Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova Tanúi miért ítélik el...

SIDLER22 kérdése:

Jehova Tanúi miért ítélik el a melegeket és a transzszexuálisokat?

Figyelt kérdés

Azt értem, hogy a Biblia szerint nem szabad, de mégis mennyire etikus dolog valakit ezért kiutálni? A hétvégén voltam vendégségben Jehova Tanúknál és kerek-perec megmondták, hogy "az nem jó ha meleg mert azzal csak másoknak okoz gondot" (mégis kinek?) meg "hát azért nem nagyon kéne elfogadni, hogy ilyen". Úgy éreztem magam mintha a náci Németországban beszélnének a zsidókról. Mindenkinek csak a gondot okozzák meg nem kéne elfogadni őket...

Gondolom azért az interszexuálisokat nem szidjátok le. Arról senki nem tehet ha mind a két nem tulajdonságaival születik.

Ja és néztem egyébként az oldalatokon ilyen Marcis CGI kisfilmeket. Főleg a Férfi és Nő című film lehet érdekes ebben a témában. Megemlíti a kislány, hogy a tanító néni mit mondott meg hogy két anyja van az osztálytársának. Erre az anyja elkezd arról beszélni, hogy mi a jó és rossz, meg hogy isten a férfit és a nőt egymásnak teremtette. Ez kicsit tématerelés én úgy érzem. Arról persze nem esik szó (hát egy gyerekfilmben nyilván nem, de feltételezem még a felsőbb korosztálynak szánt kiadványokban sem), hogy ilyen igen is van. Biztos csak poénból érzi magát rosszul a kisgyerekünk a bőrében. A kisfiam biztos megint hülyéskedik és azért nézi a fiúkat. Még kéne nevelni!

De mégis mit mondotok, ha becsöngettek egy meleg vagy transznemű emberhez? Változz meg? Vagy gyorsan leléptek? Egyszerűen nem tudom felfogni!

2018. jún. 18. 11:26
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
87%

Előző:

Én még vallásos sem vagyok, de lényegében azt kell megérteni hogy az első emberpár bűnbeesése óta, az emberek egy olyan világban élnek ahol hiányállapot uralkodik. A bűn és minden egyéb rossz nem Istentől való hanem annak a hiányából fakad. A kereszténység nem egy dualista vallás ahol a jó és a rossz egymást kiegészítő erők. Ebben az értelmezésben a homoszexualitás sem Istentől ered, hiszen rossz és hiába teremtette Isten saját képére az embert az bűnbe esett szabad akaratából.

A bűnökkel kapcsolatban annyit kell megjegyezni hogy minden ember bűnös, minden ember vétkezik ki így, ki úgy. Ezért valóban képmutatás ha valaki jobbnak tartja magát a másiknál csak mert nem homoszexuális. A házasságtörés paráznaság, akárcsak egy homoszexuális viszony. Önmagában az hogy valaki homoszexuális és az azonos nemű embereket kívánja pedig legalább annyira nem bűn mint amennyire az sem az ha egy férfi a feleségén kívül más nőt is megkíván de a vágyat leküzdi. A kereszténység nem arról szól hogy valaki elfogadja magát ahogy van, hanem lemondásokkal, erőfeszítésekkel jár, feláldozza a földi énjét.

2018. jún. 19. 01:22
 12/25 anonim válasza:

Utolsó: nagyon köszönöm ezt a választ, új nézőpontot nyitottál számomra! Én eddig nem értelmeztem így ezt a dolgot, de most már kezdem érteni, hogy hogy is van ez, hogy gondolják mások.

Tényleg köszönöm :)

Ettől függetlenül én elfogadom és támogatom a melegeket.

2018. jún. 19. 01:45
 13/25 Lacás1976 ***** válasza:
91%

A fiuk a klubból sorozatban mondta Emett mikor rájött nem tud megváltozni és nem is akar: ha isten ilyennek teremtett akkor így szeret.... És élte tovább a melegek életét 😂

Én mondtam a jehovásoknak meleg vagyok nekem igy jó hagyjanak békén....

2018. jún. 19. 07:34
 14/25 anonim ***** válasza:
91%

A vallások egy része nem való másra, mint hogy bűnösnek érezd magad... Elhitetik veled, hogy ha ilyen meg ilyen vagy, ezt meg ezt teszed, az csakis rossz lehet, vagyis büntetendő.

Régen vallásos voltam, református, viszont azóta nagyon sok képmutató "hívővel" találkoztam, nem csak református oldalon, hanem mindenütt, és köszönöm, én nem kérek belőle. Egy igazi vallás, legyen az keresztény, muszlim, zsidó, akármi, azt kéne hirdesse: szeresd felebarátodat, ne ölj, ne lopj. Élj boldogan és ne árts másoknak, ennyi...

