18 év alatt csak szerintem kellene betiltani a gyerek megkeresztelését?
"A keresztség sem annyi, hogy leöntjük és készen vagyunk."
De, sajnos sokakanak annyi. Nyilván vannak hitüket gyakorló keresztelő szülők is, de a legtöbben úgy vannak vele, hogy legyen leöntve a gyerek vízzel, és kész vagyunk, mert legyen megkeresztelve a gyerek, mert "úgy szokás".
41-esnek:
Érdemes lenne elolvasnod, hogy keresztelő János hol , hogyan és kiket keresztelt. Nem gyermekeket.
Az hogy valakinek megkeresztelkedik a háza népe, nem jelenti azt, hogy kiskorúak voltak. A tanítványok tanítás és hitvallás nélkül nem kereszteltek meg senkit.
Azt keresztelték meg, aki hitt Jézusban.
A Bibliában hit nélkül nincs keresztség.
"Aki hiszen és megkeresztelkedik, üdvözül". Csecsemő még nem tud hinni, értelmetlen a megkeresztelése.
Másrészt alámerítette az embereket és nem leöntötte.
A gyermekkeresztség a katolikus egyház találmánya.
Kérdező, te ne törődj a téged alulminősítő válaszolókkal,l attól, inkább változz meg!
Akinek sok partnere van, kiég és elhasználódik, váltott meg, sose késő. Jézus a paráznáknak is reményt adott.
Végülis tényleg nincs értelme, mert a legtöbb embert csecsemőkorban, szokásból megkeresztelik úgy, hogy a szülők nem is vallásosak, csak mondjuk a nagymama erőltette a keresztelőt. Az a gyerek pedig felnőtt korában nem is lesz vallásos, csupán az adott egyház statisztikáját fogja gazdagítani.
Azonban az sem jó, ha teljesen "vallásmentesen" nevelnek valamit mondván: "majd felnőtt korában eldönti". Hogy tudna olyan dologban dönteni, amit nem is ismer?
Egyszer láttam erről egy nagyon jó kis posztot:
Két anyuka beszélget:
-Én nem kereszteltetem meg a gyerekem, majd felnőtt korában eldönti, akar-e vallásos lenni és melyik valláshoz akar tartozni.
-Én pedig nem beszélek a gyerekemhez, majd felnőtt korában eldönti, hogy melyik nyelvet akarja beszélni.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!