Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Melyik a rosszabb, a vallási...

Melyik a rosszabb, a vallási fanatikus vagy a sátánisták?

Figyelt kérdés

Én személy szerint nem kedvelem egyik szélsőséget se, de a sátánisták nem akarják rámtukmálni az ő meggyőződéseiket, míg a vallási fanatikusok kategotikusan jelentgetnek ki dolgokat és gyűlölettel vannak azok iránt akik nem vallásosak.

De ez az én véleményem.

2018. szept. 19. 12:54
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
65%

Belenéztem a videókba, de ezek nem lehetnek sátánisták, ezek idióták.

Ez a sátánizmus?

Ennyi?

Nincs valami komolyabb róluk, mert hallani már hallottam, de semmit nem tudok erről a szektáról.

2018. szept. 19. 22:02
 22/36 Alex Fly ***** válasza:
A vallási fanatikusok. Beleértve a fanatikus sátánistákat is.
2018. szept. 20. 07:21
 23/36 anonim ***** válasza:
52%

Fanatikusnak azt tartjuk, aki extrém dolgokra képes, de lényegében magához a hithez is kell már fanatizmus, hiszen olyan dolgokat kell elfogadni, amit megtapasztalni, empirikusan bizonyítani nem lehet.

Az már csak hab a tortán, hogy valaki ebből a fanatizmusból milyen tetteket, viselkedést produkál, attól függően, hogy miben hisz fanatikusan.

2018. szept. 20. 07:43
 24/36 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
0%

miert a satanizmus nem vallas es hit?

egy "rendszer" ami mellett kitartanak, bar a legtobbre helytelen fogalom a rendszer, mert a rendetlenseg lenne megfelelo

aki a maga igazaert harcol az nevezheto fanatikusnak ha igy jobb, de aki helyesen teszi az masokert harcol,

mert jobban tudja mi a jo számára, mint ö maga

nem? miert?

satanistabol hala a Jo Istennek szerencsere sokkal kevesebb van, gondolod ha sok szaz millioan lennenek akkor nem lenne tele a vilag satanista fanatikusokkal? miert?

2018. szept. 20. 11:45
 25/36 Dongaben ***** válasza:
100%

Az én véleményem, hogy egyik vallás, olyan, mint a másik!

Ha, te gondolsz egyet, hogy megalapítod a "Befogott fülű majmok" vallását, abból pár év múlva komoly közösség lehet, ha elég elszánt vagy!

MIKOR fogjátok már fel EMBEREK, hogy a vallást ugyanolyan emberek hozták, hozzák létre, mint ti vagytok? Csak itt TI vagytok a "birkák"...

A HIT. az más kérdés, mert hinni, azt lehet, és kell is! De miben?

2018. szept. 20. 17:12
 26/36 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
0%

#Kerdezo

nem tudom miattam (is) irtad-e ki kerdest

de szerintem gyulolett még halvanyan sem latszik sehol es altalaban mas kerdesnel levo valaszaimnal sem

* errol a kerdesrol van szo talan igy megjobban segithet valakiknek, hogy osszekapcsolom ezzel a "Kultura es Kozosseg"-gel:

https://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__egyeb-kerdesek__951..

* muszaj kategorikusan kijelenteni dolgokat, mivel mai vilagban szubjektiv relativitas van ervenyben

10 milliard embert mind nem ismerem, nem kaptam ilyen kepesseget senkitol es semmitol, de kategorikusan beskatulyazni szuveren egyenisegeket "nagyon ugyesen tudok"

masok ilyent nem tesznek? akkor ez egyeni specialitasom, "nagyon buszke vagyok magamra"

...

ez szukseges lehet, eroszakossag mi pontosan? hol huzol hatart?

valaki az Igaz Hitre csabit, az eroszakos? es jobban tenné ha a Hamis Hitben hagyna meg? vagy meginkabb meghasonulva onmagaval segitene a Hamis Hit epiteseben?

hogy lehet eroszakos terites az Istenhitre felhivas? ebben mi az eroszak? (nem egy adott vallasra hivtam)

* Jezus is ilyen szempontbol nagyon eroszakos volt, meghozza hivoket is hitre tanitotta, csabitotta nem csak a hitetleneket

* bunt kovetett el?

nemely satanista szemszogbol tokeletesen "megertem" hogy Jezus a legbunosebb ember(!) volt aki elt a foldon, de azert tul kellene latni ilyen szelsosegen

