Ateistáktól kérdezem: a zuhanó repülőgépen vagy a kórházi váróban várva is ateista vagy?
A kórházi várótermi szituáció kicsit bővebben: azt várod, hogy a nagyon közeli hozzátartozód (gyereked, apád, anyád, testvéred) műtétje sikeres legyen.
Nos, ateista vagy ezekben a szituációkban?
Értem, akkor a válaszod végülis igen.
Zuhan a repülőgép, szörnyet fogsz halni, nagyon-nagyon csúnya halált, de te maradsz ateista és nem imádkozol senkiért és semmiért.
Vagy: a kórházban nem sikerül a műtét és meghal a rokonod. Ez van. Megesik olykor. Sem előtte nem imádkoztál senkihez, sem utána nem szidod az Istent, felkiáltva, hogy: Miééért??
Értem, köszönöm a választ!
Persze.
Például egy jedi is képes lehet gyógyítani. De tudom hogy ez csak egy mese. És attól hogy akár én, akár egy szerettem beteg lenne, a Star Wars ugyanúgy egy mese marad.
A vallás ugyanez a kategória egy ateistának.
Egy újszülöttnek minden vicc új!
Ezer éve mondta valamelyik humorista: zuhanó repülőn kevés az ateista!
Most azt gondolod, hogy feltaláltad a spanyol viaszt?
Igen, ilyenkor is.
Kérdező, ha komolyan érdekel a dolog, akkor utána is tudsz nézni. Elég sok repülőn létezik már fekete doboz.
Ennek alapján pedig lehet tudni, hogy zuhanáskor sokan ateisták lesznek, vagyis kitérnek.
Kórházban pedig az orvosokra szoktam figyelni, mert tudom, hogy rajtuk múlik a dolog.
Ott is ateista vagyok.
Ilyenkor egy hívő sem imádkozik, hanem vágyakozik: legyen túl rajta, legyen minden rendben, gyógyuljon meg, stb.
Szerinted akkora különbség van aközött, hogy "Bárcsak meggyógyulna a gyermekem!" vagy "Istenem, gyógyítsd meg a gyermekem!"
Hát nincs!
Igazán mélyen vallásos ember ilyenkor nem kér, hanem elfogad. Tudja, hogy Istennek célja van, és azért történik vele mindez.
Igen.
Attól, hogy megkérem az angyalaimat, vigyázzanak rám/rá, még nem leszek vallásos :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!