Ha nem leszek én is Tanú, akkor elpusztulok?
Szóval ha nem válok minnél hamarabb teljesértékű hithű Jehova Tanújává akkor armagedonkor meghalok?
Csak mert megbízható forrásból azt hallottam, hogy most ezt fogjátok prédikálni. Új világosság jött?
Nem most fogják ezt prédikálni. Mindig is így volt ez. És igen. Armageddonkor meghalsz hacsak addig nem leszel hithű Jehova Tanúja. Annó engem is ezzel a mesével akartak bent tartani. Erről egyébként Zitusnak is meséltem már. Szépen elmagyarázták a 9-10 éves fejemnek, hogyha nem szereted Jehovát akkor bizony meg fogsz halni armageddonkor.
- Jehova ennyire utál engem?
- Jaj! Dehogy is! Jehova nagyon szeret téged. Csak hát meg fogsz halni armageddonkor ha nem szolgálod. Semmi több.
Aztán 12 évesen meguntam. Úgy voltam vele, hogy az az élet biztos ami van amiben most élünk. most kell kihasználni ami van. Azóta már megismerkedtem jobban az ateizmussal és az evolúcióval is. Nagyon megváltozott a nézőpontom.
Egy kis élettörténet lett így a végére, de remélem tiszta :D
Elég későn reagálok, de a munkám miatt nem volt időm.
Szóval Zitus kommentje gondolkodtatott el.
"a megmentés útja:
„Menjetek át a szűk kapun; mert széles és tágas az út, mely a pusztulásba visz, és sokan járnak azon; viszont szűk a kapu és keskeny az út, amely az életbe visz, és kevesen találják meg azt.” — Máté 7:13, 14.
Máté 7:8
"Mert mindenki, aki kér, kap, és mindenki, aki keres, talál, és mindenkinek, aki zörget, megnyílik az ajtó.""
Szóval akkor a "szűk kapu" a "keskeny út" egyenlő Jehova Tanúi Szervezettel. Jézus mindvégig erről a Szervezetről prédikált?
Számításba se veggyük Jézus azon tanítását, hogy: "Én vagyok az Út stb....
Ez is valójában (és szigorúan!) a szervezetre értendő!
Már látom hogy az elkövetkező revidiált ÚV fordításban már az "Én vagyok..." helyett "következetesen" "A Szervezet az Út...." lesz fordítva.
Olvasd el kérlek a Lukács 24. fejezetét, és figyeld meg mennyi hazudsággal vádolták Krisztust, csak hogy megölhessék.
Az itt ránk zudított hazugságokról jutott eszembe a feljebb említett 23.fejezet, és még sok sok Bibliában írott megerősítés is, mint pl. Krisztusnak a következő szavai: „Ha része volnátok a világnak, a világ szeretné azt, ami az övé. De mivel nem vagytok része a világnak, hanem én választottalak ki benneteket a világból, ezért gyűlöl titeket a világ . . . Ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak” János 15:19, 20
Azt amit írnak rólunk az is az üldözés egyik formája, amelyre nincsen más mgyarázat csak az, amit Krisztus is adott, Ezért teljesen elfogadott a számunkra, és amikor átadtuk életünket jeovának, ezzel együtt vállaltuk a szavaitokat is.
Az egyszerű igazság az, hogy csak úgy lehet elnyerni a világ barátságát, ha olyanná leszünk, mint a világ — ha részt veszünk vágyaiban, törekvéseiben és előítéleteiben, ha csodáljuk gondolkodásmódját és filozófiáját, ha követjük szokásait és cselekvési módját. Ámde e világ támogatói rossz néven veszik, ha valaki napvilágra hozza tévedéseiket vagy figyelmezteti őket a veszélyekre, amelyekbe a viselkedésük sodorja őket. Ezért van az, hogy ha valaki a Biblia tanítását követi a viselkedés és az életmód tekintetében és a Biblia mellett emel szót, egyszerűen nem kerülheti el a világ részéről jövő gyűlöletet.
Ezeket a dolgokat nem mi találtuk ki, maga Krisztus mondta, és más ihletett írók is.
János 17:14
" Elmondtam nekik mindazt, amit te mondtál, de a világ gyűlöli őket, mert ők nem része a világnak, mint ahogy én sem vagyok része a világnak."
2Timóteusz 3:12
"Valójában mindazokat, akik Krisztus Jézus tanítványaként úgy szeretnének élni, hogy odaadóan szolgálják Istent, üldözni fogják."
A kérdésedre, korábban, idéztem néhány dolgot, ami a "pusztulás" elkerüléséhez nélkülözhetetlen - Krisztus szavai szerint.Nem én szerintem. Kérlek ezt vedd figyelembe. keresd meg a keskeny ösvényt, és túléled az előttünk álló pusztulást.
Csak kérlek azt ne várd, hogy Isten majd itt ezen a fórumon mondja el neked hogy hogyan maradhatsz életben. Mert a kérdésed alapján jelenleg ezt várod....
Zitus alapfogalmakban tér el a bilia értelmezésünk. Te tudom nem tehetsz róla, de mindenhol a "Szervezetet" látod a sorok között én pedig Krisztust.
Hogy megérts kicsit jobban tedd fel magadnak ezt a kérdést:
Mi által üdvözülünk? Egy szervezet vagy Krisztus által?
Mi/Ki az Út, az Igazság, az élet? És nekem kapásból és egyértelműen Krisztus ugrik be, neked pedig a társulat.
Más az alapunk, más a fundamentumunk.
véleményem szerint az a baj, hogy a vezetők a vénekkel együtt sajnos alig alig sorolhatók emberek közzé!
ez az 1 ezrelék mérgez folyamatosan.
amig EZEK "mozognak" addig menthetetlenek az egyszerű tagok és folyamatosan folyik az emberi családok tönkre tétele.
csak az egész kivűlről az azonnali felszámolásával lehet megállítani a rothadást. egyesével nem lehet mert az egészre hatástalan mert elenyésző szám!
más út nincs.
mert ha lenne más út akkor már belülről a tagok által megtörtént volna a változás vagy a megszüntetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!