Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateistának tartom magamat, de...

Ateistának tartom magamat, de mégis, mostanában arra paráztam rá, ha meghalok, mi van, ha a pokolba kerülök, mert nem hiszek istenben és soha nem lesz megnyugvás a számomra, mert ott mindig szenvedni fogok?

Figyelt kérdés
Előre is köszi a válaszokat.
2018. aug. 29. 18:45
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

Pokolra jutni véletlenül nem lehet. Ez egy tudatos döntés a halál pillanatában. Ha akkor is elutasítod Istent, akkor küldöd önmagadat a kárhozatra.

Egy kórházlelkésztől hallottam, hogy 30 év alatt a kórházban ő még nem találkozott olyannal, aki a halálos ágyán ne Istent kereste volna. Ott a halál közelében megérinti az embert Isten kegyelme. Persze jobb lenne, ha tudatosan is így élnénk, nem csak az utolsó pillanatban.

2018. aug. 29. 20:40
 12/28 Anahystor ***** válasza:
80%

#11-es!

Ez nem meglepő, hiszen azért őt hívták oda.

De vajon hány ágynál nem volt ott, ahol szintén meghaltak emberek, csak éppen nem kértek az istenének a kegyelméből?

2018. aug. 29. 20:45
 13/28 anonim ***** válasza:

"Ez nem meglepő, hiszen azért őt hívták oda.

De vajon hány ágynál nem volt ott, ahol szintén meghaltak emberek, csak éppen nem kértek az istenének a kegyelméből?"

Általában nem hívják. Ma már ez nem "divat", sajnos... :)) Több olyan eset is van, hogy nem a beteg kéri és nem is a hozzátartozó.

2018. aug. 29. 20:49
 14/28 anonim ***** válasza:

Láthatóan nem vagy ateista, igaz hívő sem. Én úgy hiszem, hogy Isten mutatott egy egyenes és világos utat hozzá, Fia, Krisztus által az Újszövetségben. Isten mindenkit üdvösségre rendelt, mindenkit szeretne üdvözíteni, de vannak, akik ezt a kegyelmi ajándékot nem fogadják el. Ők önmagukat kárhoztassák a pokolra. Végtére is mi a pokol? Nem más, mint az Istentől való teljes elszakadás.

Ezen a krisztusi úton járhatunk tudatosan is, követve Krisztus szavait. De hiszem, hogy sokan járnak ezen az úton, akik még csak tudatában sincsenek ennek. Mit mondott, Krisztus? Az utolsó ítéletkor jobbján fognak állni azok, akik éhezőknek enni adtak, szomjazóknak inni adtak, betegeket meglátogattak, sorolhatnánk az irgalmasság cselekedeteit. Mert mind azt a jót, amit akár a legkisebbekkel teszünk, Krisztussal tesszük. Amikor pedig embertársainkkal gonoszát cselekszünk, akkor azt szintén Jézussal tesszük.

Istentől nem félni kell, hanem a szeretetére vágyni és keresni Őt, hogy az örök életben is Vele lehessünk.

2018. aug. 29. 20:58
 15/28 Papi Gonzales ***** válasza:
Melyik pokolra?
2018. aug. 29. 22:10
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy ateista vagy, lehet, hogy nem csíped a keresztény vallást, kulturálisan mégis 100% keresztény vagy, ha ezen vergődsz. Hogy példával éljek, egy mongol ateistának valahogy nem szokott eszibe jutni pont az európaiak nagybetűs Istenétől és poklától félni, kb. azt se tudja mi az...
2018. aug. 29. 22:37
 17/28 Anahystor ***** válasza:
100%

" Több olyan eset is van, hogy nem a beteg kéri és nem is a hozzátartozó."

Tudod, ha se a beteg nem kéri, se a hozzátartozó, akkor semmi keresnivalója a halálos ágynál!

Tudod ugye? SZABAD AKARAT!

(De még azt is hozzáteszem, ha a beteg nem kéri, akkor a hozzátartozó se tegye!!!)

2018. aug. 29. 23:03
 18/28 anonim ***** válasza:
Figyelj, én logikai gondolkodással ezt vezettem le magamnak (bár én agnosztikus vagyok): az a tuti biztos, ha hiszel istenben. Ha kiderül, hogy létezik, akkor nyert ügy,ha kiderül, hogy nem létezik, akkor meg nem számít :D igy tudsz biztosra menni
2018. aug. 30. 11:16
 19/28 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
4%

mindenkeppen orokke gyotrodni fogsz

minden mas hazugsag nem letezik mas csak az orokkevalo kin vegnelkul, nincs halal es nincs menny stb.

nincs menekves a szenvedes az Ur

2018. aug. 30. 11:23
 20/28 anonim ***** válasza:
0%

Van Isten, van menny, van pokol.

Történnek ma is csodák, ennek utána lehet járni, mert itt Pesten történt.

Kedves kérdező, ha meg nem térsz, van okod a félelemre.

[link]

2018. aug. 30. 22:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!