Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vajon Isten mindegyik vallást...

Kiss Éva Judit kérdése:

Vajon Isten mindegyik vallást jónak tartja?

Figyelt kérdés
A vallásodban megtudtad mi volt a teremtés célja? Mi az élet célja? Kérlek írd meg, ha igen, hogy mit gondolsz ezekről.

2018. dec. 21. 09:57
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

"A kiigazítás nem megmásítást jelent. Te tudsz olyant mondani, amit nem az emberek találtak ki a tanúknál, hanem a vezetőtestülettől, és azóta mást tanítanak? Mondjuk pont az ellenkezőjét?"

Szerencsére tudok mondani ilyet. Krisztus egy időben imádható volt nálatok, utána változtattátok meg a tanítást, hogy nem lehet imádni.

"Ahogyan az ember is halad az éjszakából előre, és jön fel a nap, egyre világosabban látja az előtte levő utat."

A nap már 2000 éve feljött, ahogy az Írás is mondja.

"Nektek pedig, akik félitek a nevemet, felragyog az igazság napja, sugarai üdvösséget fognak árasztani."

Az "igazság napja" már régen felragyogott, aki az állítja, hogy még most jönnek új igazságok, most is szükségesek új kiigazítások, az láthatóan az Írás és Krisztus ellen szól.

Amit idéztél a Példabeszédekből, az a zsidókra volt igaz, mert ők még nem ismerték az igazságot, Krisztust.

2018. dec. 24. 10:00
 22/31 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Igaz, mi már leveleztünk egymással, és ha Te képbe kerülsz, akkor a tanúk ócsárolása is számításba jön."

Így van leveleztünk, de nem ócsároltam a tanúkat! Kritikát azt fogalmaztam meg de azt se igazán a tanúk ellen hanem az Őrtorony szervezet ellen!

"Mint emlékezetes, a PRIVÁTBAN CSAK NEKED IRT levelet bemásoltad a közösbe, hogy bizonygasd a hozzám állásodat. Ezért sok értelme nincs, hogy az itteni embereket kihagyjam a válaszadásomból."

Nem emlékszem erre de ha én voltam az akkor annak biztos meg volt az oka. De biztos hogy én voltam?

Csak mert az utolsó levél amit nekem küldtél 2017. december 12. volt! Több mint 1 éve!

Mindenesetre nem az én szokásom privát levelek küldése én sokkal jobban szeretem ha nyilvános a dolog. Neked és úgy általában Jehova tanúinak a szokása a privát levelek küldözgetése, írtak is ki ezzel kapcsolatosan kérdést!

"Mivel a Bibliában Isten arra szólít fel bennünket, hogy ne hagyjunk fel az összejövetelekre való járással, így egyáltalán nem mindegy, hogy hova járunk (Össze)."

Judit biztos vagy ebben, Isten szólít fel? Vagy az egyik apostol írja a levelében? Abban pedig egyet értek hogy nem teljesen mindegy hogy hová járunk. De ugyan akkor ott van Jézusnak a tanítása a búzáról és a konkolyról, ugye ismered?

"Mint tudjuk a rossz társaságok megrontanak hasznos szokásokat (idézet) Az nem biztos, hogy Isten szemében is helyes, amit Te vagy bárki más helyesnek gondol."

Tudjuk? Biztos hogy tudod? Kérlek olvasd már el az 1Korinthus 15:32-33-34 egyben!

Aztán ÉRTELMEZD a bibliai részt hogy miről is van szó!

Az lehet hogy nem helyes de ez ugyan úgy a te esetedben is igaz lehet!

"Többen megtették ezt már, történetük megismerhető a Bibliából, mindnek meglett a következmény."

Azért az nagyon nem mindegy hogy kivel nem ért egyet az ember, egy prófétával vagy pedig simán emberekkel! Vagy azt állítod hogy a Vezető testület az prófétál? Mert erre viszont van bibliai rész és nem kell félni attól a prófétától aki olyat állít ami aztán nem következik be! Mert az ilyenek nem Istentől jövő dolgot mondanak! És én pontosan ezt gondolom a Vezető testületről!

