Lucifer miért negatív karakter?
Te tudod, hogy mi volt Isten akarata? Te tudod, hogy minek szegült ellen Lucifer? Én nem tudom. A Biblia nem ír arról, hogy Istennek milyen terve volt Luciferrel. Azt tudjuk, hogy angyal volt.
Gondolod, hogy Lucifer nem bírta a rabszolga munkát a mennyben? Vagy éheztette Isten? Vagy egy magán zárkában raboskodott? Gondolod, hogy a kegyetlen bánásmód ellen lázadt fel?
Szó sem volt ilyenről, erről nem olvashatunk a Bibliában. Lucifer Isten fölé akarta helyezni magát, uralkodni akart azon aki megteremtette, erről viszont olvashatunk. Talán azon nyomban el kellett volna pusztítani és azokat az angyalokat is akik mellé álltak, akkor kisebb valószínűséggel esett volna bűnbe az első ember pár és most lehet, hogy élhetnénk az Édenben gond nélkül. Igazad van, a száműzetés helyett azonnal halálra kellett volna ítélni. De tudod Isten nem ilyen, Isten hosszan tűr és vár és megbocsájt mindenkinek aki őszintén megbánja bűneit. Lehet, hogy Lucifernek is megbocsájtott volna. De ő gőgös volt, ezt is írja a Biblia.
#11 Azért én meghallgatnám Lucifer szemszögéből is a sztorit,hiszen jelenleg elég egyoldalúak az ismereteink (a győztes fél oldalát hallottuk, szóval jó, hogy isten nem tett semmi rosszat és Lucifer a hibas mindenért.)
Annyi viszont világos, hogy Isten a végtelen tudása ellenére is elég béna konfliktusmegoldó. Először igazságtalanul büntet minket két random gyökér bűne miatt, aztán gondol egyet és kiirt először néhány engedetlen várost, aztán az egész emberiséget jókkal együtt. Aztán most jópár ezer éve abbahagyta a kommunikációt velünk, de aki nem hisz benne azt azért bevágja a pokolba. Isten szavai és tettei hihetetlenül ellentétben állnak egymással,ezért hajlamos vagyok azt hinni, hogy Lucifernek esélye sem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!