Ahhoz képest, hogy Isten teremtette a világot, nem gondoljátok, hogy túl kegyetlen és igazságtalan hely ez?
Nézzük pl.hogy mi van a természetben.Ragadozó állatok.Az erős megöli,megeszi a gyengébbet.Ez a természet rendje.Teljesen normális.Ugyanakkor színtiszta kegyetlenség.
Vagy tegyük fel azt,hogy van ember,aki fogyatékossággal születik.Míg más tökéletes genetikával,tehetséggel,mindene adott,hogy sokra vigye az életben,boldog,jó élete legyen.Miért?Isten talán jobban szereti ezt az embert,hogy jobbat,többet adott neki?Én is pl.színtévesztő vagyok,ami miatt nem tudom megvalósítani az álmaimat és ezért nem lehetek boldog.Mindig is jó ember voltam.Soha nem bántottam senkit,mindenkivel rendes voltam.Engem viszont állandóan bántottak,ki voltam közösítve az iskolában,ütöttek,soha nem voltak normális barátaim,minden barátom csak hátbaszúrt.És azok,akik bántottak,a rossz,gonosz emberek mind boldog párkapcsolatban élik a sikeres életüket,én meg aki tényleg soha nem bántottam senkit,nyakig vagyok a szarban,nincsenek barátaim,barátnőről meg nem is álmodozhatok.És már amúgy is hiába voltam egy jólelkű ember,aki soha nem ártott senkinek,már úgyis a pokolra megyek,amiért megfogalmazódott bennem ez a kérdés.
Szerencsétlen állatoknak sem jó a sorsa, mert a nyúl nem ehet téliszalámit, szegény farkas meg a paradicsomos salátát nem fogja soha megismerni bazsalikomos olívaolajjal.
A létért való küzdelem a sorsa, ezt hozza az evolúció.
Másokat is ért már csalódás, engem is ledöftek már párszor és talán magam is osztottam sebeket, csak éppen nem vettem észre, mert ez így szokott lenni.
A színtévesztés sajnálatos, esetleg nem lehet jogsid, de kihozhatsz belőle jó dolgot is, ha mondjuk van kézügyességed, akkor festhetsz, nem biztos, hogy baj, ha lila lesz a fű, meg piros az ég, lehet éppen ezért frenetikus hatása, aztán majd a kritikusok megmagyarázzák, mire is gondolt a művész, aki zseni és dőlni fog hozzád a pénz, sikeres leszel, amit éppen a hibádnak köszönhetsz, ha bátor vagy és szerencséd is lesz, csak a végén ne mond el senkinek a lényeget.
Istennel, meg pokollal ne foglalkozz, mert az valójában nincs is, az ember maga képes magának pokolt teremteni, vagy Istent, ha arra van szüksége.
Szerintem örülj inkább, hogy nem vagy vak, vagy süket, vagy ostoba, mert az sokkal rosszabb.
Egészségesnek tűnő embereknek is van egy csomó hibája, nem megszokott a tied, ha igaz egyáltalán, de nem olyan borzasztó nagy baj.
“Egyébként mi akartál lenni, ami a színtévesztés miatt nem lehet?”
Rendőr
“A színtévesztésre van szemüveg, igaz, elég drága, különösen egy munkanélkülinek.”
Már bocs a kifejezésért,de feldughatom magamnak a színtévesztő szemüveget.Sehol sem fogadják el az alkalmasságin.Nem ér semmit.Volt már rajtam egyszer egy ilyen.Vörös-zöld színtévesztő vagyok.Úgy működik a szemüveg,hogy az egész világot pirosnak látom benne,a zöldet meg fehérnek.Semmilyen más színt nem látok bent,mert piros az egész világ.Mi értelme van ennek?
Mellesleg ez a színtévesztés csak egy kitalált betegség.Csak néhány árnyalatot nem tudok megkülönböztetni.De még a piros cseresznyét is meg tudom làtni a zöld levelek közt...Cseszné meg aki ezt az egész színtévesztősdit kitalálta..
“Mindig is jó ember voltam"
Ilyen Isten mércéjével nincs. Én is loptam már, hazudtam már, gyűlöltem már, stb stb... Persze nem azt mondom hogy egy szinten vagy Hitlerrel, de a saját szemedben is észre kell venni a szálkákat és gerendákat... “
Én soha nem loptam,soha nem bántottam senkit.Nem tudom,miért ne lennék jó ember.Hazudni már hazudtam,de az is inkább csak füllentés,titkolózás volt,olyat soha nem mondtam,ami másnak ártott volna.
“A színtévesztés sajnálatos, esetleg nem lehet jogsid, de kihozhatsz belőle jó dolgot is, ha mondjuk van kézügyességed, akkor festhetsz, nem biztos, hogy baj, ha lila lesz a fű, meg piros az ég, lehet éppen ezért frenetikus hatása, aztán majd a kritikusok megmagyarázzák, mire is gondolt a művész, aki zseni és dőlni fog hozzád a pénz, sikeres leszel, amit éppen a hibádnak köszönhetsz, ha bátor vagy és szerencséd is lesz, csak a végén ne mond el senkinek a lényeget.”
