Vajon Isten mindegyik vallást jónak tartja?
Vidiripi
PencroftTivald az álláspontodat eddig is értettem és eszembe nem jutott hogy ez néhány óra alatt megváltozik.
Az viszont egy másik kérdés hogy nem értek egyet veled! Na de akkor ismétlem magamat!
Mégis mire számítasz a vallás kategóriában? :)
Kérdező!
Isten azért küldte el a Fiát Jézust Krisztust hogy Ő elmondja/tanítsa az embereket az Isten szerinti jóra! És nem egy vallást tanított nekik hanem az utat tanította amely Istenhez vezet!
A vallásokat csak az emberek tartják jónak!
A kérdéseidre a válasz! János 13:35
A János 13:35 nem lehet a válasz, mert a vallások mindegyike azt állítja, hogy szeretet-re épül. Legyen az keresztény, buddhista, krisna, vagy mohamedán, vagy éppen a zsidóság.
A kérdés pont az, hogy mit hisznek az emberek, amikor ilyeneket mondanak: mindegy milyen vallásba tartozunk, csak higgyünk valamiben; Istenhez több út is vezet, mindegy melyiken jutunk el Őhozzá; nem a valláshoz (amit emberek hoztak ugyan létre, ez igaz) való hovatartozás számít Istennek; stb.
Jézus - akit elfogadunk Isten fiaként - két útról beszélt amin haladhatunk, ebből az egyik a pusztulásba visz. Máté 7:13
Isten, a tervének a megvalósításához mindig vezetett egy népet. Szövetséget is kötött velük. Jeremiás 31:32; Máte 26:28; Zsidóknak írt levél 13:20; stb.
Ha azt gondolják itt többen, hogy az igazság, amit maga Isten állít, lehet ellentétes tartalmú, akkor ezzel az állítással azt is állítják, h Isten néha hazudik. Mi is a hazugság? Az igazság ellentéte. Ez teljességgel lehetetlen, mint tudjuk.
Én, személy szerint nagyon örültem ennek a filmnek:
Viszont felmerült egy újabb kérdés, ami nem is újabb. Ha mindegyik keresztény (krisztuskövető) egyház a Bibliát tanítja, azaz a film szerint az a térkép, akkor hogyan hiheti bárki is azt, hogy a jó uton küldi az embereket a cél felé?
Ha az élet célja az lenne amit állítotok, akkor minek teremtette Isten a Földet, és hogyan adhatta büntetésnek a halált? Hogyan ígérhette meg, hogy örök élete lesz annak, aki hisz Jézus Krisztusban, és cselekszi az Atya akaratát?
A kérdés pont ezért került kiírásra. Minden keresztény vallás a Bibliát SZERETNÉ tanítani, azaz inkább próbálja, de hogyan állíthatnak ellentétes dolgokat? Miért tartják helyesnek pl. a homoszexualitást, vagy inkább elfogadhatónak, ha Isten halálos bűnnek tartja?
Hogyan bizonyosodhatunk meg arról, h a jó úton járunk ha a vallások mind azt hiszik, hogy ők tanítják az igazat Isten szándékáról?
Máté 23:10; 1Kor 8:6;
Egy Úr, egy hit , egy keresztség van. Vagy nem?
Kedves Kérdező
"A János 13:35 nem lehet a válasz, mert a vallások mindegyike azt állítja, hogy szeretet-re épül. Legyen az keresztény, buddhista, krisna, vagy mohamedán, vagy éppen a zsidóság."
A Kereszténységen kívül egyik vallás SEM állítja, hogy a Szeretetre épül! Ha megtennéd, hogy elolvasod #6 hozzászólásom vége felé a nagy parancsolat levezetését. /Tudom sokat írok ezért kevesen olvassák de légyszi/
Ahogy mondani szokás a Görögök hozták be világba a szépséget (Múzsák) és a tudományt, a Rómaiak az Erőt a Keleti vallások a misztikumot a kereszténység a szeretetet.
Pld. A "Krisna követő vallás" a reinkrnációra épül, ebből logikázik és a Baghavad Gita elején a polgár háborúra készülő Arjuna aggáját fejezi ki, hogy lemészárolja-e rokonait, tanárait, barátait mire Krisna Természetesen!, hiszen ezek úgyis újraszületnek majd. Krisna híres volt még arról, hogy társai feleségeit elcsábítsa (családukat szétdúlja) ezt ott Krisna "pajkos" korszakaként emlegetik.
