Jehova Tanúi miért ítélik el a melegeket és a transzszexuálisokat?
Azt értem, hogy a Biblia szerint nem szabad, de mégis mennyire etikus dolog valakit ezért kiutálni? A hétvégén voltam vendégségben Jehova Tanúknál és kerek-perec megmondták, hogy "az nem jó ha meleg mert azzal csak másoknak okoz gondot" (mégis kinek?) meg "hát azért nem nagyon kéne elfogadni, hogy ilyen". Úgy éreztem magam mintha a náci Németországban beszélnének a zsidókról. Mindenkinek csak a gondot okozzák meg nem kéne elfogadni őket...
Gondolom azért az interszexuálisokat nem szidjátok le. Arról senki nem tehet ha mind a két nem tulajdonságaival születik.
Ja és néztem egyébként az oldalatokon ilyen Marcis CGI kisfilmeket. Főleg a Férfi és Nő című film lehet érdekes ebben a témában. Megemlíti a kislány, hogy a tanító néni mit mondott meg hogy két anyja van az osztálytársának. Erre az anyja elkezd arról beszélni, hogy mi a jó és rossz, meg hogy isten a férfit és a nőt egymásnak teremtette. Ez kicsit tématerelés én úgy érzem. Arról persze nem esik szó (hát egy gyerekfilmben nyilván nem, de feltételezem még a felsőbb korosztálynak szánt kiadványokban sem), hogy ilyen igen is van. Biztos csak poénból érzi magát rosszul a kisgyerekünk a bőrében. A kisfiam biztos megint hülyéskedik és azért nézi a fiúkat. Még kéne nevelni!
De mégis mit mondotok, ha becsöngettek egy meleg vagy transznemű emberhez? Változz meg? Vagy gyorsan leléptek? Egyszerűen nem tudom felfogni!
Ugyan érintett vagyok, mert meleg vagyok és Jehova tanú családban is nevelkedtem, nem akartam hozzászólni.. viszont a 16-os válaszoló kommentje kiverte a biztosítékot, úgyhogy azt nem lehet szó nélkül hagyni. Gyakorlatilag az összes megosztott cikk alapja az, hogy a melegek betegségeket terjesztenek, sőt, az egyik egész addig elmegy, hogy azt mondja, hogy a homoszexualitás eredendően nem monogám életforma.. A források között amúgy több is van, ami 20-30 évvel ezelőtti írás, amikor az emberek alapvetően szűklátókörűbbek voltak a homoszexualitással kapcsolatban. Előítéletektől vezérelve sok olyan dolgot leírtak tényként, aminek nincs valós kutatási alapja, úgyhogy én ezek nagy részét pont annyira kezelem tudományosnak, mint amikor a múlt századi prűd szülők azzal ijesztgették a gyerekeiket, hogy ha maszturbáció vakságot okoz.. Erről ennyit! :)
Egyébként pedig csak annyit tennék hozzá, hogy a párommal 6. éve élünk együtt monogám kapcsolatban. Ezt a baráti körünk is megerősíti és többen is mondták már, hogy a mi kapcsolatunkat az a fajta összhang jellemzi, amire mindenki vágyik (függetlenül attól, hogy hetero vagy homo kapcsolatról beszélünk). Sőt, volt hogy az anyósom minnket hozott fel példaként párom testvérének, hogy a házasságában példát vehetnének arról, hogy mi köztünk mekkora szeretet van. Úgyhogy nekem senki semmilyen cikkel vagy bibliaverssel nem fogja bebizonyítani, hogy két ember szeretete rossz vagy káros, pusztán azért, mert egyneműek. Egyébként is a Biblia fő üzenete a szeretet, ami felette áll annak, hogy az milyen nemű emberek között mutatkozik meg.. :)
A problémázás az megy...
Hogy milyen betegségeket terjesztenek meg, hogy csak egy divat. Igen biztos. Az is csak egy divat, hogy egy tini lánynak szakálla nő. Meg az is, hogy mindkét nemi szervvel rendelkezik az illető. Vagy mint például SzupiMester ( [link] aki külsőre férfi, de valójában nő. És ha ez láthatóan is megtörténik a testten akkor el lehet képzelni, hogy agyban mi történik. Egy kifejlődő lány embrió egy kis hirtelen tesztoszteron az agyának is módosítja a "nemi önképét". És máris transzszexuális lett a kislány. Nem olyan bonyolult ez. De egyébként van ilyen dolgokról film is mint például az XXY
Az a baj az összes keresztény vallással hogy nem képes tolerálni semmit és senkit aki nem úgy él ahogy szerintük kéne. A középkorban máglyán égették el aki kilógott a sorból. Érdemes kicsit a történelmet tanulmányozni hogy miket műveltek isten nevében. Az inkvizíció miatt egyedü 2. János Pál pápa kért bocsánatot de a többi egyházi vezető szerint az rendben volt.
Persze most majd jön hogy ezek a katolikus ok voltak nem a jehovák meg ez ma már nem lenne... Hát szerintem meg ha meglenne az egyházak régi hatalma ugyanúgy égnének azok a máglyák mint régen. Elég volt valakit eretnekséggel megvádolni, vagy boszorkánysággal szodómiával (itt jövünk képbe mi melegek). Feltettek néhány kereszt kérdést megkinozták már égették is. Ha kért bünbocsánatot égetés előtt megfojtották ha nem sikitott a tűzben...
Na ezért nem érdekel engem egyik vallás se, nekem ne mondják meg hogy éljek
Mit szedsz amitől ekkorákat tudsz mellébeszélni?
Vallás, isten, jehova? Ez a 21. század! Capito?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!