Kinek az életében változott meg az Isten" szó jelentése és miképpen, az alábbiak elolvasása után?
Az amit olvasol,a kommunikáció célját szolgáló emberi elme által fogalmazódott meg.Illetve az, ahogyan ezt értelmezed, szintén a benned eddigi életed során kialakult szemléletmódoddal fogadod el illetve nem fogadod el, így érted meg illetve nem érted meg.Az "ahogyan" érvelsz valami mellett azt mutatja, hogy hogyan, illetve mennyire vagy tudatában annak a valódiságáról, létjogosultságáról.A düh és idegesség mértéke, egyenesen arányos az adott dologgal kapcsolatos tudatlansággal.
Megszületik az ember elnevezésű élőlény, a föld elnevezésű bolygón.Lassan szembetalálkozik külömböző ingerekkel, amelyekre reagálni kezd.Reagál az önmaga módján, illetve a másoktól átvett, megtanult módokon.Majd beszélni, kommunikálni kezd a körülötte kialakult világhoz mérten, hasonló módon, a saját képességeinek használatával, illetve a megtanult másoktól átvett lehetőségek használatával.Attól függően, hogy milyen emberek veszik körül, kialakul benne egy kép a körülötte lévő világról.Folyamatosan informálódik, magától arról ami érdekli, illetve másoktól arról is ami nem érdekli.Tanul mások által vélt igazságokat, és mások által vélt hazugságokat is.De eldönteni, hogy mi igaz és mi hamis, csak az eddigi élete során felhalmozott információból képes, illetve ha önmaga is a végére jár és megpróbál meggyőződni önmaga is a mások által vélt igazságokról és hazugságokról.
Az ember felnőtté vált.Kialakult, megerősödött benne az a kép, ami addigi élete során felépült.Azok a fontos információk, és beidegződött képek határozzák meg a mindennapjait, amelyek abban támogatják, hogy a körülötte lévő világban, a lehető legjobban boldoguljon az életben.
Aztán jött egy vallásos ember, és azt mondta
"Én tudom, hogy hogyan lehetsz boldog, Isten létezik és ő mutatja az utat"
Ez az ember soha nem hallott egy vallásról sem, soha nem találkozott addigi élete során egy vallásos emberrel sem, csupán csak élte az életét a maga természetes módján.
Így egész egyszerűen csak annyit mondott:"Nem tudom te ki vagy, nem ismerlek.Örülök, hogy boldog vagy, de én a saját utamat járom.Ha neked az az utad amit Isten mond, hát járd azt az utat"
Az ismeret meghatározza az életed.Azok az információk, amelyek szàmodra támogatják az Isten szó fogalmát, adnak alapot az érveidnek Isten létezésének alátámasztásàhoz.Magát az Isten szót maga Jézus is használta, az akkori emberekhez szóló beszédeiben.Viszont akkoriban az emberek sokkal inkább beszéltek anekdotákban, és Jézus Istent, sok esetben az Atya elnevezéssel helyettesítette, amivel egy maggasabb rendű létezőt próbált szimbolizálni, ami magasabbbrendűséget maga Jézus önmagában fedezett fel.Maga Jézus egy 100%-osan működő hús vér ember volt, az ő istene az ő belső világa volt.Az akkori emberek számára megfogalmazott mondatok töredékei lehetnek elérhetőek mára.Jézus halála után 100 évvel írták meg a Bibliát.Olyan emberek akik ugyan ismerhették* Jézust, viszont ők maguk nem voltak 100%-on működő emberi lények.Így a Jézus köré font gondolatok ,és maga az Isten fogalma is már csak egy körvonala próbált lenni Jézusnak, és annak amit ő képviselt akkor...
A szerinted tökéletes Jézusról csak az általad tökéletlennek tartott Biblia ír, csak onnan tudunk a létezéséről, amit azok a tökéletlen emberek írtak róla száz évvel később a feltételezett halála után.
Azokat az eseményeket is a tökéletlen szerzők írták le, amik róla szólnak, továbbá a feltételezett szavait is és azt is amit feltételezhetően képviselni akart.
Ez nem zavar?
Köszönöm az észrevételt.Az információk Jézusról, az a kevés amit leírtam teljesen helytálló, és tökéletesen igaz.Olyan embertől szàrmazik aki maga is kiteljesedett.
