Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vajon Isten mindegyik vallást...

Kiss Éva Judit kérdése:

Vajon Isten mindegyik vallást jónak tartja?

Figyelt kérdés
A vallásodban megtudtad mi volt a teremtés célja? Mi az élet célja? Kérlek írd meg, ha igen, hogy mit gondolsz ezekről.

2018. dec. 21. 09:57
1 2 3 4
 31/31 BGB ***** válasza:

„PencroftTivald nevű felhasználó válasza:

Kedves Mindenki! BUÉK!”

Kedves PencroftTivald

Eddig maximálisán egyetértek az általad írottakkal, neked is BUÉK. Innentől azonban kicsit eltér a véleményem.

"Úgy, hogy nem természet tudományos bizonyítást adtam.

Oké, de az miért lenne egyből 100%?”

- Számtalan bizonyítás és bizonyíték létezik, ami Isten létét igazolja és egy sem, ami kizárja. Ezért 100%. Egyetlen ateista sem tudott még érvet mondani, hogy miért Ne alkothatta volna világunkat egy nálunk sokkal fejlettebb Intelligencia. Sőt ők sem tartják lehetetlennek hiszen arról fantáziálnak, hogy hamarosan mi is képesek leszünk akár számítógépes világokat teremteni, benne öntudattal rendelkező entitásokkal, lényekkel akik az általunk meghatározott törvények alapján generált világban léteznek. Számtalan scifi szól erről. Ez is egy jel, ami Isten létére utal, hiszen a gyerek is azt utánozza amit szüleitől lát, bennünk is bennünk van a vágy világok teremtésére, -volt kitől örökölni.

-------

„Eredetileg ezt írtad: "A semmiből nem lesz semmi, nemhogy több száz milliárd galaxis tehát a történet csak a vannal kezdődhet.." Volt szingularitás. Azzal kezdődött. „

- Helyesen az általad linkelt cikk szerint:

„Az ősrobbanás kozmológiai MODELLJE szerint a világegyetem a születése pillanatában egy gravitációs szingularitást TARTALMAZOTT. „

„A szinguláris szó jelentése: egyedi, kivételes, különleges viselkedést vagy szabálytalanságot mutató. A szingularitás egy szinguláris hely.”

Nem gúnyolódásból írtam, hogy a szingularitás azt jelenti, hogy nem tudjuk mi van ott, hanem mert tényleg azt jelenti.

Az ősrobbanás modellje arra a megfigyelésre épül, hogy a minden csillag, minden csillagtól napról napra távolodik. Ebből következik, hogy a múltba visszafele nézve ezek egyre közelebb és közelebb voltak, és a modell szerint az elején a világegyetem összes anyaga egyetlen pontba sűrősödött, ekkor végtelen nyomás és végtelen hőmérsékelt és gravitáció jön ki.

A relativitás elméletben nincs gravitációs erő. A gravitációs hatás a téridő görbületével van magyarázva. A testek a téridőben egyenes mentén haladnak. A gravitációs hatást az okozza, hogy az elmélet szerint a nagy tömegű testek maguk felé görbítik magát a „tér-időt” így a tér-időben egyenesen mentén mozgó testek egyenese is nagy tömeg felé “görbül” . Ezek meggörbült “egyenesüket” követve közelednek a nagyobb tömeg felé.

A modell ebben az esetben végtelen gravitációs erő helyett végtelen tér-idő görbületet jósol, jelentsen ez bármit is /senki nem tudja akkor ez most mi is/.

Mivel a végtelennel/ nullával való műveleteket , a matek nem igazán tudja értelmezni ezért a tudomány a világegyetem erről a szinguláris (rendhgyó, mienktől eltérő) korszakáról nem tud mit mondani. Hiába lennének képleteink erre az időre /nincsenek egyébként / pld. ha tudjuk, hogy a hőmérséklet egy óra alatt a felére csökken akkor a végtelen hőfokú világegyetem 3 óra múlva hány fokos?/

A probléma nem csak a matekkal van, hanem azzal is, hogy az általunk megfigyelt összes természeti törvény érvényét veszti ilyen extrém környezetben, mivel ezeket a törvényeket döntően a gravitáció alakítja, az általunk ismert világegyetemben. A gravitáció a leggyengébb erőhatás, viszont cserébe a legtávolabb elhat, / A Napra hat a Tejút központi feketelyukának vonzása/.

A mágneses erő nagyságrendekkel nagyobb a gravitációnál, hiszen egy kis mágnes rúd legyőzi a hatalmas Föld gravitációs erejét és felszippantja a vasat, de hatása kb 20 cm után megszűnik. Ennél még hatalmasabb erők vannak atomi szinten (lsd. Atombomba), de a magerők hatása csak atomi távolságokon belül érvényesül, tehát ha 20 cm-el odább rakod a telefonod, a benne levő hatalmas atomi erők változása nem nagyon befolyásolja a Sirius csillag pályáját.

Azonban ha a modell szerint a világegyetem atomi színtere sűrűsödik, zsugorodik, akkor a gravitációs erő hatásait egyesíteni kéne az atomi szinten működő erőkkel, mivel már ezek hatása is hat az egész világegyetemre. Az atomi erőkkel a kvantummechanika foglalkozik. Ilyen egyesitett elmélet azonban nincs, amit cikk is korrektül közöl.

„Mivel azonban az ősrobbanás-elmélet jelenleg még nem tartalmaz kvantumos hatásokat, ezért előrejelzései csak az ősrobbanás pillanata utáni időpillanatban válnak érvényessé.”

