Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért zavar bárkit is a...

Miért zavar bárkit is a melegházasság állami intézménye? Például vallásra hivatkozva.

Figyelt kérdés

Senkinek semmi köze ehhez, szerintem.

Mint ahogy Kis Pisti is megházasodhat Nagy Mariskával és ez nem a szomszédnéni dolga.

Nyilván senki nem azt akarja, hogy akkor mostantól éljen mindenki melegházasságban, illetve azt sem, hogy az egyházak ismerjék el ezt.

Elvileg megtörtént a szekuralizáció. Az államnak nem kellene, hogy legyen beleszólása az egyház ügyeibe és az egyháznak sem az állam ügyeibe.

Nem értem, akkor miért tiltakoznak, sőt, esetenként gyűlölködnek az egyházak, egyházi vezetők, lelkészek, papok?

2018. okt. 1. 14:21
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
67%

Hadd reagáljak erre én is :S

# 25/30 Időpont ma 04:37

1. "Itt egy kicsit ellentmondásba"

Egy dolgot elfelejtesz. Egy valláshoz nem kötelező tartozni. A társadalomban viszont vannak melegek ha tetszik ha nem. Magyarországon 4-500 ezer ember. Lehet ellene tenni csak azt meg úgy hívják, hogy genocidium és talán az még Neked sem férne bele ha már a vallás nevében szónokolsz.

2. "Magyarországon az 1950-es évekig az első magyar büntető törvénykönyv börtönbüntetéssel szankcionálta a homoszexualitást akkor is ha 2 férfi önszántából csinálta."

1935. szeptember 15-én meg egyhangúan megszavazták a Nürnbergi törvényeket Németországban aminek az lett a vége, hogy egy kisebbséget szervezetten formában kezdtek kiirtani. 1869-ig törvény tiltotta a nők számára, hogy szavazhassanak.

Azért mert valami benn van a törvényben az nem azt jelenti, hogy helyes.

3. "... többség jogainak a csorbítása..."

Attól, hogy egy kisebbség jogot kap egy viselkedésforma gyakorlásához attól még a többség joga semennyire sem csorbul. Jog csak akkor csorbul ha nem tudod gyakorolni. Attól, hogy pl a melegek is házasodhatnának a heterok is ugyanúgy gyakorolhatnák ugyanezt a jogukat. egy kicsit sem lesznek kevésbé házasok ettől.

4. Vallási témában nem szeretnék veled vitatkozni. Azért mert végtelenül tisztelem más vallási meggyőződését még akkor is, ha nem értek vele egyet. Az egyházakat soha, senki, sehol nem kényszerítette és nem is fogja kényszeríteni arra, hogy fogadják el a melegházasságot. Ez ellen én is küzdenék minden erőmmel, mert az államnak semmi beleszólása nincs vallási témába mindaddig amíg a vallás maga nem sért törvényt.

Ugyanígy azt gondolom, hogy egyik vallásnak sincs joga egy társadalmi kérdésben a saját meggyőződésére hivatkozva elnyomni egy kisebbséget. A kérdező konkrétan a "melegházasság állami intézményére" vonatkozóan tette fel a kérdését és nem az egyházi esküvővel kapcsolatban.

"Amikor valaki bele akar mászni az emberek személyes szférájába" Nem tudom mi számít nagyobb "belemászásnak". Amikor valaki feltesz egy kérdést, vagy amikor azt mondod, hogy azt Te kívánod eldönteni, hogy két ember akik szeretik egymást ezt az állam előtt házassággal köthet vagy sem. Ha Te egy kérdés felvetését már a személyes szférád megsértéseként élsz meg mit gondolsz mit érez az az ember akinek azt mondod, hogy nem kötheti össze az életét azzal akit szeret a társadalom által szentesített formában (házasság) mert Te azt így gondolod, hogy nem helyes. Teszed ezt úgy, hogy a büdös életbe nem fogsz még csak találkozni sem azokkal az emberekkel akiknek az életéről és boldogságáról rendelkezni szeretnél.

2018. okt. 2. 14:12
 32/37 anonim válasza:
89%
#31 Na igen ezt a primkó agyával nem fogja fel a kis fuhrer fan
2018. okt. 2. 14:25
 33/37 anonim ***** válasza:
23%

"Hetero párok, akik nem házasodhatnak össze? Pl?"

Tanulj meg előbb olvasni kedves kérdező, nem azt írtam, hogy nem házasodhatnak össze, hanem azt, hogy nem házasodnak. Elég nagy különbség.

2018. okt. 2. 18:28
 34/37 A kérdező kommentje:

Közben...

Egy szóval sem mondtam, hogy nem szeretném, ha az egyházak is elfogadnák a melegházasságot.

Csupán azt mondtam, hogy ahogyan egyházi dogmákkal nem kellene megerőszakolni az államot és több szäzezer magyar meleg életét, ugyanúgy az egyházat sem kell megerőszakolni azzal, hogy a saját falain belül erre kényszerítjük őket. Vannak, lesznek olyan egyházak, akik elfogadják ezt. De ez nem az állam hatásköre. Ahogy az állami elismerése a házasságnak nem az egyházé.

Akkor értelmetlen, amit írsz.

Hetero párok sem házasodnak össze? Egészségükre. Lenne lehetőségük? Igen. Korlátozva vannak? Nem. Diszkriminálva vannak? Nem. Egyenjogúként van kezelve a kapcsolatuk? Igen.

Melegek esetében fordítottak a válaszok.

2018. okt. 2. 19:58
 35/37 anonim ***** válasza:
8%
Azért zavar, mert a házasság nem emberi találmány, hanem isteni intézmény, amit Isten egy férfi és egy nő közötti tartós szövetségnek szánt, a család alapjául.
2018. okt. 5. 12:05
 36/37 anonim ***** válasza:
70%

35

És mondd, az nem zavar, hogy az ÁLLAMI házasságkötés a hivatalos? Az egyházi játszi nem számít semmit, sehová.

2018. okt. 5. 12:07
 37/37 anonim ***** válasza:
16%

36

Nem.

2018. okt. 5. 12:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!