A zsidó vallás a szeresd felebarátodat (népedet, családodat, csapatodat) és a "szemet szemért" Igazságos Bosszúra épül. Erre építi Jézus az Újszövetséget A Szeress (akar jót) Mindenkinek még Ellenségeidnek is és Bocsáss meg mindenkinek.
Hallottátok, hogy megmondatott: Szeresd felebarátodat és gyűlöld ellenségedet. >>
Máté 5:44 Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, akik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, akik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért, akik háborgatnak és kergetnek titeket. >>
Máté 5:45 Hogy legyetek a ti mennyei Atyátoknak fiai, aki felhozza az ő napját mind a gonoszokra, mind a jókra, és esőt ad mind az igazaknak, mind a hamisaknak. >>
Hallottátok, hogy megmondatott: Szemet szemért és fogat fogért. >>
Máté 5:39 Én pedig azt mondom nektek: Ne álljatok ellene a gonosznak, hanem aki arcul üt téged jobb felől, fordítsd felé a másik orcádat is
"Ha mindegyik keresztény (krisztuskövető) egyház a Bibliát tanítja, azaz a film szerint az a térkép, akkor hogyan hiheti bárki is azt, hogy a jó úton küldi az embereket a cél felé?"
SEHOGY!!
Krisztus tanításai csak és kizárólag Újszövetségből a Jézus és az apostolok által bevizsgált és jóváhagyott emberek munkájából ismerhetőek meg. Ami abban van az Van, ami abban nincs az Nem kell!!
A Katolikus tanok például egyenesen Krisztus ellentétesek és a világ legnagyobb maffiájának (Vatikán) és az általuk delegált kapzsi és hataloméhes emberek Pápák hatalmának megszilárdítását szolgálják. Ki is jött belőle az Inkvizíció és tanaik erőszakos terjesztése. Az egyszemélyi hatalom olyan veszélyes, hogy maga Jézus (mint próféta is figyelmeztet rá).
"Atyátoknak (Pápa = atya, szent atya)se hívjatok senkit e földön; mert egy a ti Atyátok, aki a mennyben van"
De igaz ez minden felekezetre, mert mindenhova beszivárognak kapzsi embereken keresztül antikrisztusi tanítások.A hívők egyéni felelőssége az ilyenek kiszűrése
„Mindent megpróbáljatok (megvizsgáljatok); ami jó, azt megtartsátok! Mindentől, ami gonosznak látszik, őrizkedjetek!” 1 Thess 5:21-22
Keresztények pedig ott ülnek minden féle gyülekezetben, sokszor felekezetük tévtanításai ellenére ( igen a katolikusoknál is,) mert legalább olvassák Istennek az emberek felé ajánlott Új-szerződését, amit a maga részéről saját vérével alá is írt és ennek egyetlen parancsa van a SZERETET.
Isten ezt a maga részéről is vállalja mert a keresztények nem azért szeretik Istent mert hatalmas, okos misztikus, hanem mert Ő is szereti az EMBERT.
"Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
A kereszténység tehát a szeretetről szól és ez az életvize amit semelyik más "vallásban" nem találsz meg.
Vidiripi
"A János 13:35 nem lehet a válasz, mert a vallások mindegyike azt állítja, hogy szeretet-re épül. Legyen az keresztény, buddhista, krisna, vagy mohamedán, vagy éppen a zsidóság."
Nem azt kérdezted hogy mire épülnek a vallások! Azt kérdezted hogy a vallásomban megkaptam e a válaszokat ezekre a kérdésekre: "A vallásodban megtudtad mi volt a teremtés célja? Mi az élet célja?"
- Ha az érdekel hogy mire épülnek a vallások akkor azt a kérdést tedd fel!
Mindenesetre a kereszténység a szeretetre épül.
János 3:16. Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
A kereszténység Isten szeretetére épül!
"A kérdés pont az, hogy mit hisznek az emberek, amikor ilyeneket mondanak: mindegy milyen vallásba tartozunk, csak higgyünk valamiben;..."
Egy picuri tévedésben vagy! Személyes meggyőződésekről kérdezel idézem neked! "Kérlek írd meg, ha igen, hogy mit gondolsz ezekről."
Leírtam hogy én mit gondolok erre te jössz azzal hogy mindegy milyen vallásba tartozunk.
