A keresztény vallásnak melyek azok az elemei, amelyek eredetiek és nem máshonnan beemeltek/lopottak?
A 14-es válaszomban összefoglaltam a lényeget. Nem én találtam ki, nem is a Tanúk. Teljességgel logikus és egyértelmű. Maga a körülmény, hogy államegyházzá tették a 4-ik sz.-i hitehagyott keresztény szektát, a katolikusokat, már kizárja azt, hogy komolyabb köze legyen nekik a krisztusi úthoz. Azok tették államvallássá őket, akik korábban üldözték és a legkegyetlenebb eszközökkel végezték ki az első, második sz.-i keresztényeket. Amikor már nem üldözték, sőt államvallássá tették őket, akkor mi változott? A római birodalom talán? Nem! Az egyház vált hitehagyottá, a birodalom számára emészthetővé.
Ez már természetesen nem a krisztusi út volt!
Ez könnyen lehet.
Csakhogy, ha marad a krisztusi út, lehetséges, hogy ma sehol se lenne ez a vallás.
Egy vallásnak ugyanis szigorú feltételei vannak, és ennek az őskereszténység nem mindenben felelt meg.
Azt sem árt tudni, hogy szoros versenyben volt a Mithrasz-kultusszal, és csak orrhosszal győzött!
Igazából azon múlhatott a dolog, hogy jobban megbecsülte a nőket. ENNYI döntötte el azt, hogy akkor és ott a kereszténység lett az első.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!