Szerintetek aki azt állítja, hogy a gonoszság Isten hiánya, az bűnöző?
Az a könyv, a szabad akaratról, az állít ilyen durva dolgokat, amit még a Mein Kampf sem?
Ti ilyeneket olvastok?
Kedves Barátom.
A gonoszság, vagy rosszaság, ami bűn, nem maga az Isten hiányát jelenti, hanem azt, hogy a személy nem rendeli magát alá, Isten erkölcsi mértékei vezetésének. Nem ezek alapján éli az életét.
Emberi szemszögből nézve, "jó" embernek számít.
Azonban ez Isten előtt, vajmi keveset ér.
Jézus kijelentése két lehetőséget vázol:
(Máté 12:29, 30) . . .. 30 Aki nincs az én oldalamon, ellenem van, . . .
Harmadik lehetőség nincs, és "tartózkodás" sincs, mint az emberi pártoknál.
Isten ez alapján nézi, és ítéli az embert.Ezért így kell ezt figyelembe venni, hiszen ha nem vagyok a Teremtő mellett, akkor ellene vagyok, amivel máris mást támogatok, még a tartózkodásommal is.
Mi alapján vegyen figyelembe valakit, ha a törvényeit, vezetését, nem fogadja el?
Ha a világban megszegsz azért egy törvényt, mert nem értesz vele egyet, akkor is büntetést kapsz.
akkor a világegyetem szuverén uralkodója, mi alapján engedje el a büntetést?
Törvényellenes???? wtf?!
A keresztyénség szerint minden ember gonosz Isten mércéjéhez képest, egyedül Jézus volt tökéletes.
Hogy a kérdező, milyen szépen behúzott benneteket, egy troll kérdésbe..?!
Tanulhatnátok tőle...régi trollmotoros lehet..:)
Miért lenne troll kérdés?
Te is törvényellenes nézeteket vallsz?
Bűnöző, vagy jogsértő vagy?
Rasszista?
"Mi alapján vegyen figyelembe valakit, ha a törvényeit, vezetését, nem fogadja el?
Ha a világban megszegsz azért egy törvényt, mert nem értesz vele egyet, akkor is büntetést kapsz.
akkor a világegyetem szuverén uralkodója, mi alapján engedje el a büntetést?"
Ha létezik a világegyetemnek szuverén uralkodója, neki mi köze az emberi törvényekhez? Miért kellene kötnie őt annak, hogy mi törvényekkel vagy törvények nélkül élünk?
Ha meg a természeti törvényekre gondoltál, akkor próbálj már megszegni akár csak egyet is közülük :D
(Aztán meg csodálkozol, hogy miért vagy lepontozva. Hát mert többnyire hülyeségeket írkálsz.)
"Ha létezik a világegyetemnek szuverén uralkodója"
De nem létezik.
Mellesleg nem azt tanítja a vallásotok, hogy nem szegjétek meg az emberi törvényeket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!