Érdekelne, hogy aki ateista, miért lett az, vagy miért nem hisz Istenben?
Esetleg valami másban hisz, vagy az egyház miatt. Mi a véleménye a vallásokról, Illetve a spiritualitásról?
Mindenféle vélemény érdekel a témában, é mindenki gondolatára nyitott vagyok :)
Utolsó: de igen akadályozza, gondolj bele, hogy a modern embernek miért kéne bármiben is hinnie, ami nem létezik?
Az egyház és a tudomány teljesen elkülönül, és a vallás az az, ami nem bizonyítható, semmivel sem, szóval nincs miben hinni, de amíg valaki hisz bármi nem létező istenségben, addig nem tud az ember továbblépni. Igen technikai fejlődés az lehet stb modernebb dizájn és kocsik de az emberiség akkor sem tud továbblépni egy magasabb, intelligensebb korszakba, amíg van vallás.
OFF
Az ateizmus arról szól, kedves utolsó hozzászóló, hogy az ember arra használja a fejét, amire az alapból való! Gondolkodik, és a tények alapján alakítja ki az álláspontját. Nem megmondják hogy mit kell hinni vakon, hanem szabadon mérlegelhetsz. Ha úgy gondolod, hogy a gondolkodás szabadsága elvetendő bűnös dolog, hát a te dolgod, én mindenesetre nem kérek a lelki elnyomásból, ami a vallást (főleg a katolikus) jellemzi.
Gyönyörű jelkép a pásztor, aki a (bután bólogató birka) nyájat terelgeti! Mély igazságot mutat meg!
---
Amúgy a kérdésre válaszolva, a Biblia volt az, ami egyenesen meggyőzött az ateizmusról. Az abban leírt hazugságok, ostobaságok, fertelmek, az undorítóan egocentrikus, részrehajló, igazságtalan istenkép győzött meg arról, hogy még véletlenül se jusson eszembe elhinni a létezését.
Persze valamilyen isten akár lehet is, tagadni nem tudom bizonyítékok hiányában, de amíg mellette szóló érvek sincsenek, addig kételkedem a létezésében.
Nincs mi elől menekülni.
A vallás és a babonák között nincs semmi különbség.
Ennél már ötévesen racionálisabban gondolkoztam, azóta sok mindent megtanultam a keresztény vallásokról, pusztán magánszorgalomból, mert ilyen értelmetlen tanulmányokra soha nem pazaroltam az időm, helyette nyelveket tanultam, sportoltam, szakkörökre jártam, mikor mi fogott meg jobban.
Volt időszak, amikor a budai hegyekben bóklásztam, Jávorka - Csapody Erdő, mező virágai c. kötettel és elmerültem a növényhatározás rejtelmeiben, vagy repülőmodelleket készítettem balsa fából, japán papírral, tanultam a programozást, úsztam, öklöztem, végül eveztem nyolcasban.
Olvasni is imádtam, faltam a könyveket, hatodikosként Steibecket, vagy Londont, Maupassant-t, de mindent, amit csak lehetett. Az orgona, a fuvola nyolc évig forgott a kezembe, de persze a gitár a menő nálam is.
Amatőr csillagász voltam a gimiben, az evezés mellett.
Nem jutott nekem időm ilyen 'Istenes' dolgokra.
Pedig nagyon érdeklődő voltam, sütöttem, főztem, meg nadrágot varrtam a mutter varógépén, és ha kellett, verset írtam a csajoknak, de ha a fater befogott esztergálni, mert maszek volt, azt is kifejezetten élveztem, azóta is szeretem a műhelymunkát.
A templomokban megcsodáltam az építészeti remekműveket, a szobrokat, freskókat, kedvencem volt a matek, a fizika meg a történelem, meg a művtöri.
Most mondjátok meg, hogyan is jutott volna nekem időm több évezreddel ezelőtt élt unalmas zsidó rabbik kitalációit böngészni?
Arról nem beszélve, hogy már ifjúként megértettem, hogy a világ régen túllépett a kereszténység hm, egyszerű erkölcsiségén.
mennyit irtatok, ezt csak kesobb fogom elolvasni mindenesetre lathato az ateistak felsobbrenduseg tudatlansaga mar ranezesre de ezt amugyis sajnos ismerjuk empirikus tapasztalas altal
Az nem lenne rossz ha egy helytelen Istent megtagadtok A Helyesert, de az hogy inkabb mindent megtagadtok es hogy kerestek valamit amit mar elore nem istennek felteteleztek az nagyon nehez lesz, es csalodas lesz ha megtalaljatok igaz ha Igaz Egy Istent akkor pozitiv de ha eltevedtek akkor csalodtok masokban, magatokban is es nem lesz senki es semmi ami vigaszt nyujtson
boldogtalanul meghalni meg nem tudom mennyire jo ateista szemszogbol
de ha boldogan eltek haltok az is mar valami legalabb
de nincs jogotok ahoz amihez a vallasnak van, olyan mintha az igazsagszolgaltatas vagy torvenshozas jogkoret kerdojeleznetek meg csakhogy ez egeszen mas olyan ami nem emberi
erdemes elolvasni ezt amit a linkelt kerdesnel emlitek
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..
Nagyjabol a hivatalos objektiv vallasos allaspont legalabbis az amivel en is egyetertek, persze van amivel nem vagy nem teljesen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!