* itelkeztem felette? nem hiszem hogy ilyent tettem volna, bunnel tarkitott, meghintett torz hite felett itelkeztem

tevedes, mindent lelehet egyszeruen irni

* es eppen az ezoterikusok a bonyolultsagot hajszoljak, ahogy a tudomany is, hiszen nem annyira lenyeges a tudomany szamara sem az egyszeruseg magaban hanem osszetett dolgokat akar kezelni, minnel nagyobb "szuper-strukturakat", mivel ez szukseges is lesz ha csillagkozi anyahajokat akar tervezni, es ur flottakat, de ez az ut a vilagi (evilagi) ut, hiaba koricalnak az univerzumban ez még nem eleg a boldogsaghoz

ahoz OrokEletre van szukseg, legalabbis lenne, es valakik "butan" is megertik hogy csak Isten Altal nyerhetnek OrokEletet, ezoteriaval, tudomannyal nem (ma ismertekkel), az Udvozulesukhoz nekik is Hinniuk kell Istenben es Tanitasait kovetni, ami tulmutat evilagon

#6 #Kerdezo

oke te nem fogsz meghalni, mert lepaktaltal az Ordoggel (eladtad neki a lelkedet egy tal szemuveg-lencseert) es o megmondta az igazat hogy orokke fogsz altala elni, "rendben..."

(vagy csak nem arra gondolsz hogy megéled az Itelet Napjat es Tudod (!) hogy Udvozulni fogsz OrokEletet nyersz?)

pedig jo tudni az elkarhozasi modokat, ismerni oket hogy felkeszulhess, naptejjel, napszemuveggel es ilyesmik

* megjegyzem "Ezoteria" es "Kultura es Kozosseg" katerogiaban forgolodok en, Ezoteria minden kategoriajaban terito munkat kell vegezni (vegeznem) ha ugy erzem kicsit is, hiszen a bunosoket kell megmenteni nem a hivoket

Kultura es Kozossegben pedig a vallasi temaju kerdesekben mozgok

* mindenhol tehat olyan a kerdes ahhol a terites helyén valo, nem politika vagy tudomany temakorben teritek, es nem is szexualitas es hasonloban, semmi mas helyen hanem ahhol kell, ahhol a bun melegagya megtalalhato, vallasnal az atesitak miatt fokent, ezoterianal pedig a "bun hivei" miatt

#9 (muszlim fanatikus nincs, ez csak álhir! :D)

errol? mirol? satanizmus az inkabb kategoria, tehat maga is egy kategorizalas...

szerintem alapbol ismertebb nagyobbakbol is tucatnyit lehetne osszeszamolni

* szerinted nem jo moka osszegyujteni embereket, haverokat (lehetoleg sok fiatal not koztuk), megbeszelni veluk hogy valami satanista nevu (vagy bealitottsagu) kozosseget alapitsanak legyen satanista jelkepuk es hasznaljanak fel hozza valamiket es alakitsanak ki hozza szabalyokat stb.

gombamodra lehet szaporitani barmilyen "szektat"

mint emlitett kerdesnel irtam az a gond ha komolyan veszik oket, ha balesetek tortennek, bunesetek...

vagy ezek nem gondok? hagy fogyjanak, gyenguljenek akik butak?

* de hogy kerdesre is valaszoljak, az a rossz aki rossz, aki bunos, ez minden mastol fuggetlen, persze ezt sokszempontbol itelik meg, vilagi torvenyek alapjan is lehet ra gondolni, attol még hogy a torveny nem eri utol, nem tud rola, nem tudja rabizonyitani, valojaban akkor is bunos, ha az, es ez az amit Isten tud, viszont ez az amiben sokan nem hisznek, vagy kulonbozo modokon hisznek

#24 valaszom utaniakat nem olvastam es nem torodok a kerdessel tobbet mivel epp eleget irtam ebben a valaszomban rola

Xy4

2018. szept. 21. 08:38
 27/36 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
0%

#25 a hitre valon tanitast Isten tette elsonek es megismetelte sokszor

iz Igaz Vallas eredete tehat ez a Hit ami Istentol van

hogy emberek hogyan formalgattak az mas kerdes ettol még a Igaz vallasok resze az Istenhit es erre valo Tanitas

de gondolom akarhanyszor irjak le akkor sem ertik meg sokan a kulonbseget

2018. szept. 21. 08:41
 28/36 anonim ***** válasza:
A sátánizmus is vallás, és mivel szerintem az összes vallás rossz, így egyre megy a kettő.
2018. szept. 22. 06:50
 29/36 anonim ***** válasza:
34%
Még valami: a sátánizmusban azért van valami extrém hülyeség. A Sátán évezredek óta a legnagyobb gonosz szimbóluma, ezek meg magukra veszik. Értelmes ember ilyet nem tesz azért, semmivel sem jobbak mint egy térítő hitgyülis vagy jehovás.
2018. szept. 22. 06:53
 30/36 anonim ***** válasza:
34%
Az a vallási fanatikus, akinek fogalma sincs arról, hogy valójában a Sátánt imádja.
2018. szept. 22. 08:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!