Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha a rossz, a gonoszság Isten...

Ha a rossz, a gonoszság Isten hiánya, akkor mi a helyzet azzal a rengeteg emberrel akik nem hisznek Istenben, mégsem gonoszak?

Figyelt kérdés
2018. szept. 18. 12:45
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
26%

Így adj egy vallásosnak valamit, nem te adtad, hanem az Isten.

Pontosan ezt gondolják a muszlimok is, hogy nem a német állam adja a zsozsót, hanem Allah és ezért egy cseppet sem hálásak a németeknek.

2018. szept. 18. 21:30
 32/53 A kérdező kommentje:
Persze hogy megtehetem, de az összes biblikus tanítással is ugyanez a helyzet. És míg a Bibliával számos gond akad, ami egyenlőtlenné és igazságtalanná teszi az ott leírt szabályok betartásának elvárását (mind térben mind időben képtelenség hogy minden ember egyenlő eséllyel jusson Bibliához, a fordítással állandóan gondok vannak, eleve maga a kanonizálás sem egyértelmű, mint ahogyan rengeteg igét is sokféleképp lehet értelmezni), ha Isten a lelkiismereten keresztül egyformán hatna mindenkire, az egy logikus és igazságos rendszer lenne, hisz mindenki egyenlő esélyekkel indul. Az már más kérdés hogy mit kezd az ember az esélyeivel.
2018. szept. 18. 21:45
 33/53 anonim ***** válasza:
27%

"mind térben mind időben képtelenség hogy minden ember egyenlő eséllyel jusson Bibliához"

Isten mindenkit üdvösségre hív, függetlenül attól, hogy ismerte-e Jézust, vagy sem. Nem a Biblia üdvözít, hanem Isten, Krisztus által. Azoknak is van lehetőségük az üdvösségre, akik pl. Krisztus előtt éltek, vagy később, de nem hallhattak az Evangéliumról. Isten őket is képes igazságosan megítélni.

"eleve maga a kanonizálás sem egyértelmű, mint ahogyan rengeteg igét is sokféleképp lehet értelmezni"

De, a kanonizálás egy teljesen egyértelmű, történelmileg nagyon jól dokumentált folyamat volt. Abban igazad van, hogy sok különféle értelmezés van. De én meg vagyok győződve arról, hogy közelebb áll az igazsághoz azon első keresztények értelmezése, akiket akár az apostolok tanítottak személyesen, mint a néhány évtizedes, légbőlkapott magyarázatok.

"Isten a lelkiismereten keresztül egyformán hatna mindenkire, az egy logikus és igazságos rendszer lenne, hisz mindenki egyenlő esélyekkel indul"

Mindenkire egyformán hat, de nem mindenki lelkiismerete egyforma. Például teljesen más lehetett Kalkuttai Szent Teréz lelkiismerete, mint egy sorozatgyilkosé. Pedig a sorozatgyilkos se gonosztevőnek született, hanem hosszú évek alatt vált azzá, szép lassan süllyedve a bűn mocskába. Lelkiismerete pedig teljes mértékben eltorzult e közben.

2018. szept. 18. 22:07
 34/53 anonim ***** válasza:
30%

25

Az inkvizíció MINDEN áldozatát ateizmussal várolva öltek meg. Ahogy a boszorknyokat és olyan tudósokat is ők gyilkolatk meg, mint Kopernikusz. Istentagadónak kiáltották ki csak azért, mert olyan TÉNYT állított, ami ellentétes a vakhiteddel. SZázezeres nagysegrándről beszélünk, óvatos becslések szerint is.

Üdv, egy történész

2018. szept. 19. 11:14
 35/53 anonim ***** válasza:
33%

"Üdv, egy történész"

Hahaha...

Felesleges hazudni egy anonim fórumon, igaz a papír sokat elbír. Kopernikusz idős korában halt meg, 70 évesen (akkoriban szép kornak számított) és nem az Egyház ölette meg, mint hazudod. Csillagvizsgálója egy székesegyház tornyában volt berendezve, halála után megtisztelő helyre, szintén a székesegyházba temették el.

Ez a baj néhány egyházüldöző ateistával, hogy képesek a történelmet is teljesen átírni, legyen mivel alátámasztani hazugságaikat.

Még, hogy Kopernikuszt megölték, és még történésznek hazudja magát.

2018. szept. 19. 11:51
 36/53 A kérdező kommentje:

"Isten őket is képes igazságosan megítélni."

Na látod, erről beszélek. Teljesen felesleges a Biblia, Jézus és a megváltás, hiszen Istennek képesnek kéne lennie mindenkit igazságosan megítélni.

2018. szept. 19. 15:02
 37/53 anonim ***** válasza:
49%

35

Az inkvizíció küzel milliós áldozatai, akikről inkább nem mondasz semmit, mert nem támasztják alá a bigottságodat?

Ez a baj a valláskárosodottakkal: az inkvizíció áldozatai, a keresztes háborúk áldozatai semmik, mert nem támasztják alá a rizsátokat.

Igaz, attól még tény, hogy te azt képzelged, hogy jön a kaporszakállú és majd eltörli. vagy Herripotter. Vagy a Kapanyányi Monyók.

2018. szept. 19. 15:13
 38/53 anonim ***** válasza:
11%

25-ösre:

"Na már kezdődik az ökörség, olyanok írnak hatalmas ostobaságokat, akiknek fingjuk sincs a történelemről. Legalább egyetlen embert mondj, akit megégettek, mert ateista volt."

Ekkora ordas hazugságot leírni! Nem félsz, hogy jön a zeuszod és kinyír?

Anyám, azt a hazugot.

2018. szept. 19. 15:15
 39/53 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy anyád hazug volt-e vagy sem, én ilyet nem állítottam, csak te írtad iménti hozzászólásodban.

Másrészt hitelesebb lenne ez a sok hülyeség amit "írsz", ha nem hemzsegne a helyesírási hibáktól. Pontosabban te tűnnél hitelesebbnek, az írásod maradna ugyan olyan ökörség.

2018. szept. 19. 17:27
 40/53 anonim ***** válasza:

39

Van erős különbség a HELYESÍRÁSI HIBA és az ELÜTÉSEK között. Ez utóbbi azt jelzi, hogy, bármennyire is fáj, sem a gyakori, sem az idevetett mondataid nem érdekesek annyira, hogy csekkoljam, van-e elütés a hszemben.

Tudom, aki nem tudja a tartalmat támadni, az megtalálja a személyeskedésre az okot, így csak bátran, ez a vesztes egyértelmű jelzése. Nekem ennyi belőled elég is volt. Valláskárosodott.

2018. szept. 19. 17:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!