Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten miért tesz különbséget?...

Isten miért tesz különbséget? Miért értéktelenebb egyik a másiknál a szemében?

Figyelt kérdés

Ember és ember között, az egyik személyt előnyösebb helyzetből indítja el, a másikra szenvedés vár.

De ha megnézzük az állatvilágot, például az antilopnak sincs esélye az oroszlánnal szemben.

2018. okt. 23. 18:31
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
17%
#3: Vagy pedig keserűen elutasítja Istent, mivel ő az oka a szenvedéseinek.
2018. okt. 24. 11:36
 12/13 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
14%
hol van a kulonbsegtetetel ebben? csak en nem latom? ennyire tudtalan es naiv lennék amit magam sem hittem volna?
2018. okt. 24. 12:25
 13/13 HaEv ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Szeretem az őszinte és célra vezető kérdéseket. :)

A baj csak az, hogy van néhány baki a kérdésedben. De persze csak azért, mert félretájékoztattak téged korábban. Isten nem tesz különbséget és különbséget tesz. És ez egyszerre igaz. Ja, hogy nem is itt kéne kezdeni... :) bocsi.

Isten szemében minden embernek egyforma értéke van. Nincs értéktelenebb és értékesebb. Mindenkinek ugyanaz az értéke: az élet. Jézus élete - nem a mienk. Az egyik legismertebb vers a Bibliában azt mondja, hogy Isten önmagát adta értünk, hogy el ne vesszünk. Istennek olyan értékes vagy, hogy Önmagát adta érted. Lemondott arról, hogy Ő a Teremtő Isten, az Univerzum Ura - kitette magát annak, hogy megölhetjük, emberré lett. Jézust nem szokták mutatni úgy, mint az Univerzum Ura. Nem azért, mert nem tetszene nekünk, jaj, dehogy nem. Mindenki Vele akarna barátkozni! :D De nem értenénk, hogy mit is jelent ez.

Amikor egy-egy ember előnyösebb helyzetből indul, más meg szenvedéseken megy át - nem tudod, melyik mennyi kincset vesz át közben. Többszörös hátrányból indultam én magam is az átlaghoz képest is. Ma azonban ... Semmiért nem cserélném el azokat a tapasztalatokat, amiket a hátrányom miatt megéltem. Ezek a kincseim, amiket SOHA SENKI EL NEM VEHET! Örülök a hátrányomnak! Azt tudom mondani, amit Jakab apostol a levelében tanácsol: örömnek tartom a megpróbáltatásokat! hiszen tudom, hogy ezek a nehézségek az Istenben való bizalmamat és hitemet teszik próbára. Ha pedig a hitem kiállja a próbát, az kitartóvá tesz engem. És egészen a célig kitartok! Mert majd érett és tökéletes leszek, akiben nincs semmi hiányosság. (Jakab levele 1. fejezet 2.-4.)

Nézem az állatvilágot. De nem ez volt Isten eredeti terve. Minden állat eredetileg növényevő volt! Az oroszlán nem kergette az antilopot! Jaj, de - játszottak. :D Csakhogy Isten az embernek adta a Földet - az ember pedig valaki másnak a tanácsára kezdett el hallgatni, nem Istenére. A kígyóéra meg a megtévesztett asszonyéra. És az uralkodók döntéseinek mindig következménye van. Ha csak a napi politikát megnézed, láthatod. A vezetők döntésének mi isszuk a levét. Ahogy az antilop is issza Ádám és Éva döntésének a levét.

Ez nem Isten rosszaságáról beszél, hanem arról, hogy mi, emberek felelősek vagyunk a döntéseinkért. Te is.

Egyetlen ember képes megváltoztatni az egész világot! Luther, Darwin, Hitler, Lenin, Martin Luther King, a "48-as" és az "56-os" fiatalok ... soroljam?

Ha valami nem tetszik, változtasd meg! Erre születtél! Mi kavart fel? Változtasd meg! :) Szurkolok Neked!

2018. okt. 27. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!