Hogyha csecsemő koromban megkereszteltek utólag hogy bírom levenni magamról?
Miért akarod levenni?
Ha nem hiszel és nem tartod magad vallásosnak, így is pogány vagy. Úgy hívják, hogy "újpogány"! :-)) !
Nem tudod levenni és nem is kell!!
Kedves 60%-os, elmagyaráznád ezt bővebben?
Hogy szokott a lélek "leszületni"?
Kedves 81%-ék!
Gondolom azt nem kell elmagyarázni, hogy készül, és hogy születik egy gyermek. De mikor kész a test a megszületésre, akkor a lélek elfoglalja a helyét, és elkezdi földi pályafutását, mert ha nem így lenne akkor a test élettelen lenne, mert lélek nélkül az ember sem létezne. Ebbe lehet hinni és nem hinni, de ez nem hit kérdése, ez tény. Ha elfogadjuk ha nem, az nem változtat a létezés alapvető feltételein.
Sehogy. De nem is kell. Egyszerűen azt mondod, hogy nem vagy vallásos.
Nincs ez ráírva a hivatalos irataidra.
nem tudom ez segít-e..googlen találtam
ctrl+f el keress rá a baptism szóra
google a barátod..
elvileg víz által kereszteltek. ebből kiindulhatsz..
meg ebből:
"Mit jelent a keresztség?
A keresztség egyszerűen fogalmazva: szövetség Istennel. Isten kezdeményezi ezt a szövetséget, és biztosak lehetünk abban, hogy Ő mindvégig hűséges marad hozzánk! A keresztség annak a jele, hogy Istenhez tartozunk. Maga a vízzel megöntés azt szimbolizálja, hogy Jézus Krisztus vére megtisztít minket a bűneinktől: ez az „újjászületés fürdője”. Egy gyermek esetében a szülők vállalnak felelősséget Isten előtt, míg egy felnőtt már önként tud vallást tenni hitéről a keresztelés alkalmával."
( [link]
gyakorlatilag nemkell betartanod és ennyi...
a szüleid ígérték, ők megtették amit tudtak, a többi a te döntésed. ha úgy döntesz nem akarsz istennel szövetkezni, csak mondd meg neki...kb enyi, sztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!