2018. jún. 19. 08:16
 15/25 -remete- ***** válasza:
82%
Szerintem ez a dolog genetikus biologoai szükséglet. Kb mint wc zés. Evés ivás. A meleg kérdès magánügy senkinek semmi köze hozzá ahogy más szexvonzodáshoz sem ha mem erőszakos. Max nem lesz szaporodás oszt hali. Több nö marad a többi pasinak. A biblia 2000 éves történet egy ókori társadalmi normára. Nem lehet a jelenkorba minden szavát áthozni. Az ember szeretetre szeretni teremtődött nem érdemes a gerjesztett hülyeséget még fokozni. Ha egy valás érzelmileg zsarol az nem a szeretet utján jar.
2018. jún. 19. 16:39
 16/25 anonim ***** válasza:
0%

Tényleg nem árt senkinek a homoszexualitás?

A homoszexualitást propagáló szervezetek és egyének részéről az egyik leggyakrabban hangoztatott érv a homoszexualitás mellett (szemben például az alkoholizmussal vagy pedofíliával stb. melyek hasonló hajlamok), hogy  a homoszexuálisok senkinek sem ártanak/a homoszexualitás senkinek nem árt. A homoszexuális életforma azonban, ahogy látni fogjuk, telve van promiszkiutással és a betegségek/fertőzések iránti megnövekedett rizikófaktorral, annak ellenére, hogy a melegjogi aktivisták minden erejükkel azon vannak, hogy ezeket leválasszák a homoszexualitásról. A bizonyítékok azonban nem támasztják alá ezen törekvésüket.

„Az Egyesült Királyságban végzett egyik újabb kutatás kimutatta, hogy a homoszexuálisok 50%-al nagyobb eséllyel szenvednek depressziótól, mint a társadalom többi része… az öngyilkosság esélye 200%-al nő akkor, ha az egyén elkötelezi magát a homoszexuális életformánál… a homoszexuálisok élettartama átlagosan 24 évvel rövidebb, mint a heteroszexuálisoké… Bár a Health 24 cikke azt sugallta, hogy a homoszexuálisok körében az anti-homoszexuális kulturális és családi nyomás miatt magas az öngyilkossági ráta, tapasztalaton alapuló tesztek kimutatták, hogy nincs összefüggés a homoszexuálisok egészségügyi kockázatai és a társadalmi tolerancia mértéke között. A homoszexuálisok az USA-ban és Dániában is – ez utóbbi országot tekintik általában a legtoleránsabbnak a homoszexuálisok felé – átlagosan a korai 50-es illetve 40-es éveikben halnak meg, ha az AIDS a halál oka. Eközben mindkét ország polgárainak átlagos életkora 75-80 év között mozog.” [1]

„A mellrák a leggyakoribb diagnosztizált ráktípus a nők körében, ez a vezető halálok az USA-ban, rákban elhunyt nők között a bőr- és tüdőrák után. A legújabb kutatások olyan rizikófaktorait azonosították a mellráknak, melyek különbözően hatnak a leszbikus és biszexuális nőkre, mint például a meddőség, a magas alkoholfogyasztás és túlsúly, melyek ezt a társadalmi réteget nagyobb kockázatnak teszik ki a mellrákkal szemben, mint heteroszexuális társaikat.” [2]

Promiszkuitás

Bár társadalmilag elfogadható lehet azon érvelés a homoszexuálisok és az őket támogató aktivisták részéről, hogy férfi-férfi és nő-nő közti (monogám) szexuális aktus nem árt senki másnak, a tény az, hogy a homoszexualitás nem egy monogám életforma. A homoszexuálisok természetük szerint a promiszkuitást preferálják, ahogyan a kutatásokból is látni lehet.

„Egy 2583, idősebb homoszexuális egyén szexuális profilját vizsgáló kutatást tet közzé a Journal of Sex Research-ben Paul Van de Ven, melyben kimutatta, hogy „átlagosan egy főre lebontva a szexuális partnerek száma [a homoszexuálisoké] 101-500 közé tehető”. Továbbá 10.2%-15.7%-a a vizsgált homoszexuálisoknak 501-1000 partnerrel folytatott szexuális viszonyt, míg további 10.2%-15.7%-a 1000-nél is több partnerrel volt együtt élete folyamán. [3]

AIDS és homoszexualitás

Az USA népességének mindössze 2%-a meleg, mégis ők felelősek a HIV fertőzések 61%-áért:

“A férfiak azon csoportja, akik férfiakkal folytatnak szexuális aktust, a legsúlyosabban érintett az új HIV-fertőzésekkel szemben. Míg a CDC (Center for Disease Control) úgy becsüli, hogy az MSM (férfival szexelő férfiak) az USA népességének 2%-át teszik ki, a HIV-fertőzöttek többségét (61%, 29.300) ők tették ki 2009-ben. A fiatal homoszexuális férfiak (13-29) a legkomolyabban érintettek, több, mint a negyede az új HIV-fertőzötteknek közülük kerül ki (27%, 12.900 2009-ben). [4]

“A meleg, biszexuális és egyéb férfi, akinek más férfival volt homoszexuális kapcsolata az USA lakosságának 2%-át teszik ki, mégis az a közösség, mely a leginkább fertőzött a HIV fertőzés által és az egyetlen olyan társadalmi csoport, melyben az új fertőzöttek száma a korai ’90-es évektől folyamatosan növekszik…” [5]

Ha a homoszexualitás senkinek sem árt, miért mutatják azt a statisztikák, hogy az AIDS sokkal magasabb körükben, mint a heteroszexuális társadalomban?

