A vallásos emberek hogy érnek rá, hogy azok legyenek?
Én folyamatosan rohanok mindenhova és mindig elfoglalt vagyok. Ha nem meló, akkor valami mást csinálok. A héten délutános vagyok, most keltem fel, mert 14-24 között dolgozom. Most éppen autókat nézek neten, mert akarok venni egyet és főzök, de ha megvagyok, akkor rohanok is dolgozni és megint ki van töltve az egész napom. Örülök neki, ha van egy kis szabadidőm, és mehetek futni, netezhetek vagy a kertet gondozhatom.
El nem tudom képzelni, hogy valaki hogy ér rá arra, hogy még pluszban vallásos is legyen.
Mindenkinek arra van ideje, amire időt akar szakítani.
Autónézegetés, futás vagy kertgondozás helyett imádkozhatsz, misére járhatsz, gyónhatsz. De ha nem akarsz, nem mész be dolgozni, hanem beülsz a templomba litániát hallgatni. Persze, most túlzok, de a lényeget érted gondolom.
Főzés helyett pedig ajánlom az ételrendelést, sok időt megspórolsz vele.
Mindenkinek arra van ideje, amire szakít.
Időt szakítok magamnak arra, hogy reggel egy bögre tea mellett imádkozzam, átelmélkedjem a mai Evangéliumot, este nem csak bedőlök az ágyba, hanem szakítok időt az imára. Kertészkedés és futás közben is lehet amúgy imádkozni, elmélkedni, interneten meg olvashatsz lelki témájú írásokat is. :)
Amúgy ez egy tök jópofa videó az idő beosztásával kapcsolatban:
Anyukám pl. főzés közben szokott imádkozni, mikor épp olyan fázisban van, hogy nem kell nagyon koncentrálni a főzésre.
Egy ismerősöm meg szobabiciklizés közben rózsafüzérezik. :))
Egyébként a kereszténység nem csak annyi, hogy "letudom a misét", meg imádkozom. Ez egy "életvitel". Nem csak az, hogy beülök a sarokba és akkor épp vallási tevékenységet folytatok. Hanem a keresztény lelkületnek kell tükröződnie minden munkánkon, akár a munkahelyen, akár az utcán, akár mikor barátokkal vagyunk vagy kutyát sétáltatunk.
Tehát ha egy nap 10 órát dolgozol, akkor a maradék 14 elég sok mindenre elég.
Oké, -8 alvásra, esetleg -1 a munkába utazásra, így is van 5 órád ezen a napon.
Csak ahogy írtad, te ezt netezéssel meg kertészkedéssel töltöd. Más meg mással, mondjuk valamilyen vallásos programmal.
Én nem pluszban vagyok vallásos, hanem megtért és újjászületett keresztény vagyok ami megváltozott gondolkodást és megváltozott életvitelt jelent. A kereszténységhez igazítok mindent, arra szakítok időt amit fontosnak és építő jellegűnek tartok. Reggel ébredés után míg készülődök a munkába, protestáns igehirdetést hallgatok a neten vagy bekapcsolom a rádiót, nem régen találtam egy keresztény adót, nagyon jók a műsorok. A villamoson Bibliát vagy keresztény irodalmat olvasok. Házimunka közben is bármit hallgathatok, nem fontos, hogy prédikáció legyen, rengeteg keresztény előadás érhető el a youtube-n. Sok évvel ezelőtt heti 60-70 órát dolgoztam, ma már csak 40-t, mert rájöttem, hogy a megromlott egészségemet nem tudom pénzért helyrehozni. Jóval kevesebb a fizetésem, de nem szűkölködöm, elégedett vagyok. Jézus azt mondja:
"Ne aggódjatok tehát, és ne kérdezgessétek: Mit együnk? – vagy: Mit igyunk? – vagy: Mit öltsünk magunkra? Ilyesmikért a pogányok törik magukat; a ti mennyei Atyátok pedig tudja, hogy szükségetek van minderre. Keressétek először Isten országát és az ő igazságát, és mindezek ráadásként megadatnak majd nektek. Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja." Ezt minden nap tapasztalom, Isten minden napomat megáldja. Sajnálom, hogy nem hamarabb kerestem Istent, sok bajtól, szenvedéstől, rossz döntéstől megóvott volna ha előbb megismerem az Ő parancsolatait és magas erkölcsi mércéjét és ennek megfelelően élek.
Attól sokban járul ez hozzá, hogy mi van az ember szívében, és mi az amit elsősorban fontosnak tart.
Jézus ezt mondta a követőinek, így nekünk is:
(Máté 6:33) 33 Így tehát továbbra is keressétek először a királyságot és az Ő igazságosságát, és ezek az egyéb dolgok mind megadatnak nektek ráadásként.
Mindenhez a tervezés fontos, és ragaszkodni ahhoz.
Egy jó időbeosztással, sok mindenre van, vagy lehet idő. Minden elhatározás kérdése.
A férjem munka ideje, minden nap, szombat és vasárnap is :reggel 8-tól délután ötig.
Korán reggel fel kel azért, hogy ki tudjon menni némely napokon a szolgálatba, 6-1/4 8.ig.
Utána megy dolgozni, s ha van egy ki szabad ideje a munkában, pl ebéd idő alatt, olvasgat egy részt a Bibliából, vagy Bibliai kiadványokat olvasgat.
Amikor hazaér, fürdik, és alkalomadtán ismét elmegy a szolgálatba, mondjuk 18-19,30-ig, vagy gyülekezetbe megyünk, este 1/2 7-től és este kilencre érünk haza.
Nem minden nap megyünk gyülekezetbe, mert hetente kétszer van, vagy szolgálatba. Jó lehet volt amikor így tettünk, ha olyanok voltak a körülményünk. E mellett van időnk kikapcsolódni, utazni.
Isten szava azt írja:
(Filippi 1:9, 10) . . .; 10 hogy megbizonyosodjatok a fontosabb dolgokról,. . .
Ennél fogva tartalmas, és boldog életet élünk, amit közösen végzünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!