Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ezek után csodálkoznak, ha...

Ezek után csodálkoznak, ha valaki nem veszi komolyan a katolikus vallást?! (Bővebben lent. )

Figyelt kérdés
A múltkor voltam egy katolikus templomba misén,és megdöbbenésemre az első sorban(!) két tinilány a szó szoros értelmében kellette magát!Az öltözékük is olyan volt hogy szinte mindenük kilátszott!A papnak meg persze eszébe se jutott rájuk szólni...Tisztára egy bordélyházban éreztem magam!Na most,ezek után van még olyan,aki hitelesnek tartja az elvileg erkölcsös katolikus egyházat?(Nem ez volt az első eset,amikor ilyennel találkoztam)
2010. jún. 15. 18:33
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
90%

Az 1983-ig érvényes Egyházi Törvénykönyv előírta a szerény ruházatot és a fej befedését a lányok/nők számára.

"1262. § 2. Viri in ecclesia vel extra ecclesiam, dum sacris ritibus assistunt, nudo capite sint, nisi aliud ferant probati populorum mores aut peculiaria rerum adiuncta; mulieres autem, capite cooperto et modeste vestitae, maxime cum ad mensam Dominicam accedunt."

Az új Egyházi Törvénykönyvben más újításokkal ez sincs benne: a kat. egyház egyre jobban eltávolodik az eredeti kereszténységtől. Az Isten adta erkölcsi érzék persze tiltakozik az ilyen elferdülésekkel szemben: a kérdezőnek maximálisan igaza van. Hagyományőrző templomokban nem megbotránkozató ruhában jelennek meg az emberek, és ha megteszik, szelíden figyelmeztetik. Velem megtörtént külföndön, hogy szóltak: húzzak szoknyát a nadrágomra, de ez sem a katilikus egyház templomában volt.

2010. jún. 25. 15:04
 22/22 anonim ***** válasza:
Ezért kell a tradicionalista (hagyományhű) katolikusokhoz járni, tridenti misére...
2010. jún. 25. 18:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!