Hogyha csecsemő koromban megkereszteltek utólag hogy bírom levenni magamról?
Szerintem sehogy, de miért baj ez? (Talán ha felveszel egy olyan vallást, ahol ez nem érvényes, de akkor ott vagy, ahol a part szakad...:D)
Engem is megkereszteltek a szüleim, én sem vagyok hívő, de tiszteletben tartom az ő nézeteiket.
Se nem oszt, se nem szoroz.
az előttem szólóknak igazuk van, fogadd el a tanácsukat...
...ezzel együtt tartsd könnyen elérhető helyen a keresztleveled, mert sosem lehet tudni...amilyen időket élünk. :-(
és szóltam.
:-)
A gyermek megkeresztelése első sorban szülői elkötelezettség, mely hála a gyermek megszületésének, és a helyes útra való nevelés elvállalását fejezi ki. A gyermeknek ezzel mindaddig nincs dolga amíg a felnőttkort el nem éri, akkor dönthet arról, hogy melyik utat választja. Lehet vallásos, és itt nem a fanatikus vallás értendő, vagy választhatja az ateista (bár ilyen nincs) életvitelt. Ha az elsőt választja akkor felnőtt fejjel újra keresztelkedhet ha akar, persze nem muszáj mert így is járhat a helyes úton, ha a másodikat választja akkor csupán bódultságban, és nem boldogságban éli földi röpke életét.
A keresztséget levenni nem lehet, mivel részben nem a saját döntése volt.
"RESZBEN nem az o dontese volt"
Kedves utolso, szerinted egy kisgyermektol megszoktak kerdezni, hogy akar-e kereszteny lenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!