A kérdésem az volt, hogy Kinek az életébennváltozott meg az Isten szó jelentése, és miképpen" nemmpedig az, hogy hogyan tud érvelni az általa gondoltakról.
Amennyiben nem a kérdésre szeretnél válaszolni, kérlek fogalmazd meg ezt egy másik kérdésben.Köszönöm.
" amit leírtam teljesen helytálló, és tökéletesen igaz.Olyan embertől szàrmazik aki maga is kiteljesedett."
Ezt mi alapján állítod és miért fogadod el igaznak, ráadásul tökéletesen igaznak?
Csak nem a tökéletlen Biblia alapján?
"Amennyiben nem a kérdésre szeretnél válaszolni, kérlek fogalmazd meg ezt egy másik kérdésben.Köszönöm."
Szívesen, én ugyanis a kérdésed értelmetlenségét vetettem fel, a benne található logikai hibákat megemlítve.
"Olyan embertől szàrmazik aki maga is kiteljesedett."
Még egyszer felhívom a figyelmedet, hogy az egész őskereszténységről, Péterről, Pálról és mindenkiről csak a Biblia ír, Jézusról és Máriáról egyetemben, az apostolokról, a Biblia szerzőiről valójában semmi, de semmi információ nincs, csak és csakis a Biblia.
Ha azt bármi módon megkérdőjelezed, akkor nincs miről beszélni, minden további szavad értelmetlen ezzel kapcsolatban.
"Ezt mi alapján állítod és miért fogadod el igaznak, ráadásul tökéletesen igaznak?
Csak nem a tökéletlen Biblia alapján?"
Nem állítottam azt, hogy tökéletlen.A maga nemében igaz amit azok az emberek akkor levezettek az akkori emberek számára.Bármit írhatok, az szembe fog találkozni valaki egójával.Erről megfeledkeztem.Így nehêz tiszteletben tartani a kérésem, hogy egy egyszerű válasszal tôrténjen a regálás mint például.: "nem , nem változott meg a véleményem"
vagy .:igen, megváltozott az eddig bennem kialakult kép az isten szóval kapcsolatban.
"Még egyszer felhívom a figyelmedet, hogy az egész őskereszténységről, Péterről, Pálról és mindenkiről csak a Biblia ír, Jézusról és Máriáról egyetemben, az apostolokról, a Biblia szerzőiről valójában semmi, de semmi információ nincs, csak és csakis a Biblia.
Ha azt bármi módon megkérdőjelezed, akkor nincs miről beszélni, minden további szavad értelmetlen ezzel kapcsolatban."
Valóban ezt gondolod?Teljesen meggyőződtél arról, hogy akik a bibliát írták Jézus halála után, milyen emberek voltak?Ismerted őket?Tiszteletem minden igyekezetnek és törekvésnek amit ők tettek, de a biblia már nem a mai emberekhez szól..Az akkori nyelvezeten, az akkori emberekhez szólt.Tiszteletem az akkori embereknek és azoknak akik a bibliát megfogalmaztát.Ezt őszintén mondom..Jézus akkori jelenléte annyira megváltoztatta az emberek életét, hogy próbálták ezt levezetni.És meg is tették.De azóta nagyon sok idő eltelt.
Azóta több ezer ember prédikált a bibliáról, arról amit gondolnak a bibliában foglaltakról, de ezek közül egy sem találkozott Jézussal.A közelében nem voltak mint hús vér ember.Az égadta világon semmit nemntudtak arról, hogy valójában ő mit is szertett volna megértetni velük..Csak a Bibliára tudtak támaszkodni amit nem Jézus írt, még csak utasítást sem adott, hogy írjanak róla.De megpróbálták..És mi lett belőle?Mégegyszer mondom Jézusnak nincs köze a Bibliához.Mégis, a Biblia végett több ezren meghaltak.Ártatlan emberek..A kiinduló pontról megfeledkeznek az emberek..A hús vér emberről.Jézusról.És a körvonalak megmaradnak, a bibliát mindenki úgy építi be az életébe ahogyan az neki tetszik.