Na akkor leírom neked hogy én azt mondom hogy nem mindegy! Mert én úgy gondolom és HISZEM hogy kereszténynek kell lenni. Ez a személyes meggyőződésem. Ne buddhista, krisna, vagy mohamedán, vagy éppen a zsidó vallású. De ismétlem ez egy személyes vélemény!
"Istenhez több út is vezet, mindegy melyiken jutunk el Őhozzá; nem a valláshoz (amit emberek hoztak ugyan létre, ez igaz) való hovatartozás számít Istennek; stb."
Meglehet hogy valaki kacskaringós úton indul el. Én is ismerek olyanokat akik a keleti vallásokban kerestek vagy épp abba születtek bele vagy a judaizmusba. Aztán keresztények lettek. Személyes meggyőződésem az hogy ők valóban kerestek Istent keresték még ha nem is voltak teljesen a tudatában!
"Jézus - akit elfogadunk Isten fiaként - két útról beszélt amin haladhatunk, ebből az egyik a pusztulásba visz."
Igen így van! Olyanokat is ismerek akik a másik utat választották. Az ő döntésük volt. De amíg élnek addig van esélyük változtatni a döntésükön.
"Isten, a tervének a megvalósításához mindig vezetett egy népet. Szövetséget is kötött velük."
Nem! Isten nem mindig egy népet vezetett. Ábrahám nem egy nép volt hanem egy ember akit Isten kiválasztott és az ő leszármazottaiból lett a kiválasztott nép Isten ígérete szerint!
Egyébként Isten előbb Ábrahámmal köt szövetséget!
"Ha azt gondolják itt többen, hogy az igazság, amit maga Isten állít, lehet ellentétes tartalmú, akkor ezzel az állítással azt is állítják, h Isten néha hazudik. Mi is a hazugság? Az igazság ellentéte. Ez teljességgel lehetetlen, mint tudjuk."
Erről Jehova tanúit kérdezd! Ők vannak az "igazságban"! Aztán az igazság megváltozik olykor szöges ellentéte lesz a korábbi igazságnak! "Ez teljességgel lehetetlen, mint tudjuk."
Az attól függ hogy kit kérdezel illetve kire hallgatsz!
"Viszont felmerült egy újabb kérdés, ami nem is újabb. Ha mindegyik keresztény (krisztuskövető) egyház a Bibliát tanítja, azaz a film szerint az a térkép, akkor hogyan hiheti bárki is azt, hogy a jó uton küldi az embereket a cél felé?"
A kérdés az nagyon jó! De nem a vallásokra kell tekinteni és az emberek itt követik el a legnagyobb hibát. Ugyanis nem az egyház üdvözít hanem Jézus Krisztus így értelem szerűen rá kell tekinteni.
Keresztény=Krisztus követő
Vidiripi
Judit! Nem ilyen válaszokra számítottál?
"Minden keresztény vallás a Bibliát SZERETNÉ tanítani, azaz inkább próbálja, de hogyan állíthatnak ellentétes dolgokat?"
Jehova tanúinál hogy lehet az hogy a korábbi igazságból elvetendő hamisság lesz? Tévedés alapján ugye az szokott elhangozni! Úgy taníthatnak ellentétes dolgokat ahogyan Jehova tanúi is tanítanak ellentétes dolgokat! A helyzet az hogy az általad feltett kérdésekre pont ott van a válasz a saját egyházadban vagy inkább szervezetedben! Mert mint tudjuk Jézus nem beszélt semmiféle szervezetről ő egyházról beszélt az apostolok pedig eklézsiáról! Mint tudjuk!
"Miért tartják helyesnek pl. a homoszexualitást, vagy inkább elfogadhatónak, ha Isten halálos bűnnek tartja?"
A válasz nyilvánvaló! Római levél 8. fejezet!
Olvasd el legalább a 19. versig!
"Hogyan bizonyosodhatunk meg arról, h a jó úton járunk ha a vallások mind azt hiszik, hogy ők tanítják az igazat Isten szándékáról?"
Hát nem az egyházak által az biztos! Akkor mi marad? Természetesen vagy értelemszerűen Isten igéje. Miért? Mert az nem változik nem kell kiigazítani és az tényleg az igazság!
Kedves Többiek! Kis intermezzo!
...
Kedves Vidiripi!
