Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kinek az életében változott...

Kinek az életében változott meg az Isten" szó jelentése és miképpen, az alábbiak elolvasása után?

Figyelt kérdés

Az amit olvasol,a kommunikáció célját szolgáló emberi elme által fogalmazódott meg.Illetve az, ahogyan ezt értelmezed, szintén a benned eddigi életed során kialakult szemléletmódoddal fogadod el illetve nem fogadod el, így érted meg illetve nem érted meg.Az "ahogyan" érvelsz valami mellett azt mutatja, hogy hogyan, illetve mennyire vagy tudatában annak a valódiságáról, létjogosultságáról.A düh és idegesség mértéke, egyenesen arányos az adott dologgal kapcsolatos tudatlansággal.

Megszületik az ember elnevezésű élőlény, a föld elnevezésű bolygón.Lassan szembetalálkozik külömböző ingerekkel, amelyekre reagálni kezd.Reagál az önmaga módján, illetve a másoktól átvett, megtanult módokon.Majd beszélni, kommunikálni kezd a körülötte kialakult világhoz mérten, hasonló módon, a saját képességeinek használatával, illetve a megtanult másoktól átvett lehetőségek használatával.Attól függően, hogy milyen emberek veszik körül, kialakul benne egy kép a körülötte lévő világról.Folyamatosan informálódik, magától arról ami érdekli, illetve másoktól arról is ami nem érdekli.Tanul mások által vélt igazságokat, és mások által vélt hazugságokat is.De eldönteni, hogy mi igaz és mi hamis, csak az eddigi élete során felhalmozott információból képes, illetve ha önmaga is a végére jár és megpróbál meggyőződni önmaga is a mások által vélt igazságokról és hazugságokról.

Az ember felnőtté vált.Kialakult, megerősödött benne az a kép, ami addigi élete során felépült.Azok a fontos információk, és beidegződött képek határozzák meg a mindennapjait, amelyek abban támogatják, hogy a körülötte lévő világban, a lehető legjobban boldoguljon az életben.

Aztán jött egy vallásos ember, és azt mondta

"Én tudom, hogy hogyan lehetsz boldog, Isten létezik és ő mutatja az utat"

Ez az ember soha nem hallott egy vallásról sem, soha nem találkozott addigi élete során egy vallásos emberrel sem, csupán csak élte az életét a maga természetes módján.

Így egész egyszerűen csak annyit mondott:"Nem tudom te ki vagy, nem ismerlek.Örülök, hogy boldog vagy, de én a saját utamat járom.Ha neked az az utad amit Isten mond, hát járd azt az utat"

Az ismeret meghatározza az életed.Azok az információk, amelyek szàmodra támogatják az Isten szó fogalmát, adnak alapot az érveidnek Isten létezésének alátámasztásàhoz.Magát az Isten szót maga Jézus is használta, az akkori emberekhez szóló beszédeiben.Viszont akkoriban az emberek sokkal inkább beszéltek anekdotákban, és Jézus Istent, sok esetben az Atya elnevezéssel helyettesítette, amivel egy maggasabb rendű létezőt próbált szimbolizálni, ami magasabbbrendűséget maga Jézus önmagában fedezett fel.Maga Jézus egy 100%-osan működő hús vér ember volt, az ő istene az ő belső világa volt.Az akkori emberek számára megfogalmazott mondatok töredékei lehetnek elérhetőek mára.Jézus halála után 100 évvel írták meg a Bibliát.Olyan emberek akik ugyan ismerhették* Jézust, viszont ők maguk nem voltak 100%-on működő emberi lények.Így a Jézus köré font gondolatok ,és maga az Isten fogalma is már csak egy körvonala próbált lenni Jézusnak, és annak amit ő képviselt akkor...

2018. júl. 28. 22:06
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"Az egyszerű dolgokat meg lehet bonyolítani annyira, hogy belemagyarázd a saját igazságod."

Nem tudom, mi ebben a bonyolult. Ha például van egy nem szavahihető ember, akkor a legegyszerűbb dolog az, hogy nem hiszel neki.

A bonyolultságot te képviseled, amikor hiszel is, meg nem is.

"Értem, ez a te igazságod."

Én csak logikai elemzést nyújtottam neked, az igazság adja magát.

" Hát hagyd, hadd éljek én az enyém szerint, ne akard rám erőltetni, ahogy én sem erőltetem rád az enyém: ha te ezzel a kritikus, mindent túlbonyolító, mindenben a hibát kereső látásmóddal boldog vagy, legyél. Én maradok az egyszerű, tiszta örömöknél."

A kérdést nem én tettem fel. Pusztán rámutattam a hibáira, arra, hogy te bonyolítod a dolgokat.

A hiba adja magát, nem kell keresni és egyáltalán nem vagyok boldog tőle, csak nem tudtam megállni, hogy fel ne hívjam rá a figyelmed.

Ha neked egyszerű, tiszta öröm az, hogy téves szemléletből indulsz ki, amikor a világot szemléled, akkor természetesen maradj annál, azt hittem, hogy jót teszek veled, ha kiigazítom a tévedésed.

Elnézést.

2018. júl. 30. 20:55
 12/14 anonim ***** válasza:

Már ne is haragudj, de miből gondoltad, hogy hozzád intéztem a válaszom, kedves előző? Nem olvastam a válaszaid, nem ismerlek sem téged, sem a gondolkodásmódod, és nem áll szándékomban belemenni egy olyan parttalan vitába, ami arra megy ki, kinek az alapfeltételezései miben tévesek, hiszen te igaznak érzed a sajátjaid, és mint a válaszodból látszik, ezen kívül mást meghallani sem vagy hajlandó. Nekem ezzel nincs is semmi problémám, amíg nem akarod kikényszeríteni, hogy mások - nem, még ez se érdekel, mások helyett legyen itt inkább az, hogy "én" - elismerjék a te igazad. Az igazság relatív, a másik ember szavainak kontextus nélküli idézése pedig az igazságot elferdíti.

Válaszomban pusztán a kérdezőre és a kommentjeire reagáltam, ahogy itt azt kell.

2018. júl. 30. 22:32
 13/14 anonim ***** válasza:
Nem vettem észre, hogy nem a kérdező volt az előző oldalon az utolsó, elnézést, a válasz szövegéből úgy éreztem ő az és nekem válaszol.
2018. júl. 31. 01:23
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat!Mindig tanul valamit az ember.Én például megtanultam, hogy egyszerűbben kell megpróbálnom fogalmazni, illetve igen, nem lehetek biztos 100%-ig, csak abban amiről jómagam meggyőződöm, saját magam tapasztalatai alapján.
2018. aug. 3. 08:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!