Ha Jézus itt lenne, most be próbálnák zárni és nemntudnák elfogadni mert akkora lázadást hozna magával a jelenléte.Teljesen felborítaná a megszokott kis vallásos rendszereket.Egy lázadás lenne, egy tűz a mai világban az ő szeretete!Nincs információ csak a biblia?..A legrégebbi biblia is túl fiatal ahhoz hogy ne fogalmazódhatott volna át azóta több féleképpen!Mi történik most is??????Mennyi féle ideológiát gyártanak Jézus köré???Hány féle vallás alakult ki aminek a kiindulópontja Jézus?Az emberek a maguk kedve szerint formálják a dolgokat..Most megtehetik!De akkoriban nem tudták volna ezt megtenni Jézus jelenlétében!!Ez az igazság.Ezt kellene tiszteletben tartani!És nem a részletekben elveszni!Egy egyszerű kérdést tettem fel.A válasz is egyszerű lett volna, de képtelen az ember szimplán válaszolni és félre tenni az egóját, hogy megvédje a benne kialakult képet illetve igazságérzetet.Ez az amit most én is teszek, ez igaz, viszont legalább tanulok belőle.Legközelebb egyszerűen fogalmazok, hogy tisztább* képet kapjak arról, hogy mi anmeghatározó egyes emberek gondolkodásában.
" Jézusnak nincs köze a Bibliához"
Csak annyi, hogy a Biblia nélkül hírét sem hallottuk volna.
"Nem állítottam azt, hogy tökéletlen." /(a Biblia)
Pedig eléggé lehúzod a kérdés magyarázatában és ebben a kommentben is lejjebb.
"Valóban ezt gondolod?Teljesen meggyőződtél arról, hogy akik a bibliát írták Jézus halála után, milyen emberek voltak?Ismerted őket?Tiszteletem minden igyekezetnek és törekvésnek amit ők tettek, de a biblia már nem a mai emberekhez szól..Az akkori nyelvezeten, az akkori emberekhez szólt.Tiszteletem az akkori embereknek és azoknak akik a bibliát megfogalmaztát.Ezt őszintén mondom."
Eddig én nem minősítettem sem Jézust, sem a Bibliát, csupán rólad van szó. Ha egyszer Jézus létezése és tettei csak a Bibliában szerepelnek, és minden további erre támaszkodik, akkor nem igazán értem, miképpen választhatod ketté az információ tárgyát és a közlőjét.
Érdekes, hogy nem fogod fel, ha a Bibliát kritizálod, akkor a benne levő információt teszed hiteltelenné, ebben az esetben Jézus létét, vagy a tetteit, a szándékait, stb...
"Mégegyszer mondom Jézusnak nincs köze a Bibliához"
Nem érted, ha nincs a Biblia, akkor nincs Jézus, legalább is ha lett volna is, soha nem szerzünk róla tudomást. Senki nem ismerné a nevét, a tetteit, hiszen minden amit tudunk róla, azt csak és csupán a Bibliából tudjuk.
De nem csak ennyi a problémám, hanem a továbbiakban is az egész kereszténységről sem tudnánk semmit, egyetlen szereplőjéről sem, ha nincs a Biblia.
Máté, Lukács, Júdás, szűz Mária, és a Biblia összes szereplői, beleértve az apostoli szerzők nevét és személyét, csak a bibliai szövegekből tárul elénk, minden, ami a keresztény vallásban szerepel, annak az alapja a Biblia.
Hogyan válogathatsz benne, fel nem foghatom.
Vagy elfogadod úgy, ahogy van, vagy nem fogadod el.
Nincs választásod.
"A kiinduló pontról megfeledkeznek az emberek..A hús vér emberről.Jézusról"
Nincs hús vér ember a Bibliában, csak leírás róla, te meg erről feledkezel meg.
Ha a leírás nem tökéletes, akkor az komoly hiba, megkérdőjelezi a személyét, hiteltelenné teszi a hibás leírás.
"Mennyi féle ideológiát gyártanak Jézus köré???Hány féle vallás alakult ki aminek a kiindulópontja Jézus?Az emberek a maguk kedve szerint formálják a dolgokat..Most megtehetik!"
Persze, te is ezt csinálod, ha nem vetted volna észre.
"De akkoriban nem tudták volna ezt megtenni Jézus jelenlétében!!Ez az igazság"
Nem tudod, mi volt Jézus jelenlétében. Csak azt tudod, amit a Biblia ír róla. Ha az nem az igazság, akkor csak fikció, ahogy onnantól kezdve minden más vele kapcsolatban. Az is, amit te próbálsz kifejteni.
