Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Van lehetőség Isten nélkül élni?

Van lehetőség Isten nélkül élni?

Figyelt kérdés

Ha valaki nem bír vele egy légtérben lenni, de nem akar meghalni vagy a pokolba jutni, akkor mit tegyen?

Miért kell bárkinek is piszkálni itt a földön?

2018. nov. 17. 13:53
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:

Ha provokálni akartam volna, akkor olyasmit választottam volna, hogy Jézus666, vagy valami hasonlóan csengőt. :)

Egyébként a kötőjel miatt lehet akár -666 értelmezése a számnak.

De régebben írtam egy kis regényt magamról (jó régen volt):

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..

Igazából csak nyitottan és szkeptikusan próbálok érdeklődni, csak néha átmegyek a tó másik oldalára.

A vallással úgy vagyok, hogy vannak nála fontosabb dolgok és nem a vallás határozza meg, hogy kik vagyunk.

2018. nov. 17. 15:27
 22/30 anonim ***** válasza:
43%

Nincs mert a része vagy :D

Lucika te is a nagy egészhez tartozol bármilyen is vagy. Ha gonosz vagy boldogtalan leszel te is és a környezeted is azzá teszed. Ha pedig nem ismered az igazi boldogságot akkor keresd és éld meg. Utána már tudni fogod mi számít és mi nem.

2018. nov. 17. 15:29
 23/30 anonim ***** válasza:
22%

Istened mindig lesz, ha értelmes életet akarsz élni, legfeljebb nem fogod így hívni. Szükséged lesz az értékek legmagasabb eszméjére, amihez mérheted magad. Ha azt akarod, hogy amit teszel, az számítson, el kell vele azt is fogadnod, hogy a minden hibás döntésedért is vállald a felelősséget, és ezt a terhet fel kell venned.

Vagy élhetsz pusztán indulataid mentén, a vágyaid kielégítéséért, és akkor nem kell foglalkoznod az egész felelősség dologgal, csak gondolkodj el azon, hogy akkor miben különböznél egy állattól.

2018. nov. 17. 15:45
 24/30 anonim ***** válasza:
68%

Nem tartom értelmesnek képzelt lényekben hinni és ateistaként is ember vagyok, igazi morállal, ami nem kitalált lényekhez, hanem embertársaimhoz fűz.

Nekem nem sértő az, hogy állathoz hasonlít valaki, mert tulajdonképpen fején találta a szöget, az állatvilághoz tartozunk, amelyből értelmünk okán kiemelkedtünk ugyan, de ugyanúgy az élővilág bioszféráját képviseljük és felelősségünk csak nagyobb kell, hogy legyen azzal a tudattal, amiben van szerencsénk részesülni.

Meghalni kevesen akarnak, az öngyilkosok is csak azért, mert paradox módon félnek élni, ezért a legrosszabbat választják, de általában az ateisták és köztük én is, nem tartják jobbnak azt, ha az emberek képzeletbeli kiutat választanak, a vallások csalóka reménységeit elfogadva.

Ez az élet minden tekintetben véget ér és teljesen mindegy, hogy azt képzeli e valaki, hogy valamilyen módon további életre tehet szert, ha az nem kapcsolódik közvetlenül a mostanihoz, nekem untig elég a valóság, hogy utódaimban élek tovább, akárcsak az állatok, vagy a növények a továbbadott genetikai jellemzőkkel és ezen felül talán rövid ideig az emlékekkel is, ami marad utánam egy darabig.

Ennél többet senki nem kívánhat, túl nagy mohóság van a vallásokban hívőkben, túl sokat akarnak, gyengeségükben képtelenek belátni a valóságot. Szánalmas ez, én nem is haragszom magukra a szerencsétlen bekábítottakra, csak a szédítőikre, akik bebeszélnek nekik mindenféle kitalációt, csak azért, hogy uralmat nyerjenek az akaratuk felett és különböző csalárd kifogásra hivatkoznak a tévképzetek szuggerálása közepette, nemesnek tüntetve fel a szánalmast, amikor képtelenné tesznek embertömegeket, hogy megkülönböztesse a maszlagot a valóságtól.

Egyik vallás sem különbözik a másiktól a mai doxazmák ugyanolyanok, mint a régi, őskori, vagy ókori sületlenségek, annyi a különbség, hogy a többi mítikus alakban már nem hisz senki, ezekben meg még mindig, de nem juthatsz nem létező pokolba, sem mennyországba és nem is fog senki feltámadni halála után, amelyet csak a gyengék nem tudnak elfogadni.

2018. nov. 17. 16:27
 25/30 Theophilus ***** válasza:
8%

"Van lehetőség Isten nélkül élni?"

Nincs!

Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet... Ján. 14,6

Létezni lehet nélküle most is és a halál után is de élni nem!

És ezek elmennek majd az örök gyötrelemre; az igazak pedig az örök életre. Mát. 25,46

2018. nov. 17. 18:04
 26/30 anonim ***** válasza:
70%
Igen. Legyél ateista.
2018. nov. 17. 21:11
 27/30 anonim ***** válasza:
14%

"Ha valaki nem bír vele egy légtérben lenni, de nem akar meghalni vagy a pokolba jutni, akkor mit tegyen?"

"Van lehetőség Isten nélkül élni?"

Az Isten maga az abszolút lét is. Innentől válaszold meg magadnak.

2018. nov. 19. 12:51
 28/30 anonim ***** válasza:
71%

"Az Isten maga az abszolút lét is. Innentől válaszold meg magadnak."

Ha ez így lenne, akkor a szabad akaratot vonnád kétségbe.

2018. nov. 19. 13:26
 29/30 KZitus ***** válasza:
25%

Szia

Nincsen, mivel akár hiszed, akár nem, de ő működteti az életedet. A Biblia azt mondja Jehova Istenről: „Nálad van az élet forrása” Zsoltárok 36:10 (Bár te a Bibliát nem tekinted Isten Szavának)

Minden lélegzetvételedet Neki köszönheted - akkor hogyan élhetnél nélküle?

2018. nov. 20. 20:37
 30/30 anonim ***** válasza:
100%

Akkor elég szemétség, hogy a rablógyilkosok, a pedofilok, meg mindenféle szörnyű ember életét is tovább működteti.

Hitlerét például kifejezetten kitolás volt működtetni a részéről jó pár millió ember felé.

2018. nov. 20. 21:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!