"Ha egyszer az van leíratva a Bibliában, hogy ne a magad értelmére támaszkodj, hanem keresd Istent mindenben, akkor nem értem sokan miért mennek a maguk szemében helyesnek tartott úton, ahogyan Te is."

Hát ez az hogy Istent és nem egy HBR-t vagy Vezető testületet! A bibliai példák mit is mutatnak? Isten hogyan adta át a bölcsességet? Ószövetség próféták vagy Salamonnak az ő kérése lett teljesítve! De ő tényleg bölcs is volt!

Csak abban vagyok 100% biztos hogy az Őrtorony általi út nem helyes egyáltalán és ezt nem csak az ismeretemre hanem a tapasztalatomra is építve jelentem ki. És ahogy telik az idő ez csak erősödik bennem. Teljesen mindegy hogy melyik keresztény felekezet vagy egyház összejövetelére mennék el. Tudom jól hogy nem csatlakoznék másikhoz mert a gyülekezet ismétlem a gyülekezet (és nem egyház) ahová járok az egy keresztény közösség. (pedig koránt sem tökéletes)

De ahhoz hogy igazán megérthesd el kellene menned más egyházak összejöveteleire is hogy halld milyen igehirdetések is hangzanak el. Akkor jobban megérthetnéd.

Viszont én korábban azt nem értettem miért is van tiltva Jehova tanúinak hogy elmenjenek más gyülekezetekbe ami nem a saját egyházuké. Talán nem elég erős a hitük? Pál végig járta a görögök isteneit! És? Megváltozott a hite, elhagyta az addigi hitét? Nem! Miért nem?

A gyülekezet ahová járok nem egy olyan személy van akik nem csak hogy találkoztak Jehova tanúival, olvasták a kiadványaikat és voltak a királyságtermi összejöveteleiken. Még is megmaradtak a saját gyülekezetükben!

De ami igazán meglepett az az hogy ha ők vállaltak volna katonai szolgálatot akkor sem lettek volna kiközösítve a gyülekezetükből és ennek ellenére még is polgári szolgálatot vállaltak. Illetve olyanok is voltak akik börtönbe vonultak a hitük miatt. De közülük már sokan nem élnek. Na én ezt tartom az igazi hitnek és a hitből való cselekedetnek! Ők biztos hogy nem félelemből cselekedtek hacsak nem az Istenfélelem volt az. De a kiközösítéstől nem kellett félniük az biztos!

2018. dec. 24. 17:22
 23/31 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Isten egységet, egységes gondolkozást vár el, nem egyénieskedést, és nem egyénenként fog megmenteni mindenkit, hanem mint egységes népet, akik teszik az Ő akaratát."

Nem! Nincs olyan hogy egységes gondolkozás! Olyan van hogy a hitben egységesek és mi a hitünk alapja? Jézus Krisztus! Efézus 4:13

És nem egy szervezet, főleg nem egy olyan amit folyamatosan tévedő emberek irányítanak!

"Most éppen mire gondoltál ezzel a szúrásoddal? Te sok mindent „mint tudjuk” írsz, de sajnos sokan nem tudják."

Ha nem tudják akkor kérdezzenek! Hát nem pont egy olyan oldalon vagyunk ahol lehet kérdezni? Egyébként ez egy nagyon jó példa ami írt az egyik válaszoló!

Jézus imádata, de a vérátömlesztés elfogadás is ilyen példa.

De a nemzedék meghatározás vagy hogy kit is kell a HBR alatt érteni de a nagy nyomorúság kezdete is! Sok van! Megjegyzem ezeket sem tudják sokan hogy ezek mit is jelentenek! De ha érdekli őket akkor majd kérdeznek!

"FEJEZD BE AZ ELLENSÉGESKEDÉST.!

Nem ellenségeskedek. Kritizálok. Ha igazán ellenségeskednék akkor a gyermekmolesztálásokkal foglalkoznék meg a többi olyan dologgal ami a tanúknál történik és nem az Őrtorony tanításokkal kapcsolatos. Pl. Hogy a szervezet olyan részvényeket is birtokol amelyek a hadiiparhoz köthetőek stb.

