Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit szólsz? Felháborító!

Nemo kapitány (V.A.) kérdése:

Mit szólsz? Felháborító!

Figyelt kérdés
[link]
2010. jún. 15. 22:01
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
Én nem tartom felháborítónak... Azt igen, hogy a pápa képét összetépte! Nem vagyok egy hívő akárki, de azért lehet én is képen töröltem volna! Nem olvastam ezt a levelet eredeti nyelven, sőt ezekről a sztorikról sem hallottam még soha, viszont úgy gondolom, hogy nem kell feltétlenül mindent elhinni! Valamiért még mindig "él" ott is a katolikus egyház, valamiért még nem lettek kiűzve, pedig ha ennyire fel lenne háborodva minden ír, akkor kétlem hogy sok templom lenne még egyben! Nem mondom, lehet hogy eltusoltak pár ügyet, viszont az is lehet, hogy ez a nő is felfújta egy kicsit a dolgokat! Én nem tartom szégyennek, hogy a pápa nem vállalt felelősséget a "papjaiért"... Szerintem én sem tettem volna! Mi az hogy titoktartásra kötelezték az áldozatokat? Még is hogyan? Ha engem bántott valaki, eszem ágába nem jutna magamban tartani! Lényegében nem érdekel az egész, nem háborodtam fel, nem tudok igazságot tenni! Annyi mindent hallani már a mai világban, mindenki döntse el ki mit hisz el és mi az amit nem! Én világ életemben csak rendes, normális papokkal találkoztam, akik tényleg szívvel lélekkel végezték a munkájukat, és tartották egyben a közösséget, a többi meg egyelőre nem érdekel, és nem idegesítem magamat rajta, amíg valaki kézzel fogható bizonyítékot nem ad a kezembe, hogy megtörtént! :) (itt most nem csak erre az esetre gondolok, mert tényleg nem tartom kizártnak, hanem minden másra is)
2010. jún. 15. 23:04
 2/25 A kérdező kommentje:

Nem az énekesnő az egyedüli, aki állítja, hogy "a Vatikán eltussolta a visszaéléseket, most pedig megpróbálja eltussolni az eltussolást." A Ratzinger úr pedig élenjáró ebben, mindenféle értelemben.

Tudom, más felekezet, más vallás, más ideológia sem ártatlan.

Egy ábránddal kevesebb, ez a minimum...

2010. jún. 15. 23:27
 3/25 anonim ***** válasza:
62%

felháborító

amit a média művel az Egyházzal

2010. jún. 16. 08:28
 4/25 anonim ***** válasza:
20%
A mostani pápa a Hitlerjugend tagja volt, ez tény, bár erősen próbálják szépíteni, de sokak szerint nem is volt ez neki akkora kényszer. Sőt, sok állítása, hogy ő mennyire ellenállt, ellent mond annak, hogy még mindig életben van és nem gázosították el az egész családjával.
2010. jún. 16. 08:30
 5/25 anonim ***** válasza:
54%

A média művel? Van neked sejtésed egyáltalán arról, hogy az egyház mit művel? Én magam csak az ingatlan üzleteibe látok bele, de földi halandó olyan szemétségeket valóban nem merne megtenni...

Az építőiparban pedig töménytelen munkát csináltatnak meg ingyen, nem fizetnek, nem fizetnek annyit, amennyit megbeszéltek.

2010. jún. 16. 08:33
 6/25 anonim ***** válasza:
74%

A tököm tele van már a sok Goeebelstanitvánnyal,

[link]

A pedofil tettek elkövetőinek 99,7 százaléka nem egyházi személy

2010. április 30. 16:05

A kiskorúak ellen elkövetett szexuális visszaélések tettese csupán az esetek 0,3%-ában keresendő az egyház berkein belül – állítja Reinhard Haller törvényszéki pszichiáter, aki az ORF-nek adott interjúban beszélt erről.

A legtöbb ilyen eset családban vagy zárt rendszerekben fordul elő, például egyesületekben. „De erre a tényre a mai helyzetben csak kevesen figyelnek" – fogalmazott. A pszichiáter szerint azt a távlati célt kellene kitűzni, hogy minden ilyen esetre fény derüljön, ne csupán az egy speciális csoporton belül történtek kerüljenek reflektorfénybe.

Egyszerre kell védelmezni az áldozatok érdekeit és megtalálni annak módjait, hogyan lehet kiemelni a tetteseket vagy a potenciális tetteseket a katolikus egyházban zajló gyermek- és ifjúsági munkából.

Érdemes megemlíteni, hogy a számokat illetően a pszichiáter véleményét igazolják az Élet és Irodalom adatai is, amelyek szerint a német pedofilügyek egy százaléka sem köthető a katolikus egyházhoz.

2010. jún. 16. 08:37
 7/25 anonim ***** válasza:
az is érdekes, hogy a bíróságok előtt "erőszak" miatt indított eljárásokból a sajtóban hogyan lett "nemi erőszak"...
2010. jún. 16. 08:50
 8/25 A kérdező kommentje:
Azért azt ne felejtsük már el, hogy az egyház nem győz bocsánatot kérni a majdhogynem szervezett bűnpártolás miatt, de ha csak néhány eset lett volna, az is iszonyúan árt a szervezetüknek, a vallásnak, és sérti az összes becsületes istenhívő önérzetét is.
2010. jún. 16. 12:59
 9/25 anonim ***** válasza:

igazából azt kellene megnézni, hogy mégis kik állnak a média/újság mögött. kik az irányítók...

azok, akik azt hiszik magukról, hogy ők nekik kell lenni az irányítóknak, mert őszerintük Isten erre hatalmazta fel őket...

üdv

25/F

2010. jún. 16. 13:13
 10/25 anonim ***** válasza:

"A mostani pápa a Hitlerjugend tagja volt"

Ha ha, na és akkor mivan? A HJ-sorozás abban az időben NEM önkéntes alapon történt, főleg hogy is álhatott volna ellen egy gyerek (mert Ratzinger akkor még az volt!)? Ilyen alapon azt is felróhatnád neki, hogy miért nem ölette meg magát egyből, vagy milyen jogon mert Németországban megszületni.

HJ-s volt, és? Horn Gyula, Gyurcsány Ferike és társaik mik voltak? Nekik mégis szájtátva tapsoltatok. Innentől mondhattok akármit, kétszínű banda vagytok.

ÉS ezzel nem azt mondtam, hogy a pápa nem állhatna ki jobban a pedofil papok ellen, mert ez a kiállás valóban gyengécske, de a könyökömön jön már ki ez a folytonos hitlerjugendezés

2010. jún. 16. 13:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!