18 év alatt csak szerintem kellene betiltani a gyerek megkeresztelését?
Ateista vagyok és engem sem kereszteltek meg, de nincs is szándékomban.
A csecsemőket nyilván a szülők keresztelik meg, mert a hitük szerint ha nélküle meghalna, akkor elkárhozna.
Régen rengeteg gyermek halt meg, a statisztika szerint négyből három, amíg a nagykorúságot elérte volna. Ez az oka főleg ennek az elsietettnek tűnő műveletnek, a szülőknek ad némi megnyugvást tragédia esetén is, ami szerencsére manapság már nem jellemző.
Maga a gyermekhalál is szörnyű volt, de ha belegondolt a hívő, hogy megtehette volna, hogy a gyermeke ne kárhozzon el, az még súlyosbította is a fájdalmat.
Lényegében nincs különösebb jelentősége, az egyik gyerekemet az anyós, aki meglehetősen vallásos, szinte lopva elvitte megkeresztelni, mert mi szülők nem akartuk, egy szavam sem volt, mert nem tökmindegy? Csak csóváltam a fejem, a barbárságon, de tudtommal a másikat már nem kereszteltette meg, vagy csak én nem tudok róla.
Se nem oszt, se nem szoroz, nem is vallásosak a gyermekeim, mert azt már nem szeretném, de végül is az már tőlük függ és ha akarnak bármikor később is megkeresztelkedhetnek, ha hívővé válnak.
Tudtommal a zsidóknál is vallási előírás, asszem a 7., vagy a 8. napon kell őket metélni, de sem biztos nem vagyok ebben, sem a pontos okát nem tudom, valami olyasmi van a háttérben, hogy ez a szövetség megkötésének jele, illetve ezzel kötik meg a szövetséget az Istenükkel.
Ez már tényleg komolyabb dolog, de ez legyen az ő dolguk.
Mellesleg a muszlimok is lecsippentik, szóval nem csak a zsidók, de felőlem akár ki is hegyezhetik, ha nekik ez úgy jobban tetszik.
Miért nem dönthetné el egy kamasz, hogy szeretne keresztény lenni, és megkeresztelkedni?
Egyébként hiába hozna ilyen törvényt az állam, mert bárki keresztelhet, nem kell hozzá szenteltvíz, ha mindenkit megfigyelnének, az a legsötétebb diktatúrák korát idézi.
A körülmetélkedést nem szabad összekeverni a nők kimetélésének barbár szokásával, amit nem is kisbabaként szoktak elvégezni, hanem a házasság előtt a menyasszonyon.
"Járok swingerezni, ahol van hogy egy éjszaka megvan a 20 partner"
Ha valakinek a pár perces szexuális aktusok jelentik a boldogságot, az a magánügye. De ennek mégis mi köze van a gyerekek megkereszteléséhez?
Vagy csak egy kérdésbe bújtatott provokáció, amire nem ugrottunk ezért teszed bele majd' minden válaszodba?
Csak húsz?
Legközelebb legyél szorgalmasabb!
Lehet, hogy egyszer talán valami palimadár feleségül vesz, akinek összeröhögnek a háta mögött, sajnálom szegényt.
Gondolom a bőrbárban szivesen látnak...
Miért éppen a 18 éves kort tartanád megfelelőnek?
Autót 17 évesen is lehet vezetni.
Szerintem az lenne a lényeg, hogy annyi idős legyen, amikor már tud dönteni, és nem csecsemő, amikor még beszélni sem tud.
Egyébként vannak olyan egyházak, ahol csakis a felnőttkeresztséget gyakorolják (nem szekták, államilag elismert, bejegyzett egyházak), hiszen Jézus is felnőtt korában keresztelkedett meg.
Ha a gyermekkeresztség annyira jó dolog, akkor Jézus szülei miért nem keresztelték meg?
Van-e szó a Bibliában egyáltalán gyermekkeresztségről?
Elárulom a választ: Nincs.
Neked nem is a kereszténységgel magával van bajod csak azzal az egy passzussal, hogy : Ne paráználkodj. Igaz, céda?
Bocs, de hányingerem lett tőled és tuti, hogy bottal nem piszkálnálak meg.
"Van-e szó a Bibliában egyáltalán gyermekkeresztségről?"
Van. Több helyen olvashatjuk, hogy valaki megkeresztelkedett az egész háza népével. Ebbe nyilván a gyerekek is beletartoztak, hiszen sehol sincs utalás arra, hogy gyereknek ne lehetett volna. Ha tilos lett volna, vagy nem ajánlott, arra nagy valószínűséggel felhívta volna a figyelmet a Biblia.
"Ha a gyermekkeresztség annyira jó dolog, akkor Jézus szülei miért nem keresztelték meg?"
Mondjuk azért, mert a szülei zsidó hagyomány szerint körülmetélték...? Nem hiszem, hogy a 8 napos Jézusnak sok beleszólása lett volna, hogy körülmetéljék-e vagy sem. Nála sem úgy volt, hogy majd ha felnő eldönti. 40 napos korában pedig bemutatták a templomban, ahogy zsidó szokás szerint áldozatot mutattak be Istennek és felajánlották az elsőszülött kisgyermeket Istennek. A keresztség is ugyanerről szól, egyfelől a szülők hálát adnak, másfelől ígéretet tesznek a keresztény nevelésre. A zsidó és a keresztény nevelés is ezekkel a szertartásokkal kezdődik. A keresztség sem annyi, hogy leöntjük és készen vagyunk. A keresztség valaminek a kezdete: a keresztény életnek a kezdete, ahova már egészen pici korától kezdve a szülő bevezeti a gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!