"ISMERED A TÖRTÉNETET: Cselekedetek 5:34-39 írja meg. Röviden a lényege, ha Istentől van az elrendezés, Te és azok akik szeretnék ha Jehova tanúi nem tanítanák azt amit tanítanak, azaz az IGAZSÁGOT Istenről, akkor úgy sem tehetsz ellene semmit! Mert Isten ellen harcolsz."

Ebben az esetben akkor úgy is elfogok bukni! De akkor te miért foglalkozol azzal hogy én mit írok? És te akkor miért is írogatsz?

"Köszi a kioktatásodat, de tőled nem fogadom el, mert még ha jó is amit írsz, a gondolataiddal kiforgatott dolgokat adsz tovább. Hogyan tudod még ezeket a verseket is félremagyarázni? Nem a testi gondolkodás az, ha egy ember a vágyait akár természetellenes úton is minden áron ki akarja elégíteni? Sajnállak, komolyan."

Ez tényleg nem kioktatás akart lenni csak válaszolni akartam a kérdésedre! Jó akkor ne fogadd el! De igen a testi gondolkozás az! Nem érted hogy miről van szó!

Pont ezért írtam neked hogy el kellene menned néhány más felekezet igehirdetésére hogy megértsed a dolgot. Mit forgattam volna ki azzal hogy azt mondtam hogy olvasd el az adott részt! Maximum te nem úgy érted ahogy az írva van de én nem forgattam ki!

Mivel nem érted akkor tanulmányozzunk Bibliát!

Róma 8:2 mert az élet lelkének törvénye Jézus Krisztusban megszabadított téged a bűn és a halál törvényétől.

- Gondolkozz el azon hogy mi az "élet lelkének törvény"!

Róma 8:3 Mert ami a törvénynek lehetetlen volt, mivel erőtlen volt a test miatt, azt tette meg Isten, amikor a bűn miatt elküldte az ő Fiát a bűnös testhez hasonló formában, és elítélte a bűnt a testben,

- Érted azt hogy a test erőtlen? És ha a testi ember a törvényt akarja megtartani akkor el fog bukni! És ez így is van!

Róma 8:4 hogy a törvény igazsága beteljesüljön bennünk, akik nem test szerint járunk, hanem a Lélek szerint.

- Ennek a résznek pont az lenne a lényege hogy lélek szerint kell cselekedni a léleknek kell engedni és nem a testnek!

Mit is kérdeztél? " Miért tartják helyesnek pl. a homoszexualitást, vagy inkább elfogadhatónak, ha Isten halálos bűnnek tartja?"

Erre írtam én hogy "A válasz nyilvánvaló! Római levél 8. fejezet!"

A válasz az a kérdésedre mert nem a "lélek törvény" szerint élnek!

Én komolyan azt hittem hogy megfogod érteni a dolgot! Eszembe nem jutott volna hogy így fogod látni ezt az egészet!

"Nem emlékszem, hogy voltál-e tanú vagy sem, szerintem nem keresztelkedtél meg, de ha igen, akkor írd meg kérlek. Ez esetben nem kívánok veled semmilyen formában kapcsolatba kerülni. Tudod miért!"

Te magad írtad hogy leveleztünk privátba! Ha ez neked lelkiismereti kérdés akkor nézz utána! A leveleid között is tudsz keresni ott is van keresőablak!

"Na abban egyet értünk, hogy Isten nem változik, és a szándéka sem."

Ugye! Ez szerinted vajon miért lehet? Mi az alapja?(hogy ebben egyetértünk.

"De Te betegesen ragaszkodsz ahhoz, hogy nem egyház, vallás vagy nevezzük közösségenek útján tanít bennünket, és készít fel az eljövendő dolgokra!"

Ha már beteges akkor legalább legyen pontos. Ahhoz ragaszkodok betegesen hogy nem egy Vezető testület által és nem is egy szervezet által teszi mindezt Isten!

Azt pedig egyenesen visszautasítom hogy egy közösségeket ne használna fel Isten arra hogy tanítson valakit!

"Ugyanis a gyülekezet feje Jézus, és ő nem tanít mást minden gyülekezetnek, így lesz egység. Engedelmesség, alázat és nagyon erős feltétel nélküli bizalomra van szükség."

