Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták csatlakoznátok a...

Ateisták csatlakoznátok a "Sunday Assembly"-hez, vagyis ahogyan önmagukat hívják: a vallás nélküli gyülekezethez?

Figyelt kérdés

Tehát, mi a helyzet, csatlakoznátok a gyülekezethez?

Egyébként gyakran ateista egyháznak is becézik őket:

[link]

2018. máj. 24. 02:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
93%

Nem nagyon érek ilyesmire rá, pedig már nyugdíjas lettem, de mégis van ennél fontosabb dolgom is többnyire.

Amúgy meg első látásra olyan szervezetnek tűnik, amihez nem gondolnám, hogy szívesen csatlakoznék, bár lehet, hogy van értelmes programjuk is, de ennyire nem érdekel a vallás, hogy egy azt ellenző szövetséghez tartozzam.

Megvagyok nélküle.

2018. máj. 24. 02:47
 2/12 anonim ***** válasza:
41%
Nem, ugyanolyan mint a templom csak keresztények helyett ateisták vannak ott, akik legtöbbször ugyanolyan szűk látókörű, befásult kirekesztő emberek mint a valláskárosultak.
2018. máj. 24. 06:53
 3/12 anonim ***** válasza:
77%
Pont az a lényege az ateizmusnak (mondhatnám gondolkodásnak), hogy semmilyen egyházhoz nem csatlakozok.
2018. máj. 24. 08:15
 4/12 anonim ***** válasza:
94%

Nem, mert:

- nem érek rá ilyesmire

- semmi szükség rá

- a mottójukról a nagggyon trendi, dekoráció gyanánt a falra pingált "inspiráló okosságok" jutnak eszembe, ami helyett még egy horogkeresztet is szívesebben látnék valakinek a falán, pl.:

[link]

2018. máj. 24. 08:29
 5/12 Darkmoon80 ***** válasza:
77%

Azt hiszem, nem csatlakoznék.

Nem hiszek a szervezett a "ateizmusban" (sem), és nem szeretem (a vallásban például ezt utálom), hogy megmondják, miről, miképp gondolkozzak.

2018. máj. 24. 08:59
 6/12 anonim ***** válasza:
85%
Agnosztikus vagyok amúgy, de nem csatlakoznék hozzá. Nekem averzióm van mindenféle egyházzal, gyülekezettel szemben. Én magam szeretném a saját hitemet megélni, nincs szükségem ehhez közösségi útmutatásokra, sőt.
2018. máj. 24. 10:59
 7/12 anonim ***** válasza:
Nem, mert nem vagyok egyedül :D
2018. máj. 24. 18:18
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2018. máj. 24. 18:20
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Még idézőjelben is hülyén néz ki az "ateista egyház". Semmiképpen sem csatlakoznék ilyenhez. Olyan csoportos megmozdulásokra szívesen járnék el, ahol ateisták folytatnak eszmecserét, de semmi több. Utána nem megyünk el feláldozni senkit.
2018. máj. 25. 00:05
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem csatlakoznék semmilyen "egyházhoz" csak azért,hogy egy keretben legyek a hasonszőrűekkel.
2018. máj. 25. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!