létezésének, célt adni neki. De ez nem a minden, és nem is szükséges mindennek megfelelni.
"Nincs olyan, hogy "nekem nem tökéletes, de neked igen" - mert akkor ez a valami NEM tökéletes."
Dehogy nincs, ami nekem nem teszik az neked tetszhet. Nekem kis mobil kell h elférjen a zsebemben de neked nagy mert filmet akarsz nézni rajta. Neked tökéletes lesz a nagyképernyős ami nekem kényelmetlen. Persze gipszkartont darabolni egyikünk sem fog vele, mert arra nem tökéletes, nem arra való. :D
Csavarhatjuk, csűrhetjük ezt a témát de soha nem érünk a végére, amíg különbözőek vagyunk és különbözően gondolkodunk és látjuk a világot. Ezt nem értem miért olyan nehéz amúgy megérteni.
Te 9-esnek látod velem szemből a földre írt számot én 6-osnak. Jelenleg erről vitázunk. Ez most csak számomra primitív?
"ami nekem nem teszik az neked tetszhet."
Ebben az esetben ez a dolog nem tökéletes.
Mit nem lehet ezen érteni?
Ami nagyon jó, az nem tökéletes. Ami rettenetesen jó, az még mindig nem tökéletes.
A mi világunkban KETTŐ tökéletes dolgot ismerünk, és ez egyik sem isten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!