"Egy egyszerű kérdést tettem fel."
Addig még nem jutottunk el, mert teljesen hibás a nézőpontod, a gondolkodásod.
Modern hasonlattal élve te mondjuk elkezded bírálni a kormány TV híradóját, az M1 -et, elmondva minden rosszat róla, hogy szélsőséges, nem hiteles, túloz, vagy egyenesen hazudik, aztán kiválasztasz egy olyan riportot, amit csak az ír, semmi más infó nincs róla sehol, de azt valamiért te megindokolatlanul kikiáltod tökéletesen igaznak és azt kívánod velünk megvitatni, vagy egyenesen ránk erőltetni.
Csak nekem furcsa ez? Addig még nem jutottunk el, hogy bebizonyítsd a csatorna hitelességét, vagy hiteltelenségét, sem magát a hírt nem cáfoltam, csupán azt firtatom, hogy ha egyszer nem tökéletes a hírközlő szerinted és problémák vannak vele, akkor miképpen fogadhatsz el magából a hírből bármit is és minek az alapján várod, hogy megvitassuk, ha más is csak onnan tud róla információt szerezni, ahol te és az szerinted már eleve nem teljesen frankó?
Van ennek értelme szerinted?
Értem az érvelésed szempontját.Viszont most te is értsd meg az én szempontom, ha már alapjaiban elkanyarodtunk a valódi kérdésemtől.Annak ellenére, hogy sok más szemponnttal ütközik mit leíram, mégbegyszerűen megválaszolható maga a kérdés amit megfogalmaztam :).
Ezt írod.:"Nem érted, ha nincs a Biblia, akkor nincs Jézus, legalább is ha lett volna is, soha nem szerzünk róla tudomást. Senki nem ismerné a nevét, a tetteit, hiszen minden amit tudunk róla, azt csak és csupán a Bibliából tudjuk."
Igen csak onnan tudhatunk róla bizonyos dolgokat..Ez igaz.Viszont egy Jézus halála* után kialakult rendszer nem lehet képes átadni azt amit egy rendszert nem tűrő szabad ember adhatott át akkoriban az embereknek.Senki nem ismerné a nevét a tetteit..Ez így van.Viszont ettől még senki nem gondolhatja, hogy ismeri azt amit valójában maga Jézus képviselt és át akart adni az embereknek önmagából..
"De nem csak ennyi a problémám, hanem a továbbiakban is az egész kereszténységről sem tudnánk semmit, egyetlen szereplőjéről sem, ha nincs a Biblia."
Azt mondják a tudás hatalom.És ez megfigyelhető nagyon sok vallásrendszerben..Emberek millióit irányítják egy, illetve több olyan kialakított vallásos rendszerben, ahol ugyan van létező mély háttere a dolgoknak,,mint például Jézus, viszont maga a rendszer határozza meg az utat amit követnie kell az embernek..Jézus körül az emberek szabadon létezhettek,Jézus egyetlen törvénye a szeretete volt, ami annyira erős volt, hogy körülötte az emberek gondolatai valóra is válhattak.Soha nem is volt és nem is lesz még egy hozzá fogható ember a földön!Tiszteletem a Bibliának.Viszont az, hogy létezik iskola ahonnan tudhatom ki volt például Buddha, még nem azt jelenti, hogy tudni fogom azt is amit az a hús vér ember képviselt az ő idejében.Csodák voltak sokfelé a nagyvilágban..Kínában a mai napig őríznek egy széket, amit egy akkori mester készített.Ez az asztalos mester nem egyszerűen kivágta a fát és elkészítette a bútort.Volt ,hogy hetekig és hónapokig járt ki az erdőbe, és minden egyes fát megkérdezett, hogy akar e bútor lenni,milletve beleeggyezik e abba , hogy kvágja.Majd egyszer egy akkori Császár kérte meg, hogy készítsen neki egy széket.Az asztalos mester hetekig járta az erdőt míg rátalált arra a fára amely beleegyezett abba, hogy az asztalos kivágja és bútort készítsen belőle.A mai napig megvan ez a szék, és annyira erős kisugárzása van, hogy szinte érződik maga a folyamat, a szeretet folyamata a bútorban.