Régóta (el)beszélgetünk már (egymás mellett), én is ismerem az álláspontodat. Sőt, tisztleletben is tartom! Ugyanakkor, némely esetben álláspontjaink olyannyira szögesen egymáséival szemben mennek, hogy annak hangot kívánok adni. Ha nem is a Te kedvedért, a többi (sokszor csak csendben olvasó) gyakoris társunkért. Aztán a konklúziót majd ők levonják. A többit meg majd fojtatjuk a "föld poránál" :)
...
Intermezzo vége.
Kedves BGB!
"Isten létezése 100%-ig bizonyított"
- Tudod, ez azért erős állítás! Leginkább, mert a ti oldalatokról szokás pl. olyanokat állítani, hogy "A természettudományos állítások sohasem lehetnek 100%-osan biztosak". Akkor ezen állítás meg végképp, hogy lehetne? :)
"A semmiből nem lesz semmi"
- Szerintem meg a semmiből simán lehet semmi... Hisz a semminek mindenképpen részének kell lennie a semminek önmagának... nemde? :D
"nemhogy több száz milliárd galaxis"
- S ilyent ki állított? :) Mármint rajtatok kívül? Ti, kreacosok beszélitek csak ezt a marhaságot :)
(Látod-e Vidiripi, ezért vagyok itt. Ilyen butaságokat beszéltek, azt jönnek a fennkölltködések...)
"tehát a történet csak a vannal kezdődhet."
- Valahogy úgy. Parancsolj:
"Ha a véletlen szél nem fúj össze egy szép házat, akkor egy emberi testet ami 400 Milliárd! (mint egy galaxis csillagai) élő sejtecskének bonyolult és összehangolt szervezett egysége, nos ezt sem."
- Khömmn!
1, Hogy a szél mit fúj össze, azt csak a végeredmény tudatában értékelhetjük... néha igazán szép dolokat!
2, Ki beszélt itt "400 Milliárd!" sejtről? 1 bőven elég volt: onnantól: reprodukció, ha van variáció, akkor fellép szelekció... Hogy is mondta Darwin ezt egy szóval? Evolúció :). PONT :D.
"Nem is beszélve, hogy bizonyított, hogy véletlen nem létezik"
- Megkérdezhetem, hol? :D
"és már az ősrobbanás pillanatában eldőlt, hogy jövő hónapban Január 21-én 06:16-kor lesz telihold Magyarországról nézve."
- Oly biztos-e ez? :D
>>"És monda Isten Mózesnek: [...]
Logikus hogy a Vagyokból lett a mi univerzumunk nem a Semmiből, amiből nem lehet semmi. És mivel mi vagyunk így a Vagyoknak is lennie kell."
- Izé... És Mohamed meg Allah? Meg Krisna, és társai? Ők is mondogattak dolgokat... Ugyanakkor semmiből szerintem továbbra is lehet semmi... Az Univerzumunk keletkezéséről meg már igencsak jó elképzelésünk van... nem ilyen őseredet-mesécskék :D.
Aztán azt, hogy a jézusi Két Nagy Törvény hogy jön a földönkívüliekhez... bocs, de elmondanád mégegyszer? Ez már nekem túl ezotérikus! :D
Illetve ezt az Einsteines dolgot is kifejtenéd? Nekem ez már olyan, mint: https://www.youtube.com/watch?v=-wAm5xP2TEM
Vidripi részére:
Szia!
Az, hogy mire számítok válasznak, vagy mire nem, egy predesztináció lenne. Igaz, mi már leveleztünk egymással, és ha Te képbe kerülsz, akkor a tanúk ócsárolása is számításba jön.
Mint emlékezetes, a PRIVÁTBAN CSAK NEKED IRT levelet bemásoltad a közösbe, hogy bizonygasd a hozzám állásodat. Ezért sok értelme nincs, hogy az itteni embereket kihagyjam a válaszadásomból.
"A kérdés az nagyon jó! De nem a vallásokra kell tekinteni és az emberek itt követik el a legnagyobb hibát. Ugyanis nem az egyház üdvözít hanem Jézus Krisztus így értelem szerűen rá kell tekinteni.
Keresztény=Krisztus követő"
Mivel a Bibliában Isten arra szólít fel bennünket, hogy ne hagyjunk fel az összejövetelekre való járással, így egyáltalán nem mindegy, hogy hova járunk (Össze). Mint tudjuk a rossz társaságok megrontanak hasznos szokásokat (idézet) Az nem biztos, hogy Isten szemében is helyes, amit Te vagy bárki más helyesnek gondol.
