Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ezek után csodálkoznak, ha...

Ezek után csodálkoznak, ha valaki nem veszi komolyan a katolikus vallást?! (Bővebben lent. )

Figyelt kérdés
A múltkor voltam egy katolikus templomba misén,és megdöbbenésemre az első sorban(!) két tinilány a szó szoros értelmében kellette magát!Az öltözékük is olyan volt hogy szinte mindenük kilátszott!A papnak meg persze eszébe se jutott rájuk szólni...Tisztára egy bordélyházban éreztem magam!Na most,ezek után van még olyan,aki hitelesnek tartja az elvileg erkölcsös katolikus egyházat?(Nem ez volt az első eset,amikor ilyennel találkoztam)
2010. jún. 15. 18:33
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
31%

Javaslom olvasd ezt el: [link]

"Végül hasonlít a mennyek országa a tengerbe vetett hálóhoz, amely mindenféle halat összefog. Amikor megtelik, partra húzzák, nekiülnek, és a javát edényekbe válogatják, a hitványát pedig kiszórják. Így lesz a világ végén is: elmennek az angyalok, aztán kiválogatják a gonoszokat az igazak közül, és tüzes kemencébe vetik őket. Ott sírás és fogcsikorgatás lesz."" (Mt 13,47-50)

Vagyis Istennek a terve az, hogy az Egyház (a mennyek országa) egy olyan háló legyen, amely mindenféle halat összefog, jót és rosszat egyaránt. Isten kinyilatkoztatta ezt, hogy ne kedvetlenedjünk el az egyházi személyek (se a hívők, se a klerikusok) bűnössége miatt. Az ítéletet bízzuk Istenre.

Az Egyház nem csak a „szentek egyháza”

Jer 32,32-35 – ószövetségi papok és vezetők gyermekáldozatokat mutattak be.

2Kir 23,6-7 – Az Úr templomában szakrális prostitúció folyt.

Jn 12,4-6 – Az apostolok között is volt bűnös. (vö. Mt 16,14-16)

Mk 14,50 – Az összes apostol „magára hagyta és elmenekült.”

Mk 14,66-72 – Péter apostol háromszor tagadta meg Jézust.

Jn 20,24-25 – Tamás apostol kételkedett Jézusban.

Mt 13,47-50 – Az Egyházban is vannak bűnösök. (vö. Mt 13,24-30; 1Kor 5,1-2; 11,18-22; Jel 2,4-5;.10.14-16; stb.)

ApCsel 20,28-30 – Az Egyház vezetői között is lesznek bűnösök.

Róm 3,3-4 – „Ha vannak, akik hűtlenek lettek, vajon nem teszi hitetlenségük Isten hűségét hatástalanná? Egyáltalán nem.”

2Tim 2,13 – „ha mi hűtlenné válunk, ő hű marad, mert önmagát nem tagadhatja meg.”

Jn 11,51-52 – Bűnös ember is lehet tévedhetetlen.

2010. jún. 17. 12:21
 12/22 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem kicsit félrevezető, hogy ennek a két lánynak, akik csak példaként szerepelnek, van a legnagyobb szükségük a vallás tanításaira, hogy bűnösből hívővé váljanak. Vajon ők is azért mentek be a templomba? Lehet, hogy valaki konzervatív ruhában megy be, és még nagyobb szüksége van a segítségre.

Nem feltétlenül képmutatás az, ha templomi környezet miatt valaki rendesen felöltözik. Azt mondják, hogy Istennek építették a templomokat, hogy ott találkozzanak vele az emberek. Régen, Mózes idejében nem is léphetett be akárki a találkozás sátrába, de annak a papnak, aki beléphetett, meg volt szabva, mit vehet fel, hogyan kell kinéznie.

Ha ez ma nem is ennyire szigorú, bizonyos tiszteletadás mégis megmaradhatna. Már a többi hívővel szemben is, hogy a férfiak figyelmét ne a csupasz vállak és kivillanó keblek kössék le, a nők pedig ne botránkozzanak meg, irígykedve.

Van olyan templom, ahol az ajtóban egy kis tábla figyelmeztet az illő megjelenésre. Ha valaki be akar lépni, az ellenőrzi magát, vagy ha már többször járt ott, akkor tudja, miben jelenjen meg.

Legyen bármilyen hely, amit azért építettek, hogy ott Istenhez imádkozzanak, különb, mint az utca.

2010. jún. 17. 18:43
 13/22 anonim ***** válasza:
61%
a katólikus vallást azért nem lehet komolyan venni mert a hívők nem a vallásuk szerint élnek.szerintemk is nevetséges az egész,bort isznak,vizet prédikálnak.kb.annyira hiteles mint túlsúlyos embertől fogyókúrás tanácsot elfogadni.
2010. jún. 18. 10:17
 14/22 anonim ***** válasza:
79%
10:17: Lehet,hogy sok agyalágyult hülye beszennyezi a vallást,de hidd el nekem hogy a keresztények nagy része nagyon is komolyan gondolja.
2010. jún. 19. 07:25
 15/22 anonim ***** válasza:
33%
hát biztos így van,de ha a többség komolyan betartja azt a sok marhaságot,nos egészségükre!
2010. jún. 19. 11:43
 16/22 anonim ***** válasza:
55%
A kérdezőnek valszeg az a baja, hogy felizgult a látványra! Erre van megoldás...
2010. jún. 20. 18:50
 17/22 anonim ***** válasza:
Talán nem a tinilányokra, hanem a papra kellett vona figyelni.... Én az iskolában sem az osztály előtt teremtem le a kölköt, hanem félrehívom óra után...
2010. jún. 22. 15:58
 18/22 anonim ***** válasza:

Nem tudom, mi a baj velük.

Az én anyósom 60 évesen neccharisnyában, rövid bőrnadrágban és kivágott blúzban jár templomba...jelenleg azt hiszem vacillál a katolicizmus és a mormon vallás között. :D

Ugyanis fiatal huszonéves mormon fiúk mentek hozzá téríteni :D

2010. jún. 22. 20:32
 19/22 anonim ***** válasza:
Járjál zsinagógába.
2010. jún. 24. 20:48
 20/22 anonim ***** válasza:

Egyes városokban állandóan nyitva vannak a templomok, hogy bárki bemehessen. Ha valaki mondjuk hajléktalan, és segítségre van szüksége, ne menjen be?

Két lány kirívó ruhában. Mindenfele látni ilyen lányokat, de ha egy templomban az zavaró? Templomba mindegy, milyen ruhába megyünk, mert nem ez a lényeg.

Színházban már egészen más lenne a helyzet.

Engem jobban zavarnak azok az emberek, akik a tévéstúdióba bemennek baseball-sapkába (a TV2-n is van az a T betűs alak, akinek a nevét nem tudom megjegyezni).

2010. jún. 24. 23:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!