Honnan ered a rossz, a gonoszság a világban?
A teremtés része mindaz a rossz ami létezik a világunkban?
Vagy a rossz valami Istennél is felsőbbrendű erő, ami Isten akarata ellenére jött létre?
"Csak egy isten van, az örökkévaló!"
És ez az örökkévaló alá lenne rendelve a természeti törvényeknek?
"Mondj egyetlen egy dolgot ami rossz a világban!"
Korábbi kommentben többet is soroltam. De legyen akkor az ebola-vírus!
Egyrészt azt kérdezted, mi a rossz ebben a világban. Az ebola igencsak sok problémát okoz ebben a világban.
Hogy lélek létezik-e, ilyesmit senki nem tudott bizonyítani. De az is elég valószínűtlen hogy ha létezik is lélek, és az a te részed, és átélsz valami traumát ebben a világban (mondjuk van két gyermeked és mindkettejük belehal egy ebola járványba), akkor annak ne lenne hatása a lélekre.
Ki a világosságot alkotom és a sötétséget teremtem, ki békességet szerzek és gonoszt teremtek; én vagyok az Úr, a ki mindezt cselekszem! Ésa. 45,7 (Károli)
Aki alkot világosságot és teremt sötétséget, szerez békét és teremt rosszat; én az Örökkévaló teremtem mindezeket. Jesája 45,7 (IMIT)
No most aztán lehet "okoskodni"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!