Többen megtették ezt már, történetük megismerhető a Bibliából, mindnek meglett a következmény.
Ha egyszer az van leíratva a Bibliában, hogy ne a magad értelmére támaszkodj, hanem keresd Istent mindenben, akkor nem értem sokan miért mennek a maguk szemében helyesnek tartott úton, ahogyan Te is.
Isten egységet, egységes gondolkozást vár el, nem egyénieskedést, és nem egyénenként fog megmenteni mindenkit, hanem mint egységes népet, akik teszik az Ő akaratát.
„Jehova tanúinál hogy lehet az hogy a korábbi igazságból elvetendő hamisság lesz?"
Most éppen mire gondoltál ezzel a szúrásoddal? Te sok mindent „mint tudjuk” írsz, de sajnos sokan nem tudják. FEJEZD BE AZ ELLENSÉGESKEDÉST. ISMERED A TÖRTÉNETET: Cselekedetek 5:34-39 írja meg. Röviden a lényege, ha Istentől van az elrendezés, Te és azok akik szeretnék ha Jehova tanúi nem tanítanák azt amit tanítanak, azaz az IGAZSÁGOT Istenről, akkor úgy sem tehetsz ellene semmit! Mert Isten ellen harcolsz.
"A válasz nyilvánvaló! Római levél 8. fejezet!
Olvasd el legalább a 19. versig!"
Köszi a kioktatásodat, de tőled nem fogadom el, mert még ha jó is amit írsz, a gondolataiddal kiforgatott dolgokat adsz tovább. Hogyan tudod még ezeket a verseket is félremagyarázni? Nem a testi gondolkodás az, ha egy ember a vágyait akár természetellenes úton is minden áron ki akarja elégíteni? Sajnállak, komolyan.
Nem emlékszem, hogy voltál-e tanú vagy sem, szerintem nem keresztelkedtél meg, de ha igen, akkor írd meg kérlek. Ez esetben nem kívánok veled semmilyen formában kapcsolatba kerülni. Tudod miért! Köszi
"Hogyan bizonyosodhatunk meg arról, h a jó úton járunk ha a vallások mind azt hiszik, hogy ők tanítják az igazat Isten szándékáról?"
Hát nem az egyházak által az biztos! Akkor mi marad? Természetesen vagy értelemszerűen Isten igéje. Miért? Mert az nem változik nem kell kiigazítani és az tényleg az igazság!
Na abban egyet értünk, hogy Isten nem változik, és a szándéka sem. De Te betegesen ragaszkodsz ahhoz, hogy nem egyház, vallás vagy nevezzük közösségenek útján tanít bennünket, és készít fel az eljövendő dolgokra! Kár!!!! Ugyanis a gyülekezet feje Jézus, és ő nem tanít mást minden gyülekezetnek, így lesz egység. Engedelmesség, alázat és nagyon erős feltétel nélküli bizalomra van szükség.
Kérlek tehát, hogy ÍRD MEG? HOGY VOLTÁL_E TANU VAGY SEM. Köszi
SOSE A VITÁZÁS HAJTOTT? AMIÉRT ITT VAGYOK.
"Hát nem az egyházak által az biztos! Akkor mi marad? Természetesen vagy értelemszerűen Isten igéje. Miért? Mert az nem változik nem kell kiigazítani és az tényleg az igazság!"
Akkor a jehovások nem Isten igéjét hirdetik, hiszen tanításukat számtalan alkalommal kiigazították már. Isten igéje pedig nem szorul kiigazításra, mint te is írtad.
Az észrevételed jó! Az, hogy kiigazítják a tanítást, pontosan összhangban van azzal amit a Biblia ír.
Ahogyan az ember is halad az éjszakából előre, és jön fel a nap, egyre világosabban látja az előtte levő utat. Nem ellentétes dolgokat lát, hanem részleteket világosabban. Példabeszédek 4:18 "Az igazságosak ösvénye azonban olyan, mint a ragyogó hajnali fény,
mely egyre világosabb lesz a déli verőfényig" ÚV ford.
Károly "Az igazak ösvénye pedig olyan, mint a hajnal világossága, mely minél tovább halad, annál világosabb lesz, a teljes délig"
A kiigazítás nem megmásítást jelent. Te tudsz olyant mondani, amit nem az emberek találtak ki a tanúknál, hanem a vezetőtestülettől, és azóta mást tanítanak? Mondjuk pont az ellenkezőjét?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!