Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova Tanúi, nektek tényleg...

Jehova Tanúi, nektek tényleg nem tűnik fel mennyire élet- és keresztényellenes egy olyan parancs, ami alapján hagynotok kell másokat meghalni?

Figyelt kérdés
A vérátömlesztés tiltására gondolok. Hogy vehet komolyan ilyesmit bármilyen ember akiben van egy minimális jó is?
2019. febr. 4. 12:06
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
90%

Igen ,sajnos ez van.

Nem helyesen értelmezzük Jézus szavait amikor azt mondja ,hogy nincs annál nagyobb szeretet mint amikor,életét adja valaki a másikért.János evangéliuma,

„Az az én parancsolatom, hogy úgy szeressétek egymást, ahogyan én szerettelek titeket. 13Nincs senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja barátaiért. 14Ti barátaim vagytok, ha azt teszitek, amit én parancsolok nektek. 15Többé nem mondalak titeket szolgáknak, mert a szolga nem tudja, mit tesz az ura. Titeket azonban barátaimnak mondalak, mert mindazt, amit hallottam az én Atyámtól, tudtul adtam nektek. 16Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki, és rendeltelek titeket arra, hogy elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek, és gyümölcsötök megmaradjon, hogy bármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek. 17Ezeket azért parancsolom nektek, hogy szeressétek egymást.”

Erősebbek a hagyományok,az Őrtorony írásai.

2019. febr. 4. 12:16
 2/25 anonim ***** válasza:
86%
Egy fogságban született halnak hiába mesélsz a tengerről, számára csak az akvárium létezik.
2019. febr. 4. 14:50
 3/25 anonim ***** válasza:
90%

Ráadásul úgy, hogy nem is bibliai tanítás, hanem kiragad

tak egy vérről szóló igét és az által gyilkolnak. Nem lennék a helyükben az ítéletkor. Nem azért, mert bünteti Isten ezt a hatalmas tudatlanságot és hiszékenységet, hanem azért, mert akkor tudják még csak meg az igazságot és azt, hogy mi lett volna ha, nem az őrtorony hamis tanítása szerint mennek. Mennyi boldogságot és áldást dobnak így el...

2019. febr. 4. 16:45
 4/25 anonim ***** válasza:
20%

Kedves Kérdező

Neked nem tünt fel, hogy nem halnak meg tömegesen a Tanúk az operáció után? Én sem halta meg. Sőt nem rég egy testvér esett át szívműtéten és életben van.

Hagyjuk már ezt az "egy esetet úgy állítok be, mint ha tömeges mészárlás történne"... miközben vérátömlesztéssel is halnak meg műtét közben....

2019. febr. 4. 22:37
 5/25 anonim ***** válasza:
0%

Egy kis tájékozódást megengedhetsz magadnak.

[link]

[link]

[link]

2019. febr. 4. 22:39
 6/25 A kérdező kommentje:

Ja, ha nem tömegesen halnak meg, csak pár ember életét áldozzátok fel egy értelmetlen szektás szabály miatt, az már nem bűn?

Hány haláltól számítana annak?

2019. febr. 5. 01:03
 7/25 anonim ***** válasza:
15%

Kedves Kérdező. Nem tudom miért kell úgy feltüntetni egy dolgot, amit maguk az orvosok sem látnak annak.

Már hosszú évek óta tudják, hogy a vérnélküli műtétek, semmivel sem kockázatosabbak, sőt egészségesebbek, és a beteg is hamarabb felépül.

Ez hamis információ, kár terjeszteni, mert akik ismerik ezeket a gyógykezeléseket, azok tudják, hogy vannak vért helyettesítő eljárások, mint az EPO, a Vérmentés, vagy a Hemodilúció, vagy az elektrokauter használata, stb, stb.

Ha pedig olyan a szervezete, akkor vér ide, vagy oda a beteg meghal.

A Tanúk utána néztek minden gyógymódnak, így nem kellene felnagyítani úgy a dolgokat, mint ha a vér elutasítása lett volna a halál oka.

Hiába is rugdalózól, tájékozódj egy kicsit orvosi színten, és akkor meglátod, hogy nagy nagy tévedésben vagy

Külföldön, már a nem Tanúk közül is vérnélkül kérik a Műtétet.

2019. febr. 5. 01:11
 8/25 anonim ***** válasza:
18%

"csak pár ember életét áldozzátok fel"

Hogy milyen buta sületlenséget beszélsz itt. Minden évben valaki felhozza a Témát, és utána csend van. Egyébként pedig ha olyan veszélyes lenne, ls halálozással járna, nem készülnének elismerő Tanulmányok tekintélyes Orvosoktól, akik a vérnélküli műtétet helyesebbnek tartják, mert kevesebb a kockázata, mint a vérrel történőnek....

Úgy hogy, kérlek, hagyjuk már ezt az évente felröppenő fals információt.

2019. febr. 5. 01:17
 9/25 A kérdező kommentje:

"Ez hamis információ, kár terjeszteni, mert akik ismerik ezeket a gyógykezeléseket, azok tudják, hogy vannak vért helyettesítő eljárások, mint az EPO, a Vérmentés, vagy a Hemodilúció, vagy az elektrokauter használata, stb, stb."

Csak épp Jehova Tanúi jóval hamarabb léteztek, mint ezek az eljárások. Ergo mostmár ugyan tudtok mire mutogatni, de ez aligha mentesíti a szervezetet az elől hogy az ilyen alternatív gyógyászati módszerek megjelenése előtt is simán halálra ítéltek bárkit.

2019. febr. 5. 01:37
 10/25 anonim ***** válasza:
63%

Pár évvel ezelőtt egy anya halt meg és az újszülött babája, akit a tanúk éljeneztek, mintegy hős, aki kiállt a hite mellett.

Ha csak ez a két halál száradna a mocskos ördögtorony élet és emberellenes tanításán, már sok lenne! Nagyon sokan, túl sokan haltak meg ez miatt a kitaláció miatt és milliószor fel lett tévé már nektek is a kérdés, de még egyetlen egyszer sem válaszolta meg egy tanú sem: ha autóbalesetben a szeretett gyermek életét csak az mentené meg, hogy azonnal vért kap és így be tudják vinni a kórházba, hogy meg lehessen műteni, viszont ha nem kap azonnal vért, akkor meghal, mit tennétek?

2019. febr. 5. 05:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!