Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vallásosak, van valami ellenér...

Vallásosak, van valami ellenérvetek az evolúcióra, vagy csak a vallásotok miatt nem akarjátok elfogadni?

Figyelt kérdés

2018. okt. 29. 14:48
 21/94 anonim ***** válasza:
0%

Katolikus egyház tagjaként, anno én is így gondolkoztam. Csak emberek írták. Valóban. Viszont a kérdés, hogy kinek a gondolatát közlik. Saját magukét vagy Istenét?

,,Mert először is tudjátok azt, hogy az Írásnak egyetlen próféciája sem származik valamilyen egyéni értelmezésből. Prófécia ugyanis soha nem ember akaratából hangzott el, hanem Isten üzenetét mondták el emberek, ahogy arra a szent szellem indította őket."

(2Péter 1:20-21)

2018. okt. 30. 09:55
 22/94 anonim ***** válasza:
89%

(2Péter 1:20-21)

Ezt MEGINT CSAK ugyanaz a könyv mondja, amit EMBEREK írtak.

Tudod, egy bizonyítás EGYETLEN eleme SEM lehet az, hogy "és akkor itt csoda történt" - ugyanis akkor az EGÉSZ bizonyítás ÉRVÉNYTELEN.

Úgyhogy az ilyen kijelentéseket, hogy "inkább hiszek az istennek" - hagyjuk. Nem működnek.

2018. okt. 30. 09:58
 23/94 anonim ***** válasza:
19%

Iggn, amint elküldtem a kommentem tudtam, hogy folytatódni fog. Ilyenkor jön az, hogy meggyőződsz a dolgokról, az állítások igazáról, már ha akarsz.

Valóban, addig nincs értelme amíg hit nélkül él az ember. Hogyan hihetnéd el, hogy Isten gondolatait közölték, ha magában Isten létében sem hiszel?

2018. okt. 30. 11:00
 24/94 A kérdező kommentje:

"Valóban, addig nincs értelme amíg hit nélkül él az ember. Hogyan hihetnéd el, hogy Isten gondolatait közölték, ha magában Isten létében sem hiszel?"

Jogos kérdés. Milyen alapon kéne hinnem Istenben? Plusz ha hinném is hogy létezik, miért kéne azt hinnem hogy a Bibliában leírtaknak bármi köze is van hozzá?

2018. okt. 30. 11:41
 25/94 anonim ***** válasza:
0%
Meggyőződés által. Ha a leírtak igazak és megvalósulnak az ígéretek. Akkor már van alap a továbbiakban való hitre. Ez vonatkozik egyébként a hétköznapi dolgokra is, pl. egy munkaszerződésre is.
2018. okt. 30. 12:22
 26/94 Anahystor ***** válasza:
100%

"Ne keverjük már ennyire a növény világot, az eleven szülő fajokkal, mint az ember, vagy az állat"

Milyen szabály választja el szerinted ilyen élesen a növény és az állatvilágot??? Az evolúció az ÉLŐLÉNYEK változásával foglalkozik. Benne foglaltatik az egysejtűek, a növények és az állatok fajainak változása is!

Az általam példaként említett élőlények közül a káposzta önálló faj, a retek egy másik faj, az új növény egy harmadik faj.

Mindannyian ivaros szaporodással szaporodnak. Hol itt a hiba???

Miért is tiltakozol az új faj létrejötte ellen?

Ja, hogy nem fér bele a biblikus világképedbe?

Megingatná azt?

HÁÁT, így jártál. Legközelebb keress olyan hitet, ami szilárdabb alapokon áll!

"Azt még hozzá tenném, hogy Isten nem mutánsokat alkotott, hanem tiszta fajokat."

Hozzáteheted, de ezzel semmi okosat nem mondtál, csak a saját hozzá nem értésedet bizonyítod!

Olyan kategória nincs, hogy TISZTA faj (mint ahogy piszkos faj sem létezik).

Egy adott faj fogalom egy definíciókon és megállapodásokon alapuló skatulya, amibe vagy belefér az élőlények adott csoportja, vagy nem. Ez utóbbi esetben egy másik fajról beszélünk.

