Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogy hiheti valaki hogy az...

Hogy hiheti valaki hogy az univerzum néhány ezer éves, amikor az éjszakai égbolton is millió fényévekre láthat el?

Figyelt kérdés
Azaz millió évekbe telt hogy az a fény ideérjen, tehát értelemszerűen az illető fényforrásnak is évmilliók óta léteznie kell.
2018. aug. 23. 11:33
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
84%

Köszönöm nem.

Oka van annak, hogy ezt tanítják, nem a te hiteteket (ami hit, nem tudás vagy tények)

2018. aug. 23. 13:42
 22/44 anonim ***** válasza:
5%
Írtál valamit, de nem a kérdésemre válaszoltál. (Nem szégyen ha nem tudunk valamit, de az már igen ha a valóságnál okosabbnak állítjuk be magunkat)
2018. aug. 23. 13:43
 23/44 anonim ***** válasza:
83%
Én nem írtam sehol, hogy teljességgel értenék a csillagászat ezen szakaszához. Az egyenlettel ki tudom számolni, de nem értek hozzá a tudósok szintjén.
2018. aug. 23. 13:45
 24/44 anonim ***** válasza:
0%
Nem is kell érteni a csillagászathoz, én sem értek. Feltettem egy nagyon egyszerű kérdést, amire annyira egyszerű a válasz, hogy az már szinte megalázó a kérdsésre válaszoló tudományokban hívőknek, nyilván ezért nem merik leírni.
2018. aug. 23. 13:50
 25/44 anonim ***** válasza:
88%
Válaszoltak neked jelina többen. Azért nem kapsz több választ, mert a többiek értelmesebbek, mint én, és nem pazarolják az idejüket egy bigott fanatikusra, mint te.
2018. aug. 23. 13:53
 26/44 anonim ***** válasza:
7%
Vagy nem tudnak válaszolni hozzád hasonlóan.
2018. aug. 23. 13:55
 27/44 A kérdező kommentje:

Jelina, te jó ég... Legalább annyit képes lennél felfogni amit te magad kérdezel...

Merthogy amit konkrétan kérdeztél, arra már megkaptad a választ! Hogy valami teljesen mást szerettél volna kérdezni, csak nem tudtad a kérdésedet megfogalmazni, azért meg mehogy már mi legyünk a hibásak!

Higgadj le, próbálj meg egy kicsit gondolkozni hogy mit is szeretnél valójában megtudni, majd tedd fel a kérdést úgy, hogy az ténylegesen erre is vonatkozzon!

2018. aug. 23. 13:59
 28/44 anonim ***** válasza:
96%

Felesleges a hiszti, mert nem az volt a kérdés, hogy miként mérik a távolságot.

Egyébként parallaxis szögek módszerével mérik többek között, de sok mást is felhasználnak a minél pontosabb eredmények meghatározásához. Keress rá, ha érdekel, vagy tedd fel a kérdésedet a megfelelő kategóriában. Gondolom az űrbéli távolságok mérése nem a valláskritika rovatba tartozik.

Attól, hogy valamit nem értesz, még nem jelenti azt, hogy nem létezik.

2018. aug. 23. 14:01
 29/44 anonim ***** válasza:
100%

"Hogyan mérték le, hogy több millió év alatt ért ide a fény?"

Ugye a fény sebességét már a XIX. század közepén megmérték. Pl. Hippolyte Fizeau kísérletével. Ekkor ő 4%-ot tévedett, később pontosították az eredményt, és azóta tudjuk, hogy a fény sebessége egész pontosan 299 792,452 km/s.

No most, ha elvégezzük azt a műveletet, amivel meghatározható az idő a sebesség és a távolság függvényében, akkor ez a Földtől legtávolabbi csillagok esetében bizony lehet ilyen brutálisan hosszú idő.

Ezt én keresztényként írom, de én nem kételkedem a fizikában, ugyanis nem áll ellentétben ez sem Istennel, sem a kereszténységgel. Persze, lehet, hogy Isten teremtett egy olyan fénysugarat, ami közelebb "indult", mint több milliárd fényév, hogy ideérjen, de ha nem, akkor is mindegy. A keresztény hit nem ezen múlik.

2018. aug. 23. 14:08
 30/44 anonim ***** válasza:
7%

29!

Köszönöm a választ, van benne valami ami a kérdésemre adott válasz egy részét képezheti, jó úton indultál el. Majd pár nap múlva visszanézek, hogy megnézzem a fejleményeket.

2018. aug. 23. 14:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!