Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha a rossz, a gonoszság Isten...

Ha a rossz, a gonoszság Isten hiánya, akkor mi a helyzet azzal a rengeteg emberrel akik nem hisznek Istenben, mégsem gonoszak?

Figyelt kérdés
2018. szept. 18. 12:45
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
66%

Húha, Jelina, nem akarlak megbántani, de nagyon nem vagy képben.

Az illető kretard (értsd, a kreacionistákon belül is a súlyosan retardált, áltudományos hazugságokat tejesztő agresszív provokátor) hozzászóló jellemzően pont nem a Biblia alapján ír, hanem a saját képzelt mesevilága alapján, épp ez a lényeg. Néhány ismert agymenése az antiinformáció; ateisták igazából látens istengyűlölők; mikro- és makroevolúció, stb. Ezek nem igazán biblikus tanítások, ezek csak az itteni válaszoló (meg egy adag másik kreacionistáé, a sötétebbjeik közül) agymenései amikkel próbálják valahogy kimagyarázni a saját meseviláguk és a valóság közötti komoly ellentmondásokat.

Ha így érthetőbb, egy normális kereszténnyel semmi baj, ha valaki hisz Istenben, azzal semmi baj, de amikor valaki ilyen bődületes ostobaságokat terjeszt, mint a 38%-os válaszoló, az már komoly baj... Már csak a kereszténység szempontjából is, mert az ember hajlamos könnyebben megjegyezni egy kirívó példát, és ha egy random ember meglátja kretard barátunk ostobaságait, és látja hogy mindezt a sok hülyeséget keresztényként adja elő, akkor rögtön kialakul egy negatív képe a keresztényekről. Holott 99%-uk rendes, normális, gondolkodó ember.

2018. szept. 18. 15:46
 12/53 anonim ***** válasza:
A keresztyénség szerint minden ember gonosz Isten mércéjéhez képest.
2018. szept. 18. 15:47
 13/53 anonim ***** válasza:
13%

11

Egy random ember nem csak a 38%-s ostobaságait olvashatja, hanem azokét a nem hívőkét is akik még nagyobb ostobaságokat írnak arról az Istenről és arról a vallásról amit nem ismernek.

2018. szept. 18. 16:07
 14/53 anonim ***** válasza:
88%

Jelina, és szerinted melyik a jobb megoldás? Hívőként példát mutatva írni egy kulturált, egyértelmű, informatív és tényeken, de minimum egyértelmű Bibliaértelmezésen alapuló választ? Vagy mint a 38%-os, arrogáns és agresszív módon kötekedni mindenkivel, aki nem hisz, vagy nem úgy hisz abban, amiben te, mindeközben érveket figyelmen kívül hagyva, áltudományos eredményekre alapozva erőltetni soha nem bizonyított elképzeléseket?

Aláírom, az ateisták között is akad jó néhány ilyen mentalitású ember, még tőlem is érkezett már olyan válasz nem is egyszer amit inkább visszavonnék utólag, mert olyan hangnemet ütöttem meg amit nem illett volna. De hogy valaki ugyanezt csinálja keresztényként, vagy akár még ocsmányabb stílusban, azzal csak azt bizonyítja hogy vallásosként semmivel sem jobb mint a vallástalanok, tehát a hite semmit nem ér.

2018. szept. 18. 16:17
 15/53 A kérdező kommentje:

"Ezért nem az Isten hiánya a gonoszság, vagy a rosszaság, hanem az, hogy azok a törvények amit az életadó felállított, nem rendeled alá magad, nem az szerint élsz."

Ennek semmi értelme. Ha teremtek egy világot, és annak megalkotom a törvényeit amik szerint működnie kell, akkor eleve mi a fenének teremteném meg a törvények be nem tartásának lehetőségét? Ha meg megalkotom a szabad akaratot direkt azért hogy a teremtényeim tehessenek akár így, akár úgy, akkor milyen jogon büntetném őket csak mert pontosan úgy viselkednek ahogyan én lehetőséget teremtettem nekik?