Ilyen definíció az ivarosan szaporodó élőlények csoportosításában az egymással való szaporodás képessége. Azon élőlények, melyek nem képesek egymással szaporodni (mesterséges beavatkozás nélkül) definíció szerint nem tartoznak egy fajba.

Ez az általam példaképpen hozott esetre teljesen igaz.

"

"Mégis mi az hogy tiszta faj? Ilyen fogalomról még nem is hallottam."

Kérdezd meg Hitlert, az ő ideológiája volt a tiszta faj.

"

Ugye nem akarod a biológiai faj meghatározást egy mára már szerencsére idejét múlt ideológiával keverni???

---*----*----

#19 "Számomra illogikus az evolúció"

Semmi baj, de akkor indokold, mi benne az illogikus!

2018. okt. 30. 12:24
 27/94 anonim ***** válasza:
0%

Ezt az előbbi kommentemhez még csatolnám.

,,A hit a remélt dolgokba vetett megalapozott bizalom, és a nem látható dolgokról való meggyőződés" (Héberek 11:1)

2018. okt. 30. 12:25
 28/94 anonim ***** válasza:
11%

Nem értem, hogy miért jó az evósoknak, hogy a 22%-os hetente kétvállra fekteti őket, és a legkeményebb érvük ellene a hülyézés?:)

"Vannak itt fanatikusok szép számmal, de velük más gond is van. Szerintük 3000 éve a föld is gyorsabban mozgott, mint az ember."

Bocs, ezt nem bírtam ki. Miért most a Föld lassabban mozog, mint az ember? Érdekes az evolúcióelmélet:))) Minap is oda kellett figyelnem, hogy lassítsak, mert 31 km/s-nél már gyorsabban mozogtam, mint a Föld:)

Anahystor alias Cerevisiae, alias Pombe megint nyomja az agyatlan floodolását:) Tudjuk, hogy a kamu oldalak mennyire befolyásolnak, felesleges ezt mindig bizonyítani:) Na idén így is többet kommunikáltam veled, mint amennyit előre elhatároztam:) Soha nem fogod megérteni, hogy a kreósok nem tagadják a mikroevolúciót :)

2018. okt. 30. 12:27
 29/94 A kérdező kommentje:

"Meggyőződés által. Ha a leírtak igazak és megvalósulnak az ígéretek"

Itt a gond, hiszen a Biblia már eleve olyasmivel kezdódik, ami nem igaz, mint látjuk az élővilág változásaival kapcsolatban.

"Nem értem, hogy miért jó az evósoknak, hogy a 22%-os hetente kétvállra fekteti őket"

Egy épkézláb érvet mutass már tőle!

"Soha nem fogod megérteni, hogy a kreósok nem tagadják a mikroevolúciót"

Mert mi az a mikroevolúció, tudnád definiálni? És ez miért létezik szerinted, míg a tényleges evolúciót tagadod?

2018. okt. 30. 12:37
 30/94 anonim ***** válasza:
6%

#26 Láttál már teljesen magától összeszerelődni egy autót? Például ezért.

Ha igaz az evolúció, miért nem lett a több milliárd ember közül mára egy olyan aki egy felettünk álló, tovább fejlett faj elsô példánya?

Egyébként Hitler ideológiájának is az evolució elmélet ágyazott meg. Úgy tudom Darwin is ezzel magyarázta az európaiak fejlettebb társadalmát a maga idejében.

Ami még az elméletből következik, bár ma már tényként kezelik, ezért is elnézést. Erkölcsi hanyatlás nem probléma, felesleges uralkodni a vágyainkon. Egymás kiírtása is csak a fejlődés egy része. Továbbá semmi értelme a létnek, nincs semmilyen reménység, ha csak nem a tudomány eljut olyan szintre, hogy képes lesz elhúzni az ember élet idejét, pl. genetikai módosítások, az emberi szervek mesterséges helyettesítése. Ám az elöbbiekből következne, hogy a lelki nyomor is elhúzódna, illetve az addigra halott embereknek így sem jut belőle semmi.

2018. okt. 30. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!