Így van ebben egyet is értünk Jézus Krisztus a feje a gyülekezeteknek! Egység pedig Jézus Krisztus által lesz! Pontosan mire is gondolsz vagy kire is gondolsz a feltétel nélküli bizalom esetében?

"Kérlek tehát, hogy ÍRD MEG? HOGY VOLTÁL_E TANU VAGY SEM"

Majd utána jársz a levelezésünkben amennyiben ez tényleg lelkiismereti kérdés számodra!

"SOSE A VITÁZÁS HAJTOTT? AMIÉRT ITT VAGYOK."

Ezt most nem értem! Kérdezed vagy kijelented?

"Ahogyan az ember is halad az éjszakából előre, és jön fel a nap, egyre világosabban látja az előtte levő utat."

Saját tapasztalatomból elmondhatom hogy már én sem úgy látom a dolgokat mint mondjuk 7 évvel ezelőtt!

"Nem ellentétes dolgokat lát, hanem részleteket világosabban."

És akkor még csodálkozol vagy inkább felháborít és szurkálódásnak meg ócsárolásnak veszed azt hogy az Őrtorony szervezet ellen irkálok!

De hát pont ez az hogy az Őrtorony tanítások azok nem finomodnak hanem van hogy szöges ellentétben állnak egymással!

"Példabeszédek 4:18 "Az igazságosak..."

És kik az igazságosak?

"Te tudsz olyant mondani, amit nem az emberek találtak ki a tanúknál, hanem a vezetőtestülettől, és azóta mást tanítanak?"

Az hogy tanulmányozási cikk hogy hogyan kell és lehet adományozni. És ez minden évben szinte ugyan arra a hónapra esik!

[link]

Vagy ott van a 2. keresztelkedési kérdés!

"Megértetted-e, hogy önátadásod és megkeresztelkedésed Jehova tanújaként isten szellemtől irányított szervezetének tagjaként azonosít téged?"

De ha konkrét tanítást akarsz olyan is van!

Ki a HBR?

1881 - Kicsiny nyáj

1895 - Charles Taze Russell

1923 - Joseph Franklin

Na nem írom le végig szerintem ennyi is elég!

"Mondjuk pont az ellenkezőjét?"

Pont az ellenkezője hogy aztán meg nem 1 ember hanem egy csoport lett az!

De az oda-vissza változásra is jó példa. Mert először csoport aztán 1 ember aztán most megint csoport!

2018. dec. 24. 18:58
 24/31 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező,

Jézus a testté lett Ige, ő az Igével azonos, nem római katolikus, vagy jehova tanúja.

Ő nem imádta az anyját, és nem asszisztál hamis világvége dátumokhoz sem.

2018. dec. 24. 20:22
 25/31 anonim ***** válasza:
Sőt még a földön sem vonaglott halandzsázva, mint néhány régi vidámvasárnapos istentiszteleten látható.
2018. dec. 24. 20:23
 26/31 anonim ***** válasza:

Jézus szolgálatánál az evangéliumok beszámolnak földre esésről.

Jézusról apostolainak szolgálatakor, az Apcsel beszámol a Szent Lélek keresztségekről, ott mindig volt nyelveken szólás, ami nem halandzsa. Pál apostol szólt nyelveken.

2018. dec. 24. 23:00
 27/31 anonim ***** válasza:
Igen, például amikor a kereszt súlya alatt elesett. De én arra gondoltam, amit néhány régebbi vidám vasárnapos videón lehet látni. Na olyat viszont sehol sem ír a Szentírás, ha igen, idézd!
2018. dec. 25. 00:01
 28/31 BGB ***** válasza:

PencroftTivald részére:

"Isten létezése 100%-ig bizonyított"

- Tudod, ez azért erős állítás! Leginkább, mert a ti oldalatokról szokás pl. olyanokat állítani, hogy "A természettudományos állítások sohasem lehetnek 100%-osan biztosak". Akkor ezen állítás meg végképp, hogy lehetne? :)"

Úgy, hogy nem természet tudományos bizonyítást adtam.

PencroftTivald nevű felhasználó válasza:

Kedves BGB!