2018. szept. 18. 16:28
 16/53 anonim ***** válasza:
0%

74%-os , már régen nem a kérdésről van szó, hanem az általad kipécézett 38 %-ról...

Teljesen felesleges a személyeskedés, mindenkinek joga van a véleményét írni, és mindenkinek tiszteletben kellene tartani a másikét!

Felesleges lejárató kampányt indítani egy ember ellen, rengeteg jó hozzászólása van és nagyon sok más ember ír butaságokat, akik ellen nincs ilyen gyalázkodás.

2018. szept. 18. 16:35
 17/53 anonim ***** válasza:
17%

14

Egyértelmű, hogy a keresztényeknek kell példát mutatniuk, de, mint ahogy te is írtad, te sem mindíg válaszoltál úgy ahogy illett volna. De mi, hívők sem vagyunk tökéletesek, sokszor ugyanúgy reagálunk dolgokra, mint a világiak, persze ez nem lehet kifogás, csak esetleg magyarázat. Én saját magamról állítom, hogy nagyon nehéz higgadtnak, nyugodtnak és kedvesnek lenni ott ahol a fórumozók nagy része provokatív és ezen felül még úgy sérteget, hogy személyeskedik is.

2018. szept. 18. 16:35
 18/53 anonim ***** válasza:
83%

"74%-os , már régen nem a kérdésről van szó, hanem az általad kipécézett 38 %-ról..."

Öhm... igen, tudom, én írtam a saját hozzászólásaimat :D Bocsi az offért, én az első kommenttel elintézettnek tekintettem volna a dolgot (csak a kérdezőt akartam figyelmeztetni mielőtt belemegy egy felesleges vitába), azóta csak a nekem címzett válaszokra reagáltam. Remélem ez nem akkora bűn.

"Teljesen felesleges a személyeskedés, mindenkinek joga van a véleményét írni, és mindenkinek tiszteletben kellene tartani a másikét!"

Én úgy vagyok vele hogy a tiszteletet ki kell érdemelni. Ha pedig valaki eleve azon dolgozik hogy semmi tiszteletreméltó ne legyen a megnyilvánulásaiban, akkor miért kéne bárkinek is tisztelnie?

"Felesleges lejárató kampányt indítani egy ember ellen, rengeteg jó hozzászólása van és nagyon sok más ember ír butaságokat, akik ellen nincs ilyen gyalázkodás."

Mutass már egy jó hozzászólást tőle!

Másrészt nem az a gond ha valaki butaságot ír, hanem amikor valaki tudatosan terjeszt ostobaságokat és hazugságokat, pláne teszi mindezt minősíthetetlen stílusban.

"Egyértelmű, hogy a keresztényeknek kell példát mutatniuk, de, mint ahogy te is írtad, te sem mindíg válaszoltál úgy ahogy illett volna. De mi, hívők sem vagyunk tökéletesek, sokszor ugyanúgy reagálunk dolgokra, mint a világiak, persze ez nem lehet kifogás, csak esetleg magyarázat."

Jogos amit írsz, de azért van különbség aközött hogy az írásaid nagy része normális és jó példát mutat, csak épp néha kijössz a sodrodból. Vagy hogy az a csoda hogy ha egy-két értékelhető kommentet lehet találni tőled, miközben száz meg száz olyat ami még egy istentelen ateistára is szégyent hozna, nemhogy valakire aki állítólag Jézus példamutatása alapján akar élni...

2018. szept. 18. 16:53
 19/53 anonim ***** válasza:
0%

18

Isten áldjon!

2018. szept. 18. 16:57
 20/53 anonim ***** válasza:
0%

Azt hiszem felesleges ezt folytatni...a gyűlölet ami a soraidból árad...

Isten áldjon!

2018. szept. 18. 17:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!