Ti is úgy érzitek, hogyha lenne isten, akkor nem élhetne ennyi barom a földön?
"Vagy leküldte a földre a gyerekét csak azért hogy megkínozzák és megöljék, mert csak így lehetett megnyitni a mennyek kapuját."
Na gratulálok!!!!
Isten és Jézus 1.
De ilyenkor van az, amikor egy tudatlan próbálja a Hivőket kinevetni!
# 4/ Időpont okt. 10. 12:47
Te az ő barma vagy, de én nem mert nekem nem az istenem.
#16 >>Valahonnan kellett a világnak keletkeznie. Senkinek sincs bizonyitéka, hogy pontosan mi miatt és hogyan vagyunk itt. Több féle vallás van, mindenkinek mást jelent “Isten”, de mindenki hisz valamiben.<<
Izé... Ez a "senkinek sincs" legalább olyan merész általánosítás, mint amikor a hívők azt hazudják, hogy "nincs olyan tudós, aki kétségbe vonná, hogy a történelmi Jézus létezett volna." – ami azt illeti, elég sokan kétségbe vonják, de nem azért, amire a hívők gondolnak.
Másfelől az, hogy a világ keletkezésére MÉG nincs konszenzusos válasz, csak annyi, hogy nem tudjuk, ez nem jelenti azt, hogy a vallás tudná. Mert ugyan honnan is tudhatná, ha senki nem tudja!
A vallás azt hazudja, hogy tudja egy rakás olyan kérdésre a választ, amelyekre NEM TUDHATÓ, mert vagy szubjektív kérdések (az élet értelme; mi végre vagyunk a világon), vagy metafizikai kérdések (isten léte; reccsen-e a fa, ha nem hallja senki; amit én pirosnak látok, azt más is annak látja-e stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!