"Isten létezése 100%-ig bizonyított"

- Tudod, ez azért erős állítás! Leginkább, mert a ti oldalatokról szokás pl. olyanokat állítani, hogy "A természettudományos állítások sohasem lehetnek 100%-osan biztosak". Akkor ezen állítás meg végképp, hogy lehetne? :)

"A semmiből nem lesz semmi" ..."tehát a történet csak a vannal kezdődhet."

- Valahogy úgy. Parancsolj:

[link]

Kicsit benézted a cikket. A tudomány jelenleg ott tart, hogy nem tud a kezdetekről beszélni, azt mondja adjatok 5 percet az ősrobbanás utántól, akkor tudunk mondani valamit mert előtte szingularitás.

Az ateista hitűek állítanak ilyesmiket, hogy a semmiből lett az anyag, vagy az anyag öröktől fogva volt stb.

A szingularitás szót a tudomány akkor használja ha elegánsan szeretné kifejezni hogy: Tudja a fene!, Hagyjatok még békén ezzel, helyettesíthető az abrakadabra, kiszereméra-bávatag és brüm-brüm értelmetlen szavakkal.

Sajnos ezt a laikusok nem értik és misztifikálják.

A cikk nem a kezdetekkel foglalkozik, hogy mi ősrobbant fel és az honnan lett honnan ered, hanem "in medias res" a gyerek születésétől indít, a szülőkkel nem foglalkozva

"világegyetem a születése pillanatában egy gravitációs szingularitást [= tudja a fene mit, brüm-brümöt] tartalmazott."

Majd korrektül közli, hogy az ősrobbanás modell nemhogy a szülőkkel, de még gyerek kiskorával sem kíván foglalkozni:

"ezért [a modell] előrejelzései csak az ősrobbanás pillanata utáni időpillanatban válnak érvényessé.

Kérdésem akkor, hogy ti ateista hitűek mit mondotok honnan lett a gyermek? (Csak nem mégis a Semmiből?)

""Nem is beszélve, hogy bizonyított, hogy véletlen nem létezik"

- Megkérdezhetem, hol? :D"

Például a materializmus tanítása, hogy az anyag a belőle fakadó törvényeknek engedelmeskedik. Ebből következik, hogy minden számítható. A véletlen csak számunkra létezik és információ hiányból fakad.

Például a krupié elindítja rulett golyót körbe-körbe, ami a játékosok számára még "véltlen", hogy áll meg mivel nincs elég információjuk. A golyó egyre lassul és amikor úgy látja, hogy a játékosok számára is számítható kezd lenni a dolog elkiáltja magát Senki Többet![No More Bets!)

Természetesen nem ekkor dől el, hol fog megálni a golyó hiszen megfelelő lézeres eszközzel bemérve már a dobás pillanatától számítható.

""és már az ősrobbanás pillanatában eldőlt, hogy jövő hónapban Január 21-én 06:16-kor lesz telihold Magyarországról nézve."

- Oly biztos-e ez?"

Oly! Kérnék logiákát, hogy szerinted miért nem.

Aztán azt, hogy a Jézusi Két Nagy Törvény hogy jön a földönkívüliekhez... bocs, de elmondanád mégegyszer"

Úgy hogy a Krisztus szó arra utal, hogy Jézus egy földön kívüli világ hivatalosan kinevezett vezetője. A görög Krisztus szó a héber Messiás kifejezés tükörfordítása. Nálunk a királyokat régen koronázták, ma az elnököket beiktatják, a zsidóknál meg felkenték olajjal.

Messiás [mášíaḥ] = felkent [hivatalosan is kinevezett] király, pap.

Jézus Krisztus = Jézus az Isten által hivatalosan kinevezett vezető.

Ezt a világot nem valamelyik galaxis központjában kell elképzelni hanem inkább egy másik dimenzióban az Időn kívül.

A Biblia arról szól, hogy nem csak küldöttek (angelosz=küldött) jöttek ide hozzánk e másikvilágból, hanem annak vezetője is ellátogatott.

