Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Honnan ered a rossz, a gonoszs...

Honnan ered a rossz, a gonoszság a világban?

Figyelt kérdés

A teremtés része mindaz a rossz ami létezik a világunkban?

Vagy a rossz valami Istennél is felsőbbrendű erő, ami Isten akarata ellenére jött létre?

2018. nov. 7. 22:18
1 2 3 4
 31/34 A kérdező kommentje:

"Csak egy isten van, az örökkévaló!"

És ez az örökkévaló alá lenne rendelve a természeti törvényeknek?

"Mondj egyetlen egy dolgot ami rossz a világban!"

Korábbi kommentben többet is soroltam. De legyen akkor az ebola-vírus!

2018. nov. 9. 23:31
 32/34 anonim ***** válasza:
0%
Az ebola vírus nem okoz problémát az örök életű léleknek. A lélek börtönét megölheti, így szabadulást nyer a lélek ami visszatérhet teremtőjéhez.
2018. nov. 10. 00:05
 33/34 A kérdező kommentje:

Egyrészt azt kérdezted, mi a rossz ebben a világban. Az ebola igencsak sok problémát okoz ebben a világban.

Hogy lélek létezik-e, ilyesmit senki nem tudott bizonyítani. De az is elég valószínűtlen hogy ha létezik is lélek, és az a te részed, és átélsz valami traumát ebben a világban (mondjuk van két gyermeked és mindkettejük belehal egy ebola járványba), akkor annak ne lenne hatása a lélekre.

2018. nov. 10. 00:11
 34/34 Theophilus ***** válasza:
100%

Ki a világosságot alkotom és a sötétséget teremtem, ki békességet szerzek és gonoszt teremtek; én vagyok az Úr, a ki mindezt cselekszem! Ésa. 45,7 (Károli)

Aki alkot világosságot és teremt sötétséget, szerez békét és teremt rosszat; én az Örökkévaló teremtem mindezeket. Jesája 45,7 (IMIT)

No most aztán lehet "okoskodni"...

2018. nov. 11. 09:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!