Ez azt jelenti, hogy se matekunk nincs, ami itt működne, sem az anyag tulajdonságait, viselkedését meghatározó törvényeket nem ismerjük így fogalmunk sincs, mi történhet ott, egyáltalán az ottani anyag milyen tulajdonságokkal rendelkezik. A tudomány erről az időszakról tehát mondani semmit nem tud és nem is kíván. Ez az időszak a tudományos elméletek (találgatás) világa, ide lehet képzelni tér-idő kiszakadást, féreglyukakat párhuzamos univerzumokat stb. Ezek nem többek mint ötletek találgatás elméletek.

Sajnos az ateizmus próbálja elhitetni az emberekkel, hogy a tudomány mindent megoldott, kiszámolták, hogy a szingularitás teremtette a világegyetemet, már csak egy-két apróság vár tisztázásra. Holott ennek az ellenkezőjét állítja magáról a tudomány ami korrekt. Sajnos sokan keverik a tudomány által felvetett hipotéziseket a tudomány eredményeivel.

---

"Az ateista hitűek állítanak ilyesmiket, hogy a semmiből lett az anyag, vagy az anyag öröktől fogva volt stb."

Most akkor semmiből vagy öröktől fogva? :D De a "semmiből lett"-re visszatérve, tudsz rá példát mutatni? Hogy valaki ilyet állít?

Pld. Stephen Hawking arra jut, hogy a világegyetem keletkezése előtt nem volt semmi, mivel az Idő is akkor keletkezett.

----

Az meg, hogy Te nem értesz természettudományos dolgokat, nem jelenti azt, hogy 1, mások ne értenék, „

- Figyelem is a nálam jobban értők gondolatait pld. a kvantum mechanika ( ott aztán van valószínűség számítás rendesen ) atyja a Nobel díjas Heisenberg így vélekedik:

„A természettudományok kelyhéből az első korty ateistává tesz, a pohár alján azonban Isten vár rád."

„ De ha már itt tartunk, nem hasonlóan "Tudja a fene!" azt állítani, hogy Isten öröktől fogva való, és mindig is létezett?

Nem, a szingularitásról mondja a tudomány, hogy nem tudja mi az, Istenről meg tudjuk, hogy egy az Időn kívüli dimenzióban végtelenül inteligens Létező ( VAGYOK), s mint ilyen megtudja alkotni terünket és időnket amelyen belül létezhet csak világegyetemünk.

-------

"Kérdésem akkor, hogy ti ateista hitűek mit mondotok honnan lett a gyermek?"

Gyermek? :D Gyermek anyjától és apjától... napjainkban.

„A Világegyetem? Ennyit tudunk róla mondani - manapság. Majd idővel talán többet. „

-Ez az ateizmus legerősebb érve :Minden ellent mond annak, amit vallunk, de majd idővel biztos jön valaki és bizonyít.

Ateizmus az emberi hiszékenységre épít.

-------

„De kérdem én, Isten akkor most a semmiből lett? És ha igen, hogyan?”

- Egész idáig arról írtam, hogy minden a Vanból lett mivel a semmiből nem lesz semmi és mi vagyunk. Tehát Ő az Időn kívül van és mivel ott nincs idő így a „mindig/örökké Van” (= -örökkéValó) által lett az idő.

------

„A véletlenről: persze, számolható lenne. De mivel valóban, nincs elég információ és módszer számos dolog mérésére, így mégiscsak marad a véletlen. És a véletlen statisztikával leírható...”

- Odáig jó, hogy minden számolható. Innentől magadnak mondasz ellent.

Ha valami egyszer kiszámítható akkor az eldőlt! Ezt nem befolyásolja, hogy az információ hiányosok mit tippelnek az eseményről. A statisztika csak a mi tippelésünket javítja, de ez nem befolyásolja az esemény kimenetelét. A valószínűség pedig azt mutatja, hogy amit tippelünk az mennyi eséllyel jön be.

------

Földönkívüliek...

Oké, te más dimenziókra gondoltál... de a téma nem ez volt, hanem ez a dimenzió :).

- Nem én beszélek más dimenziókról hanem a Biblia közli azt a tényt, hogy az Időn kívül is van élet, sőt ott van csak igazán (örök).

A tudománynak 6000 év és Eisten kellett, hogy rá jöjjön az Idő nem alap dolog, hanem egy nagyon bonyolult rendszer, ami nem öröktől van, tehát lett (helyesen valaki megtervezte és meg is valósította) . Ebből a dimenzióból jönnek ide küldöttek Angyal [gör. Angelosz=Küldött] és hozzák a mi világunk alkotójának és az ottani világ vezetőjének üzenetét:Pld. Szeressétek egymást, mert minden ember testvér.

Mint látod a tudomány nem, hogy cáfolná hanem egyenesen bizonyítja Isten létét. Igaza van Howkinsnak amikor azt mondja az ösrobbanás előtt nem volt lehetett semmi, - ha hozzátesszük a mi dimenziónkban. És mivel a semmiből nem lesz semmi és mi vagyunk kell lenni egy Időn kivüli dimenziónak is.

Akik onnan jönnek mind egy különös nyelvtan szerint beszélnek. Erről és az Idővel kapcsolatos fontos bejelentésről itt írtam a #11 ben

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..

A bejelentés súlyát a Biblia egy kozmikus képpel jelzi az Angyal egyik lába a kontinenseken a másik lába a tengereken áll.

2019. jan. 16. 21:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!