Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ateistáktól kérdezem: a...

Ateistáktól kérdezem: a zuhanó repülőgépen vagy a kórházi váróban várva is ateista vagy?

Figyelt kérdés

A kórházi várótermi szituáció kicsit bővebben: azt várod, hogy a nagyon közeli hozzátartozód (gyereked, apád, anyád, testvéred) műtétje sikeres legyen.

Nos, ateista vagy ezekben a szituációkban?

2018. júl. 12. 13:40
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező, én nemhogy igazolni tudom, amit írtál (kórházi váróban is ateista), hanem még rá is tudok tromfolni. Egyik barátom apja a műhelytetőt kátránypapírozta, és egy újabb tekerccsel mászott fel a létrán, mikor annak alja kicsúszott, a csóka pedig az 50 kilós kátránypapírral a vállán leesett. Ráadásul olyan szerencsétlenül, hogy az egyik bokája ért földet először, arra rá a létra, arra rá meg a teljes testsúlya + a kátránypapír. Az eredmény az lett, hogy darabosra törte a bokáját, műteni kellett.

Bevitték a kórházba, megröntgenezték, majd a doki fölé állt, és mielőtt a szikét a kezébe vette volna, összekulcsolta a kezeit, és rövid, műtét előtti imát mormolt magában.

Haverom apja ezt meglátva azonnal kérte, hogy amennyiben lehetséges, másik sebészorvost kérne a lába összerakásához. Azt mondta, hogy amelyik orvosnak isteni segítséget kell kérnie ahhoz, hogy jól dolgozzon, az inkább ne is nyúljon a lábához. Inkább kerítsenek egy olyan dokit, aki önmaga erejéből és tudásából is képes a műtétet végrehajtani.

Van, aki ennyire ateista.

2018. júl. 12. 14:38
 12/30 anonim ***** válasza:
82%

Igen.

Akkor is, ott is.

2018. júl. 12. 14:45
 13/30 anonim ***** válasza:
31%

"Azt mondta, hogy amelyik orvosnak isteni segítséget kell kérnie ahhoz, hogy jól dolgozzon, az inkább ne is nyúljon a lábához. Inkább kerítsenek egy olyan dokit, aki önmaga erejéből és tudásából is képes a műtétet végrehajtani."

Honnan tudja, hogy nem áldást kért az orvos, és az esetleges komplikációk elkerüléséért, valamint a lehető leggyorsabb felépülésért imádkozott? Haverod apja nem lehetett túl nagy lángész, ha azt hitte, hogy az orvos a hiányos tudásának kipótlásáért imádkozott

2018. júl. 12. 14:49
 14/30 hollófernyiges ***** válasza:
78%
És az mit bizonyít ha valaki végső kétségbeesésében cigány jósnőhöz, maja varázstalizmánhoz vagy a keresztény Istenhez fordul?
2018. júl. 12. 14:49
 15/30 anonim ***** válasza:
24%

"Azt mondta, hogy amelyik orvosnak isteni segítséget kell kérnie ahhoz, hogy jól dolgozzon, az inkább ne is nyúljon a lábához."

Bocs, még egy. Akkor hogy lehetett ateista? Inkább istengyűlölő volt. Ha ateista, akkor közömbösnek kellett volna lennie az imával szemben, mivel szerinte úgy sincs Isten. Mondom én, hogy a legtöbb ateista látens ateista, inkább istengyűlölő

2018. júl. 12. 14:52
 16/30 anonim ***** válasza:
76%

"Bocs, még egy. Akkor hogy lehetett ateista? Inkább istengyűlölő volt. Ha ateista, akkor közömbösnek kellett volna lennie az imával szemben, mivel szerinte úgy sincs Isten"

Miért kellett volna közömbösnek lennie?

Ha az orvosom a spagettiszörnyhöz mondana imát, akkor is sokkal nagyobb biztonságban érezném magam egy másik orvossal, aki a saját tudásában bízik, nem abban hogy egy kitalált lény majd megsegíti, miközben rajtam dolgozik. Ettől még se utálni nem fogom a spagettiszörnyet, se hinni abban hogy létezik. Csak az orvost nem leszek képes komolyan venni.

Legközelebb gondold végig amit írsz, mielőtt elküldöd!

2018. júl. 12. 14:57
 17/30 Mansour ***** válasza:
92%

Nem vagyok ateista, de zuhanó repülőgépen nem imádkoznék. Amellett, hogy nyilván félnék attól, mi lesz a becsapódáskor, arra tudnék csak gondolni, hogy most majd minden kiderül - vagy nem.

A szeretteinkért imádkozni más dolog, de az ateisták is ezt teszik, csak nem Istenhez címezve. Amint írta is már valaki, az ilyen ima csak a vágyaink megfogalmazása. Alapvetően nincs különbség, hogy ezt ateistaként vagy hívőként teszi valaki. Istenben igazán hívő és bízó emberként csak így lenne szabad imádkoznunk: Legyen meg a Te akaratod!

2018. júl. 12. 15:02
 18/30 anonim ***** válasza:
27%

"Igazán mélyen vallásos ember ilyenkor nem kér, hanem elfogad."

Te ateistaként ne mond meg, hogy mit csináljon egy vallásos ember!

2018. júl. 12. 15:10
 19/30 anonim ***** válasza:
94%

Az, hogy válságos helyzetben fohászkodik valaki, akár isten segítségét is kéri, attól még nem lesz feltétlenül hívő. Bajban van és minden szalmaszálat megragad.

De kérdezek én is: miért siratja a vallásos az elhunyt szeretteit? Hát nem a lehető legjobb helyre került, ahol majd egyszer újra látják egymást? Vagy nem is hisz ebben valójában?

2018. júl. 12. 15:59
 20/30 anonim ***** válasza:
84%
Igen. Nem is értem a kérdést. Egy hitre áttértni nem 1-2 perc, és nem önzőségből teszik. Aki hívő az nyilván nem azért hívő hogy visszaéljen vele. Ateistaként igenis szeretném, ha a repülőt meg lehetne menteni egy kényszerleszállással vagy csak kevés áldozatot követelő becsapódás történne, ilyenkor a pilóták higgadtságában és valamiféle szerencsében reménykednék. Csak éljük túl, ne történjen gond. A műtős sztori dettó. Nem lesz gond, szakképzett emberek között van. Az, hogy kimondod/rágondolsz arra, hogy mit szerenél, nem imádkozás. Illetve az ateista elutasítja, de nem kįtagadja vallást. Úgy értem, hogy elutasítom, hogy az "istenek" és a vallásosság bármiben is befolyásolja az életet egy felsőbb hatalom által. Naiv elképzelésnek tartom, de nem kezdek el köpködni egy vallásos ember láttán. A kettő külön kategória
2018. júl. 12. 16:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!