Jehova Tanúi, nektek tényleg nem tűnik fel mennyire élet- és keresztényellenes egy olyan parancs, ami alapján hagynotok kell másokat meghalni?
Igazad van, mert amikor szóba kerül a vér nélküli műtét szükségessége, akkor meg igencsak "kihátrálnak" a vének a segítségnyújtáskor.
Amikor jeleztem a véneknek, hogy egy lehetséges műtét előtt állok, akkor kaptam egy telefonszámot! az ország túlsó felén lévő tanú koordinátorhoz!, aki semmit nem rendezett! (A helyi vén, aki az helyi orvosi összekötő bizottság tagja volt, annyiban kötődött az egészségügyhöz, hogy a kórházban dolgozott raktárosként.)
A vének azzal voltak elfoglalva, hogy fizetem-e a biztosítást,-mivel az is csak bizonyos idő múlva lép érvénybe -kb. 1 év biztosítási idő kell hozzá (TEST-VÉR Biztosító).
Nekem kellett intézni a biztosítást, a saját háziorvosom telefonálta végig a fél országot hogy hol van mellkas-sebészeti osztály, ahol végeznek vér nélküli műtétet, hónapok múlva! kaptam csak időpontot egy konzultációra előtte minden vizsgálatot a háziorvosom írt ki és végeztetett el.
Amikor kb. majd egy év! múlva személyesen tudtam egyszer 10 percet beszélni a műtétet vállaló orvossal, (utazási költség + hálapénz) akkor hideg zuhanyként ért a válasza, miszerint egy mellkasi sérvkizáródás esetén - pár perc ! alatt szükség van az azonnali műtétre, így szerencsés lehetek, ha a hozzám legközelebb lévő kórházban meg tudnak műteni, és ebben a helyi kórházban nem lesz vita tárgya az, hogy kapjak -e vért vagy sem, mert azt a műtétet végző orvos dönti el, nem pedig én.
Érdekes volt már akkor is nekem az, hogy a vér nélküli műtétet vállaló orvos elég tartózkodó volt ezzel az eljárással szemben, többször is elmondta, hogy a vért ma már igen szigorúan szűrik, nincs különbség a gyógyulási időben a betegek között, sőt, a vér nélküli műtétek igen költségesek.
Majdhogynem "úri passziónak" nem nevezte, engem meg vallási fanatikusnak.
Elmondta, hogy ő is vallásos, de nem ezért végez a vér nélküli műtétet is!, hanem azért, mert "igény van rá".
Én egy megyeszékhelyen élek, de még itt sincs a megyei kórház vér nélküli műtétekre felkészülve.
Amikor jeleztem a véneknek ezeket a problémákat, hogy pld-ul lehet hogy nem leszek cselekvőképes állapotban, akkor azt mondták, hogy készítsem fel a világi családomat! erre az esetre, bízzam meg őket azzal, hogy jelezzék az orvosnak, hogy tanú vagyok és nem szeretnék vért kapni! (A családban egyedül én voltam tanú!)
Amikor még tanú voltam, egy esetre emlékszem amikor vér nélküli műtétre került sor, és a gyülekezetnek nem kis áldozatába került ez. Több százezer forintot szavaztunk meg a testvérnőnek a műtétjéhez, mert a biztosító nem minden költséget vállalt át.
Jellemző..... mélyen hallgattok ....
Éger István a Magyar Orvosi Kamara elnöke éppen ma nyilatkozta, hogy Magyarországon még mindig jobb az orvosi ellátás mint Afganisztánban!
Amúgy arra is kíváncsi lennék, hogy hány ember közölte a háziorvosával hogy Ő Jehova Tanúja, és nem fogad el vért, az orvosi adatbázisban rögzítve vannak-e ezek az információk, hogy az kezelőorvosok képben legyenek például egy gyógyszer vagy infúzió (ebben is van emberi vérplazma) felírásakor.
Tudom, hogy nem vagy csak nagyon kevesen közlik ezt a háziorvossal.
van jehova tanú aki orvos foglalkozású? hallott már róluk valaki?!elég érdekes hogy élet-halál esetén kinél van a döntés joga?!
az örtorony vállalkozás dönti el hogy él vagy halott lesz a szeretett testvérük?!
mert az életükkel esküdtek fel a a tanuk a szervezetnek törvényeik betartására és a jehova szekta szervezet halál esetén CSAK gratulál hogy jó példamutatóan cselekedett a nagyon nagyon nagyon szeretett testvérük. vagy az orvosok joga a döntés?! akik SZINTÉN az élet megmentésére esküdtek fel és szó nélkül cselekszenek a nagyobb esélyű beavatkozással. vagy megszegik orvosi esküt és valószinű halállal járó kezelést alkalmazzák vagy semmit tesznek kérésre az örtorony törvényt betartva.
melyik a KÖTELEZŐ EGY ORVOSNAK?!
ÉN CSAK EGYRE TUDOK GONDOLNI AZ ÉLET VÉDELME miatt a legjobb megoldást választva és 100% ban semmibe venni bármit mond a BETEG! én amit tanúltam az élet érdekében legjobb tudásom szerint biztos csak azt alkalmaznám ha megtehetem. nem engedném a beteget kérésére sem lelépni egy ház tetejéről bármennyire fenyeget vagy könyörög!
Az utóbbi két évtizedben a vallási közösségeket nem elismeri, egyszerűen csak nyilvántartásba veszi az állam. Sok esetben –valószínűsíthetően– visszaélnek azokkal a törvényes keretekkel és lehetőségekkel, amelyeket a valóban vallási tevékenységet folytató közösségek és egyházak számára hozott létre a jogalkotó. Mindenképpen el kellene érni, hogy az egyértelmű visszaélésekkel szemben lépjen fel az állam. Nemzetközi elvárás lenne, hogy a vallási piacon is legyen „fogyasztóvédelem” elfogulatlan, tárgyilagos információ. Úgy tűnik, e téren a magyar állam súlyos mulasztásban van. Európában (elsősorban Ausztriában és Németországban) az állami hatóságok könnyen hozzáférhető kiadványokban ismertetik a szektákkal kapcsolatos veszélyeket,van ahol áldozatokat segítő intézményeket tartanak fenn. Franciaországban kormányzati bizottság működik, amely összeállítja a társadalom számára káros tevékenységet folytató szekták listáját, s felhívja a figyelmet, semmilyen módon ne támogassák működésüket.
Nálunk a jogi szabályozás hiányosságai és a hatóságok nagyfokú tehetetlensége SZÜKSÉGESSÉ TESZI A CIVIL TÁRSADALOM MIND NAGYOBB FELELŐSSÉGVÁLLALÁSÁT. Vallási értelemben a szekták a nagyobb egyháztestről – a lényegi hittételek eltérő értelmezése vagy tagadása miatt " leszakadt közösségek".
Vidiripi
"Amikor jeleztem a véneknek ezeket a problémákat, hogy pld-ul lehet hogy nem leszek cselekvőképes állapotban, akkor azt mondták, hogy készítsem fel a világi családomat! erre az esetre, bízzam meg őket azzal, hogy jelezzék az orvosnak, hogy tanú vagyok és nem szeretnék vért kapni!"
Vajon a világi családod milyen döntést hozott volna, ha esetleg azt közli velük az orvos hogy vérre van szükséged?!
Hol az a testvériesség amiről annyit beszélnek a tanúk? Ha még erre sem lehetett megkérni a véneket. Akiknek pedig EZ A FELADATA hogy felügyeljék a gyülekezetet és elsők legyenek a szolgálatban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!