Ha Biblia-idézeteket írok ki facebookra, attól automatikusan jó ember leszek? Megoldódnak tőle a problémáim? Esetleg szimplán csak okos vagyok mert ilyen dolgokat írok?
Figyelt kérdés
2017. jún. 3. 17:13
1/17 anonim válasza:
Nem.
Attól leszel jó ember, ha amit kiírsz, aszerint is élsz.
2/17 anonim válasza:
Nem, miért lennél?
Ha én idemásolok néhány idézetet Einsteintől, akkor fizikus leszek?
3/17 anonim válasza:
Nem, attól, hogyha teszel érte, akkor fognak megoldódni a problémáid. Emellett persze lehet Bibliát olvasni, idézeteket megosztani, és imádkozni is, de ezek nem érnek semmit, ha te magad nem teszel érte. Segíts magadon, Isten is megsegít, szokták mondani.
4/17 anonim válasza:
Nagyon szép dolog (húsvétkor én is írtam), de nyilván nem.
Egyéb kérdés? :)
5/17 A kérdező kommentje:
Hogy lehet aszerint élni, hogy az úr ezt meg azt mondá?:D
2017. jún. 3. 18:13
6/17 A kérdező kommentje:
Tequila Sunrise
Az a segghülye, akinek fingja sincs, hogy egy ilyen kérdést mi célból tehetnek fel...
2017. jún. 3. 18:16
7/17 A kérdező kommentje:
Próbálom megérteni azokat, akik minden egyes apró történést az életükben le akarnak vezetni a bibliából, és az épp odavágó idézeteket kiírják, hogy minden ismerősük lássa.
2017. jún. 3. 18:20
8/17 A kérdező kommentje:
mintha a facebook lenne az új templom, ahol elmondják az imáikat
2017. jún. 3. 18:21
9/17 A kérdező kommentje:
Aztán a buzgó keresztény ismerősök beszállnak a buliba, és kommentben ők is idéznek valamit. Ők mind ismerik a bibliát, így nem igazán értem, minek írják meg egymásnak? Ha meg olyan embereknek is szánják az üzenetüket, akiknek más a vallási meggyőződése, az már hittérítés, amit én nem szívlelek. Én nem akarok beleszólni más vallásába, higgyen amit akar, én is hiszem azt, amit én akarok. A bajom azzal van, hogy ha olyan szinten hirdetném az ateizmusomat, mint mások a kereszténységüket, akkor sokak szemében én valami eretnek gonosz ember lennék, aki a vallásosokat provokálja a kijelentéseivel. Ez a kettős mérce az, ami böki a csőrömet: kereszténységet hirdetni erény, ateizmust hirdetni bűn. Mivel jobb az egyik mint a másik? Szubjektív érveket (tehát olyanokat, amik kizárólag a saját meggyőződésből következnek) nem fogadok el.
2017. jún. 3. 18:46
10/17 A kérdező kommentje:
bocsi, de én nem a vallást kritizáltam, csak egy korunkban népszerű viselkedésformát, ami vallásos embereknél fordul elő
2017. jún. 3. 18:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!