Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha a katolikusok olyan nagy...

Ha a katolikusok olyan nagy hívők, akik mindenkiben Istent látják, akkor miért van az, hogy párválasztásnál bizony ők is a külsőségeket nézik? (nőkre és férfiakra egyaránt gondolok! )

Figyelt kérdés
Miért nem tudják párválasztásnál is a lelket nézni,Istent meglátni a másikban?Komoly válaszokat várok!
2010. jún. 27. 18:35
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Általánosítasz! Nem mindenki ilyen. Persze, fontos valamilyen szinten, hogy nézzen ki valahogy az illető, akivel le akarom élni az életemet, de találkoztam már olyan emberrel, hogy lehet, hogy sosem álltam volna vele szóba magamtól, mert nem volt külsőleg szimpatikus, s egy nagyon rendes, kedves, lelkiekben gazdag ember. Ugyanezt fordítva is tapasztaltam, egy külsőleg minden nő álma férfi olyan tapló és sivár volt, amire nem is számítottam.

S ez nem függ össze a vallásossággal. Minden ember igyekszik olyan embert választani, akivel azonos értékrendet képviselnek, azonos módon gondolkodnak, hasonlítanak vagy kiegészítik egymást.

Ilyen minden ember életében egy van. Vagy megtaláljátok egymást, vagy nem.

2010. okt. 6. 21:06
 12/14 Salx Narval ***** válasza:
Azért, mert ők is ugyan olyan emberek, mint bárki más.A szépség megítélése is elég eltérő,kinek ez, kinek az.Ahány ember, annyi ízlés és annyi értékrend.Ez nem világnézeti dolog, hanem emberi.
2010. okt. 7. 04:18
 13/14 Salx Narval ***** válasza:
Szerintem a vallásos emberek inkább azt nézik, hogy a másik is azonos vallású legyen, vagy legalább is hasonló.Természetesen ezen belül, már az egyéni szimpátia a meghatározó.Engem nem zavarna, ha vallásos lenne a párom, de szerintem egy mélyen vallásos lány, nem jönne hozzám, még akkor akkor sem, ha esetleg tetszenék neki.
2010. okt. 7. 04:33
 14/14 anonim ***** válasza:
komolytalan, provokatív kérdésre miért vársz komoly választ?
2010. okt. 7. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!