Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Érdekelne, hogy aki ateista,...

Érdekelne, hogy aki ateista, miért lett az, vagy miért nem hisz Istenben?

Figyelt kérdés

Esetleg valami másban hisz, vagy az egyház miatt. Mi a véleménye a vallásokról, Illetve a spiritualitásról?

Mindenféle vélemény érdekel a témában, é mindenki gondolatára nyitott vagyok :)

2018. jún. 10. 09:50
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
Bocsi, hogy kicsit kesze kusza lett. 17/l
2018. jún. 19. 01:41
 22/39 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
0%

#20 nekem szolt? Mint lathatad nem irtam olyant hogy aktualis

Eppen a tudomany tesz aktualis allitasokat

a vallas allando orokervenyuket kapott Istentol

hogy aktualisan miket formal hozza az teljesen mas dolog de az egyhaz ezeket kulon valssza

Boncolast feltehetoen azert tiltottak mert a legtobben perverziobol tettek volna nem pedig orvoslasi fejlodesi celal

amugy miota is engedett a boncolas? eleg regota, es mar megoldott mindent pusztan boncolassal a tudomany?

mikor kezdtek el boncolason gondolkodni? Anyira regen azert nem

vagy egeszen Krisztus korara vagy elottre gondolsz?

megjegzem az allatokat mindenkepp boncoltak mindeg mivel hust ettek az emberek

Vegetarianus vagy?

2018. jún. 19. 06:51
 23/39 anonim ***** válasza:
100%
Hát képzeld, de igen 1000 évvel levagyunk maradva hála a vallásnak....Sőt a reformáció segítette volna a fejlődést ha nem történik meg az ellenreformáció. És mond miért van az, hogy Octavianus császár korában az orvoslás olyan fejlett volt, hogy az akkori tudást legközelebb a 17-18. században fedezték fel újra? nem érdekes egy kicsit? És megint jössz ezzel az Isten hülyeségeiddel, mivan ha én Allahban hiszek? Ő nem lehet igaz isten vagy mi?
2018. jún. 19. 08:00
 24/39 anonim ***** válasza:
100%

Meg eléggé képmutató ez az egyház....Adj pénzt Istennek, mert különben bűnhődni fogsz.... plusz búcsúcédulák....Tényleg milyen igazi eredeti vallás.

Ohh és majd elfelejtettem azt hirdeti a te kis vallásod, hogy szeresd felebarátodat, elenségedet egyformán....Akkor hagy kérdezzem már meg hogy a keresztes háború az is a szeretet nevében történt? A történelem a kereszténység óta csak arról szól, hogy elnyomjuk azt, aki másban hisz, legyen az muszlim vagy szimplán református.....A 30 éves háború is 2 keresztény csoport között ment, a katolikus és református.... Csak ezt ugye már a Biblia nem írja.... Nevetséges vagy az összes buzgó hivővel együtt

2018. jún. 19. 08:06
 25/39 anonim ***** válasza:
100%

"Eppen a tudomany tesz aktualis allitasokat

a vallas allando orokervenyuket kapott Istentol

hogy aktualisan miket formal hozza az teljesen mas dolog de az egyhaz ezeket kulon valssza"

Persze, örök érvényű az is, hogy ne ölj, szeresd felebarátod, nem? Kár, hogy a keresztes háborúk, boszorkánynak titulált emberek megölése, az inkvizíció, vagy pl a purga, de nézzük csak meg a korrupt Borgia kort, ezek pont ezeket az örök érvényű kijelentéseket hirdetik?

"Boncolast feltehetoen azert tiltottak mert a legtobben perverziobol tettek volna nem pedig orvoslasi fejlodesi celal, amugy miota is engedett a boncolas? eleg regota, es mar megoldott mindent pusztan boncolassal a tudomany?mikor kezdtek el boncolason gondolkodni? Anyira regen azert nem

vagy egeszen Krisztus korara vagy elottre gondolsz?"

Anyám borogass! Leonardo da Vinci nem hiszem, hogy perverzióból tette volna. De, az a problem, hogy boncolás nélkül nehéz lett vna a feljődés útjára lépni. Ezért van, hogy pl a fáraók korabeli egyiptom fejlettebb volt sok tekintetben gyógyászat terén, mint a sötét középkor.

megjegzem az allatokat mindenkepp boncoltak mindeg mivel hust ettek az emberek

Vegetarianus vagy?

Fú ezzel nehéz vitába szállni xD Am a boncolás alatt én azt értettem, hogy tudományos céllal nyitnak fel egy emberi testet. Én attól, hogy boncolnak embert, még nem szokatm embert enni. A kutatási céllal felboncolt állatot sem szokás megenni. Ha viszont egy csirke feldolgozására gondolsz, azt ne nevezzük boncolásnak.

1. Hiszek Istenben, de a pápaság intézménye kb Galilei perét tekintve is nálam leszerepelt.

2. Hiszek Istenben, de szerintem a hitet, vagy Istent felhasználni önös érdekek eléréséhez. Pénzt kérni, adót szedni, vagy gyilkolásra, háborúra buzdítani másokat Isten nevében NAGYON CSÚNYA DOLOG!

18/L

2018. jún. 19. 15:48
 26/39 anonim ***** válasza:
52%
25#-ös kb ezt mondtam én is. És annak ellenére, hogy Istenben hiszel jól látod, hogy az egyház mit művelt és művel most. Az aki így gondolkodik számomra, mint ateista, becsülendő!
2018. jún. 19. 16:14
 27/39 Mojjo ***** válasza:
@26: Aki hisz Istenben, az nem ateista :)
2018. jún. 19. 16:22
 28/39 anonim ***** válasza:
Mojjo én magamról beszéltem, én az vagyok, de akinek írtam, azt írtam hogy én mint ateista, semmi bajom, sőt tisztelem azokat a hívőket akik oké, hogy Istenben hisznek, de az egyháznak látják a mocskait.
2018. jún. 19. 16:23
 29/39 anonim ***** válasza:
Plusz azokat akik nem erőltetik rá a másikra, hogy másban vagy épp semmiben nem hisz. Mert Közveszélyeske meg azt mondja, hogy aki nem hisz az Ő Istenében az bűnhődni fog....Mint a középkor tisztára, de tényleg, na az ilyenektől hányok.
2018. jún. 19. 16:25
 30/39 Mojjo ***** válasza:
91%
@28: Oké, ezt erőteljesen benéztem akkor :D Sorry!
2018. jún. 19. 16:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!