Ki segített Istennek a teremtésben?
Isten a Bibliában nemegyszer többes számban beszél, például:
- Teremtsünk embert a képünkre és hasonlóságunkra! -
Milyen team segített neki?
Szia
Ki segített? az egyszülött fia, aki később Jézus Krisztusként született ide a földre. Erre számos utalás van a Bibliában.Az egyik az, amelyet te is idéztél.Vagy:
János 14:28 "Hallottátok, hogy ezt mondtam nektek: »Elmegyek, és visszajövök hozzátok.« Ha igazán szerettek engem, örültök, hogy elmegyek az Atyához, mert az Atya nagyobb nálam."
János 5:19 "Jézus erre ezt mondta nekik: „Teljesen biztosak lehettek benne, hogy a Fiú semmit sem tehet a maga kezdeményezéséből, hanem csak azt teszi, amit az Atyától lát. Mert amiket az Atya tesz, ugyanazokat teszi a Fiú is."
ez is egyfajta "segítség" Istentől a megmentésünk érdekében:
János 3:17 "Mert Isten nem azért küldte el a Fiát a világba, hogy elítélje a világot, hanem hogy a világ megmeneküljön általa."
Kolosszé 1:15–17
"Ő pontosan olyan, mint a láthatatlan Isten, és ő az egész teremtés elsőszülöttje, mert általa lett megteremtve minden más az égben és a földön, a láthatók és a láthatatlanok, legyenek azok trónok vagy uralmak vagy kormányzatok vagy hatalmak. Minden más őáltala és őérte lett megteremtve. Ezenkívül ő már minden más előtt létezett, általa lett létrehozva minden más,"
Így segített Jehovának a teremtésben:
Példabeszédek 8:22–31
"Jehova engem hozott létre elsőként, a legkorábbi műveként réges-régen.
23 Ősidők óta a helyemen állok, kezdettől fogva, a földnél korábbi időktől fogva.
24 Akkor születtem, mikor még nem voltak mély vizek, mikor még nem voltak vízzel teli források.
25 Még mielőtt a helyükre kerültek a hegyek és a dombok, akkor születtem én,
26 mikor még nem alkotta meg a földet és a mezőket,sem a föld talajának első rögeit.
27 Ott voltam, amikor az eget készítette,mikor kijelölte a horizontot a víz színén.
28 Amikor megalkotta a felhőket fent, amikor létrehozta a mélység forrásait,
29 amikor határt szabott a tengernek, hogy a vizek meg ne szegjék a parancsát, és amikor lefektette a föld alapjait,
30 akkor mellette voltam mint mestermunkás, bennem gyönyörködött nap mint nap,én pedig mindig vidám voltam őelőtte
31 Örömömet leltem a földjében, mely lakható, és különösen az embereket szerettem."
Most akkor a kereszténység mégsem a Sátán vallása?
Jézus miért tanította az öngyilkosságot?
Miért kell a mai napig ő miatta emberek millióinak értelmetlenül szenvednie, meghalnia? Pontosan tudta (hisz álítólag isten), hogy mi lesz a tanainak következménye. Kereszténység ellene megy a Biblia istenének akaratával, bálványimádat, pogány hagyományok, gazdagság, kereszteshadjárat, szombat helyett vasárnap.....Az egész vallásban fröcsög a vér, a misék halálról, szenvedésről szólnak, istent kérik kegyelmezzen, irgalmazzon, hisz ők az ellenség!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!