Fessek..Jó vicc.Olyan rossz a kézügyessegem is,hogy a tanár meg akart buktatni rajzból..2-es voltam belőle egész végig
Vegyünk egy prózai példát: te minden erőforrást előteremtettél, megfelelő, kiváló minősígű építőanyagot beszerezted, a terület elő van készítve, majd azt mondod egy csapat mérnöknek, itt ebből építsetek egy házat.
A mérnökök vagy jól építik meg, vagy nem. Mivel te minden alapot megadtál nekik, nem spórolva semmin, vajon kinek a felelőssége, ha a ház egy hónap múlva összedől? Igen, a mérnökök elcseszték.
No, a világgal is valami ilyesmi a helyzet.
Az erős azért öli meg a gyengébbet, mert az erősek fennmaradásával a következő generáció genetikai állománya fejlettebb, ellenállóbb lesz, ez nem kegyetlenség, hanem a hosszútávú célok prioritása a rövid távúakkal szemben.
Nem ítélkezni jöttem ide, így nem mondom azt, hogy amíg az önsajnálatban fetrengsz, ne is várd, hogy jobb életed legyen. Nem mondom azt, hogy a leírásodból egy mérgzően negatív ember képe rajzolódik ki előttem, akit messziről elkerülnék, amennyire csak tudok, és azt se mondom, hogy könnyű a saját bajaid valami másra hárítani ahelyett, hogy a kisujjad mozdítanád a megoldásért.
Mindössze annyit mondok, hogy nem csak az a világ létezik, amit te látsz. Vajon mit látnak mások, ha rád néznek?
Eleg sok tudatlan es/vagy muveletlen egyen gyakorizik itt.
A teremtes ugy kezdodott, hogy az allatoknak Isten a zold fuveket adta eledelul. Szoval novenyevo volt minden allat es minden igen jo volt. Meg szunyog sem biztos, hogy letezett, illetve ha igen akkor mas taplaleka lehetett.
Azt a rendet amit Isten elkepzelt a teremtesnel eloszor az ember rugta fel, majd ennek a kovetkezmenye es igazsagos itelete volt, hogy ha az ember Isten ellen fordult, akkor Isten is szerzett ellensegeskedest az ember es az allatvilag kozott. Az allatvilag nagy resze nem szelid azota.
"A teremtes ugy kezdodott, hogy az allatoknak Isten a zold fuveket adta eledelul."
Vajon a fű - mint élőlény - mennyire örült ennek?
Arról nem is beszélve, hogy a fű gyilkos hatással van a fogakra. Az összes fűevő élőlény fogai legalább háromszor annyira páncélozottak, mint a többi lényé.
Tehát pl. egy felnőtt ember fogai 8-10 év alatt tövig kopnak, ha folyamatosan füvet rág.
"Meg szunyog sem biztos, hogy letezett"
Nem volt második teremtés!
"illetve ha igen akkor mas taplaleka lehetett"
Úgy mint?
Pl. a zöld fű?
Amúgy elárulom, hogy a szúnyogok tápláléka a nektár. A vérrel nem táplálkoznak, az a szaporodáshoz kell. Tehát akkor az édenben nem szaporodtak a szúnyogok?
Vigyázz, ez azt jelenti, hogy ki is pusztultak, mert a szúnyogok elég rövid életűek!
"Azt a rendet amit Isten elkepzelt a teremtesnel eloszor az ember rugta fel"
NEM IGAZ!
De hát mit várjunk a hívőktől...
"majd ennek a kovetkezmenye es igazsagos itelete volt"
Mármint NEM a következménye, hanem büntetése. Nagy különbség!
"hogy ha az ember Isten ellen fordult, akkor Isten is szerzett ellensegeskedest az ember es az allatvilag kozott"
Ja, hogy ez egy IGAZSÁGOS ítélet?
Akkor milyen lenne egy igazságtalan, vagy egy bosszúszomjas ítélet?
Amúgy ez nincs is benne a Bibliában, te találtad ki.
Tulajdonképpen amit írtál, abban minden egyes állításod igen nagy butaság.
Gratulálok, ez azért kiemelkedő még itt is!
“Az erős azért öli meg a gyengébbet, mert az erősek fennmaradásával a következő generáció genetikai állománya fejlettebb, ellenállóbb lesz, ez nem kegyetlenség, hanem a hosszútávú célok prioritása a rövid távúakkal szemben.“
Akkor ennyi erővel nekem is meg kell halnom,mert vagyok és nehezen boldogulok az èletben?Gyere és ölj meg akkor..
"Akkor ennyi erővel nekem is meg kell halnom,mert vagyok és nehezen boldogulok az èletben?Gyere és ölj meg akkor."
Ne reménykedj, nem ilyen egyszerű a dolog. Lassan, szenvedések közt kell kimúlnod. :)
Kivéve, ha teszel valamit azért, hogy ne szenvedj. Nem vagyunk egyenlők, nem egyforma lehetőségekkel születünk, ez tény. De ezen nem változtathatunk, csak a hozzáállásunkon.
Megkockáztatok egy durva kijelentést, remélem nem érted félre: Te nem vagy jó ember. Magaddal szemben nem vagy az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!