Elvesztettem a hitem lehetek boldog ateistaként is?
Én úgy gondolom, hogy ez nem elhatározás kérdése.
Ha hiszel, akkor az adja meg az életed kereteit.
Ha pedig nem tudsz hinni többé, akkor ateista leszel. Ez sok helyen jelent könnyebbséget: eltűnnek a buta, értelmetlen tiltások és elvárások.
Viszont a világban egyedül leszel, és csak a többi emberre számíthatsz. A céljaidat is neked kell meghatároznod.
Ez a felnőtt emberek élete. Jobb akkor lesz az életed, ha fel tudsz nőni, és megfelelsz ezeknek a kihívásoknak.
Ha már mindenáron hinni akarsz, higgy a Harry Potter világában, az ugyanolyan mesekönyv, de legalább szórakoztató, vagy a Star Warsban, ott meg néha folytatás is kijön.
Ne ilyen ókori anakronisztikus mesékben, amit a Biblia ír.
A legjobb, ha úgy nézed a világot, ahogy van.
Esetleg hihetsz abban, hogy a hétvégén megnyered az ötös lottót, az is ad segítséget és annak még realitása is van, bár nem túl sok, de hinni ettől függetlenül lehet benne.
14 tettszik amit irsz és m
Nem is tudok belekötni,na na én ezt vártam nem leszólást hanem őszinteséget.na de nem szalad el velem Ennyire a ló hiszen én teozófiai szinten belső spiritualitással foglalkoztam a vallással .tehát nálam ez nem gyerekcipőben ment.csak egyszerűen olyan mint a jólakott óvodás aski nem birt többet enni effektus állt elő.sok volt amit megértettem és az ateizmus számomra kibuvó lenne egy darabig amig emésztek.nehéz dolog hinni mindenkinek.pláne ha valakik egyszerűsített forrásból táplálva hisznek.de nehezebb tényvallásból építkezni.sokan nem értik ezt de higyjétek el nem kell megmenteni a lelkemet.mert már sztem én lezártam ezt a kérdést.jó eszmecserét .kösz a hozzászólásokat
"Én ateistaként boldogan élek"
Az ateizmusod a garancia, hogy szabadon döntesz minden felől, ha jónak látod lopni fogsz vagy ölni, mert az ateizmus lényege az öntörvényűség, és sok gonosztevőt ez boldogítja, hogy szabadon gonoszkodhat, ahogy neki tetszik.
'Az ateizmusod a garancia, hogy szabadon döntesz minden felől, ha jónak látod lopni fogsz vagy ölni, mert az ateizmus lényege az öntörvényűség, és sok gonosztevőt ez boldogítja, hogy szabadon gonoszkodhat, ahogy neki tetszik'
Szóval minden ateista bűnözővé válik? Egy ateista nem hisz istenben, a vallásokban, de ettől még nem kezd el lopni,gyilkolni, ugyanúgy rendes ember :D Sőt van olyan vallás is, amiben pont hogy az istenükért gyilkolnak, hogy áldozatokat mutassonak be neki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!