Jézus nem csak egy szereplő volt, az összes ideológia, és keresztény vallásrendszer köré épül, de ő egy hús vér ember volt.
"Máté, Lukács, Júdás, szűz Mária, és a Biblia összes szereplői, beleértve az apostoli szerzők nevét és személyét, csak a bibliai szövegekből tárul elénk, minden, ami a keresztény vallásban szerepel, annak az alapja a Biblia.
Hogyan válogathatsz benne, fel nem foghatom.
Vagy elfogadod úgy, ahogy van, vagy nem fogadod el.
Nincs választásod."
Nem választok, és nem különválasztok.Egyszerűen számomra más igazságokat jelent Jézus egykori létezése.Ezekre az igazságokra nem én jöttm rá, de számomra is tényszerűvé vált Jézus egyedisége a létezésben, miután más szempontból kaptam információt az emberekről, mint emberi lényekről.Tiszteletem a szempontoknak amelyeket írtál.Nem állt szándékomban semmit ráerőltetni senkire.Hiszen továbbra is mindenki a saját szempontjaiból látja a világot, csupán más szempontok meghallgatása után.
"Igen csak onnan tudhatunk róla bizonyos dolgokat..Ez igaz.Viszont egy Jézus halála* után kialakult rendszer nem lehet képes átadni azt amit egy rendszert nem tűrő szabad ember adhatott át akkoriban az embereknek.Senki nem ismerné a nevét a tetteit..Ez így van.Viszont ettől még senki nem gondolhatja, hogy ismeri azt amit valójában maga Jézus képviselt és át akart adni az embereknek önmagából.."
Ez pontosan így van, senki nem gondolhatja, hogy ismeri, még te sem.
Amit a Biblia ír róla, az a Biblia íróinak az elképzelése és te ennek alapján egy újabb elképzelést alkotsz, ami így mindenképpen távolabb kerül az igazságtól, legalább is semmi esélyed annak leellenőrzésére, hogy közelebb került e.
".Jézus körül az emberek szabadon létezhettek,Jézus egyetlen törvénye a szeretete volt, ami annyira erős volt, hogy körülötte az emberek gondolatai valóra is válhattak.Soha nem is volt és nem is lesz még egy hozzá fogható ember a földön!Tiszteletem a Bibliának."
Igen, ezt lehet a Bibliából leszűrni, legalább is ezt sugallja. Azt azonban senki nem tudhatja, hogy valójában mi történt.
" ki volt például Buddha"
Nem nagyon ismerem a számunkra idegen vallásokat.
"Jézus nem csak egy szereplő volt, az összes ideológia, és keresztény vallásrendszer köré épül, de ő egy hús vér ember volt"
Már feltéve, hogy tényleg volt, ami nem biztos, ha a sok idealizált részletet figyelembe vesszük, de ha volt is, akkor is lehetséges, hogy lényegesen más volt, mint amit a Biblia mond. Ebben egyetértünk.
"számomra más igazságokat jelent Jézus egykori létezése.Ezekre az igazságokra nem én jöttm rá, de számomra is tényszerűvé vált Jézus egyedisége a létezésben, miután más szempontból kaptam információt az emberekről, mint emberi lényekről"
Mond inkább úgy, hogy számodra más a vonatkozása a Bibliában írottaknak, mert nem biztos, hogy az az igazság, amit írsz, vagy amit igazságnak gondolsz.
"Tiszteletem a szempontoknak amelyeket írtál.Nem állt szándékomban semmit ráerőltetni senkire.Hiszen továbbra is mindenki a saját szempontjaiból látja a világot, csupán más szempontok meghallgatása után."
Ez rendben is van, én is tisztelem a másik embert, de beszélni lehet a gondolatainkról és arról is, ha valamely hozzáállás alapjaiban logikai hibák találhatók.
Az egyszerű dolgokat meg lehet bonyolítani annyira, hogy belemagyarázd a saját igazságod.
Értem, ez a te igazságod. Hát hagyd, hadd éljek én az enyém szerint, ne akard rám erőltetni, ahogy én sem erőltetem rád az enyém: ha te ezzel a kritikus, mindent túlbonyolító, mindenben a hibát kereső látásmóddal boldog vagy, legyél. Én maradok az egyszerű, tiszta örömöknél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!