Annak okáért az az indulat legyen bennetek, mely volt a Krisztus Jézusban is,

Fil 2:6 Aki, mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy [ő] az Istennel egyenlő,

Fil 2:7 Hanem önmagát megüresíté, szolgai formát vévén föl, emberekhez hasonlóvá lévén;

"Ján 8:23 És monda nekik [Jézus]: Ti innét alól valók vagytok, én onnét felül való vagyok; ti e világból valók vagytok, én nem vagyok e világból való"

Felele Jézus: Az én országom nem e világból való. Ha e világból való volna az én országom, az én szolgáim vitézkednének, hogy át ne adassam a zsidóknak. Ámde az én országom nem innen való. >>

Ján 18:37 Monda azért neki Pilátus: Király vagy-e hát te csakugyan? Felele Jézus: Te mondod, hogy én király vagyok. Én azért születtem, és azért jöttem e világra, hogy bizonyságot tegyek az igazságról. Mindaz, aki az igazságból való, hallgat az én szómra

2018. dec. 28. 08:57
 29/31 anonim ***** válasza:

Isten nem foglalkozik azzal, hogy minősítse a saját maga által teremtett lehetőségeket, mivel minden tökéletes és úgy jó, ahogy van.

Ahhoz, hogy megtudd mi a teremtés célja, kicsiben kell vizsgálnod a dolgokat. Mi értelme van annak, ha kitalálsz egy játékot a gyermekeidnek?

2018. dec. 28. 23:59
 30/31 anonim ***** válasza:

Kedves Mindenki! BUÉK!

Kedves BGB!

"Úgy, hogy nem természet tudományos bizonyítást adtam."

- Oké, de az miért lenne egyből 100%?

"A tudomány jelenleg ott tart, hogy nem tud a kezdetekről beszélni, azt mondja adjatok 5 percet az ősrobbanás utántól, akkor tudunk mondani valamit mert előtte szingularitás."

- Nem mondanám, hogy benézés lenne. Meg milyen 5 perc? :D

Eredetileg ezt írtad: "A semmiből nem lesz semmi, nemhogy több száz milliárd galaxis tehát a történet csak a vannal kezdődhet.." Volt szingularitás. Azzal kezdődött. Nem semmivel. Akkor ki nézte be?

"Az ateista hitűek állítanak ilyesmiket, hogy a semmiből lett az anyag, vagy az anyag öröktől fogva volt stb."

- Most akkor semmiből vagy öröktől fogva? :D De a "semmiből lett"-re visszatérve, tudsz rá példát mutatni? Hogy valaki ilyet állít?

Az meg, hogy Te nem értesz természettudományos dolgokat, nem jelenti azt, hogy 1, mások ne értenék, 2, hogy ne lenne értelme. De ha már itt tartunk, nem hasonlóan "Tudja a fene!" azt állítani, hogy Isten öröktől fogva való, és mindig is létezett?

"Kérdésem akkor, hogy ti ateista hitűek mit mondotok honnan lett a gyermek?"

- Gyermek? :D Gyermek anyjától és apjától... napjainkban.

A Világegyetem? Ennyit tudunk róla mondani - manapság. Majd idővel talán többet. De továbbra sem állítja senki, hogy a semmiből lett volna... De kérdem én, Isten akkor most a semmiből lett? És ha igen, hogyan?

A véletlenről: persze, számolható lenne. De mivel valóban, nincs elég információ és módszer számos dolog mérésére, így mégiscsak marad a véletlen. És a véletlen statisztikával leírható...

>>"és már az ősrobbanás pillanatában eldőlt, hogy jövő hónapban Január 21-én 06:16-kor lesz telihold Magyarországról nézve."

- Oly biztos-e ez?"

Oly! Kérnék logiákát, hogy szerinted miért nem"

- Hasonlóan, mint a fent kifejtettem: számtalan információt nem ismerünk, és dolgot nem tudunk mérni. És bár dolgok bekövetkeznek, azért nem feltétlen egyértelműen. Én úgy gondolom, hogy számtalan egyedi eseménynek különböző valószínűsége van és nem feltétlen az következne be "ismétléskor", mint ami eredetileg kijött... Persze, ez már inkább természetfilozófia :).

Földönkívüliek...

Oké, te más dimenziókra gondoltál... de a téma nem ez volt, hanem ez a dimenzió :).

2019. jan. 4. 20:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!