Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hívő aranyköpések 1. rész:...

Hívő aranyköpések 1. rész: "Ma a káromkodás ROSSZABB - mint a már nem létező inkvizíció" --> Most ez komoly?

Figyelt kérdés
Hogy lehet valako ennyire ostoba????
2018. szept. 23. 11:11
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
48%

"te meg ilyen hülyeségeket mondasz, hogy a mai káromkodás annál súlyosabb. Ostobának tartalak, nincs realitás érzeked!"

Y!

Teljesen érthetetlen, miért van szükséged erre, hogy már huszadjára is leostobázz.

Nem tudom részletesebben megmagyarázni (és végül is fölösleges, csak annyit érnék el, hogy még 10 leostobázás és holnap 60% )

Még egy utolsó védőbeszéd és soha többet nem jövök a gyk-ra - elegem is van, nincs is időm.

Vannak emberek, akik azt szeretik tenni, aminek értelme van az életükben. Úgy érzem semmit nem tudok az inkvizíció tettei ellen tenni - viszont, akit bántott az inkv. az tudom olvasni. Van különbség!

Az igazi szellemiségű írások építenek, segítenek mélyebbre jutni a megismerésben - és ezáltal a napi munkám, az emberi kapcsolataim is épülnek.

S ebben nekem (csak nekem) a tiszta beszéd, a tiszta gondolkodás fontos- van aki a tejre allergiás, én a csúnya beszédre - fogadd már el, kérlek.

Nem érdekelt igazán a történelem (mert nagyon hazugot tanítottak nekem, dicsőítettük a fasisztáknál is több áldozatot szedő kommunistákat stb, te biztos fiatal vagy, már nem ezt kaptad), nem érdekel a politika, nem tudok beleszólni, művészettel foglalkozom aktívan.

Vannak emberek, akik éjt nappá téve szidják, keseregnek, hőbörögnek a rabszolgatartók/ földesurak/ inkvizítorok/ kommunisták / fasiszták /egyik párt /másik párt / egyik vezető / másik vezető / anyós / após / szomszéd (megfelelő aláhúzandó) ellen.

Elmegy az egész életük, és nem tudják mi végre éltek és haltak.

Azzal kell foglalkozni: itt és most mit kell tenni.

Szívleld meg ezt a szép Radnóti versrészletet:

"Ember vigyázz, figyeld meg jól világod:

ez volt a múlt, emez a vad jelen, -

hordozd szivedben. Éld e rossz világot

és mindig tudd, hogy mit kell tenned érte,

hogy más legyen."

2018. szept. 24. 21:19
 32/32 anonim ***** válasza:
40%

Ateista vagyok, de nem értek egyet a fentebb elhangzott véleményekkel, a szavaknak igenis borzalmas hatalma van, vagy lehet.

A lelkesítő, uszító szavak teszik lehetővé, hogy embereken elvakult megszállottság uralkodjon el és állatias módon, életre halára támadjanak, vagy védjenek valamit.

A Biblia két évezredes szavai is elképesztő hatásúak a mai világban is és ha megnézed Marx műveit, akkor kitalálhatod, milyen ereje van a tollnak, amely a világ legveszedelmesebb fegyvere, de persze Sztálin propagandaosztálya vagy Hitler remek szónoki képessége kellett hozzá, hogy megalapozzák uralmukat és szavakkal hitették el, hogy a zsidók alsóbbrendűek, akik elpusztítása megengedett, sőt, kívánatos.

- Becsületem a hűség! - volt az SS jelszava, milyen szép szavak, becsület és hűség, de milyen engedelemre formálóak egyúttal, következik belőle a teljes odaadás, amit aztán szavakkal kiadott parancsok realizáltak, a feltétlen engedelmesség egy olyan totálisan átgyúrt emberek fanatikus tettei, amik szavakból fakadtak, mert a szavak gondolatokat közvetítenek, amelyek ereje mindent legyőz.

Nem véletlen, hogy a tömegtájékoztatás mekkora hatalom, a sajtó, a média ereje óriási.

Néha még meg is gyilkolnak újságírókat, akiket mindenki sajnál, mert a tollat erőtlen eszköznek gondolják, holott ez egyáltalán nem igaz, mert minden bizonnyal a legveszélyesebb fegyver.

Ha csupán a káromkodásról lenne szó, akkor szívesen mondanám, hogy az semmi, csupán a kitörő indulat levezetése, de ha jobban belegondolok, a gyalázkodás erős érzelmek keltésére alkalmas, ha valamely népcsoport neve elé odabiggyesztik a büdös, vagy a mocskos jelzőt, annak gyomorszorító ereje plasztikusan megnő és definiál is, mindenféle indoklás nélkül olyan helyzetet teremt, amit nem lehet kivédeni.

Abban az értelemben, hogy a szó, vagy a gondolat egyenértékű lenne a tettel, abban nem lehet egyetérteni a vallások túlzásaival, attól függetlenül, hogy a gondolat lehet a tett előzménye, de azért mégis óriási a különbség közöttük, aki ezt nem érti, annak hiába is magyarázná az ember.

A szavakban, vagy gondolatban (ami majdnem ugyanaz jelen esetben, hiszen a szó kimondott gondolat) elkövetett bűnök, vagy bűnös szándékok inkább csupán a fantázia szüleményei, de a tett már végleges és visszavonhatatlan, egyszerűen nem is összehasonlíthatóak.

Mindenkinek tudni kell uralkodni magán és a szocializálódás alapja, hogy ne az indulatai, hanem az esze vezérelje az embert.

Az sincs rendben, hogy a keresztények gyilkos szándékkal ábrándoznak, viszonyulnak a többi ember felé, akik nem vallják ugyanazt a hitet, amiket ők, de ha ezt tettlegességre is váltják, mint az inkvizíció, akkor az nyilván teljesen más, mintha csak jámboran gyaláznák az istentelennek tartott szerencsétlen többi embert és csupán az isteni büntetésben reménykednének, rábízva Istenükre az elevenen való elégetést, vízbe fojtást, miszlikbe aprítást, amit teljes szívükből remélnek, hiszen a papjaik szavai ennek szükségességéről meggyőzték őket.

Megy is a miséken, a prédikációk alkalmával a sok káromlás, a másfajta emberek hitványságának a kifejtése, a gyalázása, az uszítás teljes erővel, de szerencsére a szeretet álságos hirdetése mellett, ami mégiscsak féken tartja az indulatokat, remélve, hogy majd a felsőbb hatalom elvégzi a piszkos munkát és nem lesz szükség még.egyszer inkvizícióra, SS-re, vagy Gestapóra, illetve Csekára, vagy ehhez hasonló emberi szervezetekre, mert majd Isten megteszi amit kell helyettük.

2018. szept. 25. 11:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!