A homoszexualitás és a csökkent élettartam

1. A meleg férfiak élettartama rövidebb, mint a heteroszexuálisoké: “A meleg és biszexuális férfiak várható élettartama 8-20 évvel kevesebb, mint a többi férfié.” [6]

2. “2007-ben a homoszexuális és biszexuális férfiakat 44-86-szor nagyobb eséllyel diagonsztizálták HIV fertőzéssel a többi férfihoz képest, és 40-77-szer nagyobb eséllyel, mint a nőket.” [7]

3. A homoszexuálisok körében magasabb a családon belüli erőszak: “A családon belüli erőszak előfordulása a homoszexuálisok között majdnem kétszer akkora, mint a heteroszexuális népesség körében.” [8]

Ha a homoszexualitás nem árt senkinek, miért csökken jelentősen a homoszexuális férfiak élettartama a heteroszexuálisokéhoz képest (1)? Miért diagnosztizálják őket 44-86-szor nagyobb eséllyel HIV-fertőzéssel (2)? Miért duplája körükben a családon belüli erőszak (3)?

Mivel különböző viselkedésformáknál szinte kizárt, hogy ne hassanak senkire az egyénen kívül, a fentiek alapján nyilvánvaló, hogy a homoszexualitás mind az egyénre, mind a társadalomra veszélyes hatással van. Virágzik a promiszkuitás, megnövekedtek az egészségügyi kockázatok. A tények ellentétben állnak a homoszexuálisok és őket pártoló aktivisták gyakran hangoztatott kijelentésével, miszerint „a homoszexualitás nem árt senkinek.”

[1]  [link]

[2] Gay and Lesbian Medical Association, glma.org/index.cfm?fuseaction=feature.showFeature&FeatureID=319&E:\ColdFusion9\verity\Data\dummy.txt

[3] “A Comparative Demographic and Sexual Profile of Older Homosexually Active Men,” Journal of Sex Research 34 (1997): 354.

[4] Center for Disease Control, cdc.gov/nchhstp/newsroom/HIVIncidencePressRelease.html

[5] Center for Disease Control,   [link]

[6] Robert S. Hogg et al., “Modeling the Impact of HIV Disease on Mortality in Gay and Bisexual Men,” International Journal of Epidemiology 26 (1997): 657.” Exodus Global Alliance, exodusglobalalliance.org/ishomosexualityhealthyp60.php

[7] Center for Disease Control,  [link]

[8] Gwat Yong Lie and Sabrina Gentlewarrier, “Intimate Violence in Lesbian Relationships: Discussion of Survey Findings and Practice Implications,” Journal of Social Service Research 15 (1991): 41–59.” exodusglobalalliance.org/ishomosexualityhealthyp60.php

[link]

2018. jún. 20. 18:15
 17/25 anonim ***** válasza:
66%

Nyilván nem ismerik a bibliát:

„Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek!”

A szálkáról és a gerendáról már nem is beszélek.

Mert ugye senki nem gondolja komolyan, hogy csak a katolikus papok küldik be a reverenda alá a ministránsokat?!

2018. jún. 21. 05:56
 18/25 anonim ***** válasza:
0%

Gratulálok! Ezek szerint te sem ismered. Mert ha ismernéd, nem rágalmaznál meg másokat ismeretlenül.

2018. jún. 21. 06:43
 19/25 Lacás1976 ***** válasza:
84%

16 os ezt s cikket is olyanok írták skiknek fogalma sincs milyen melegnek lenni.

Depressziósabbak a melegek hát az lenne a csoda ha nem igy lenne sokan fel se merik vállalni, midenki utál minket.....

Több száz partnerük volt: igen van ilyen nekem is sok volt, de sok hetetó férfi is hetente 4-5 más nővel szexel,vagy legalábbis szexelne csak ezt egy nővel sokkal tovább tart összehozni mint egy meleg pasival... Ez azért van mert férfiak vagyunk és nem azért mert melegek.

Ennek ellenére igenis vannak melegek akik monogám párkapcsolatban élnek csak egy megfelelő társ kell hozzá...

Aids igen sajnos létezik sajnos sok fiatal meleg elkapja, de a heterók közt is terjed ugyanúgy nem lehet mondani hogy a melegek betegsége.

Magadabb a családon belüli erőszak.. ez marhaság pont az alkoholista heterók verik a feleségüket. Én az ismerettségi körömben nem hallottam olyanról hogy egy meleg bántotta volna a párját. Meg ebbe az elmaradott országba el se ismernek egy meleg párt családnak....

Hát ehhez ennyi tudtam hozzátenni. Én biztos nem fogok megváltozni egy vallás kedvéért sem!

2018. jún. 21. 07:35
 20/25 anonim ***** válasza:
Ítélkezni könnyű dolog. Mások szemében a gerendát, sajátoméban... Másrészt pedig, ők azért röhögnek rajtam, mert a másik lyukra játszok, én meg azért, mert meselényekben hiszen. Kvittek vagyunk. :P
2018. jún. 22. 19:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!