Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A lelket ki lehet mutatni...

Tgt kérdése:

A lelket ki lehet mutatni tudományos módszerrel?

Figyelt kérdés

2018. máj. 2. 09:21
1 2 3
 21/30 szenes43 ***** válasza:
32%
Drága barátaim. A hit az az ember legbensőbb lényében van és mindenkinek a magán ügye hogy miben hisz. Az elektronmikroszkópja fölé görnyedő tudós az atomok és egyéb parányok világát szemlélve elámul hogy minden alkotó tökéletes és csak a szükséges mennyiség van ott amely a létéhez szükséges. A fölművelő látja a kenyérnekvaló gabonának a tökéletes formáját,felépítését. Az általunk ismert fizikai valóság ott ahol az ember még nem barmolta szét tökéletes.Ezt egy Teremtő Isten alkotta meg és időtlen idők óta működteti.Mindegy hogy milyen nevet adsz neki hogy nem a te vagy az én szintem az biztos. A magánvéleményem az hogy mivel én hitben élő ember vagyok,Általa több(nem okosabb) vagyok.Képességeimhez mérten használom a Tőle kapott lelket és testet.
2018. máj. 7. 20:03
 22/30 anonim ***** válasza:

Sajnos a jelenlegi ismereteink alapján nem. Ellenben számos bizonyíték van a lélek létezéséről.

Az emberi lélek fejlődik, sokat edzhetjük magunkat, hogy jók legyünk, pl nagylelkűek. Vagy amikor valaki elejti pénztárcáját, s a Te lelked rajta, hogy miként döntesz: visszaadod becsületesen (tiszta lélek), vagy elteszed sunyiba, hiszen minek hagyta el a balek. És számos esetben Te döntesz, pontosabban a benned lévő lélek.

Bemásolok egy fórum beszélgetést, ahol többen osztják meg élményeiket:

[link]

2018. máj. 8. 10:14
 23/30 anonim ***** válasza:
0%

minden halott test 21 g-mal kisebb tömegű, mint amíg él.

a hit ajándék, nincs mindenkinek. Az viszont, hogy egy könyv hogy járul hozzá a teljes élethez, más és más fajsúlyúvá teszi a könyvet. :)

Az pedig, hogy a hit által végbemennek csodák, a Szentírástól függetlenek. A szánalmas az, aki képtelen elfogadni, hogy van életmód és világszemlélet az övén kívül.

2018. máj. 9. 08:26
 24/30 anonim ***** válasza:
Nem is ez a baj, hanem a lélek a másvilágon emlékszik-e ismerősökre a Földön ha nem lesz agya, mert ugye az tárol mindent. Olyan mint egy gép HDD-je, ha kiveszem, akkor nincs operációs rendszer, semmi emlék.
2018. máj. 10. 10:05
 25/30 Darkmoon80 ***** válasza:

" minden halott test 21 g-mal kisebb tömegű, mint amíg él."

Van erre vonatkozó tudományos (meg nem cáfolt) bizonyíték?

2018. máj. 11. 18:25
 26/30 anonim válasza:
2018. máj. 12. 01:06
 27/30 Darkmoon80 ***** válasza:

Köszönöm a linkelt cikket!

Olvastad?

Én végigolvastam. Figyelmesen!

A következő megjegyzéseim vannak:

1, Lélekről, 21 grammos súlycsökkenésről egyetlen szó sincs a cikkben.

2, Misztikus, természetfölötti hatalomra, Istenre utaló kijelentés egyetlen egy sincs a cikkben.

3, A cikk állítása a kísérlet alapján:

-----

"Korábban mindenki úgy gondolta, hogy az agyműködés 30 másodperccel az után áll le, hogy a szív abbahagyta a testben a vér pumpálását. A Suthampton Egyetem kutatói szerint ezzel szemben az emberek legalább 3 percig érzékelik az öntudatukat az után, hogy a halálukat megállapították.

„A közvélekedéssel ellentétben a halál nem egy pillanat műve, hanem egy potenciálisan megfordítható folyamat minden olyan betegség vagy baleset után, amik a tüdő, a szív és az agy leállását okozzák. Ha van kísérlet az úgynevezett szívleállás visszafordítására, de sikertelennek bizonyul, azt nevezhetjük halálnak”"

-----

Azaz összesen arról van szó, hogy a halál beálltának kritériumai nem helyesen lettek definiálva. A szervezet életfunkciói fokozatosan állnak le, és az eddig elterjedt nézettel szemben az agyműködés nem 30 másodperc után áll le, hanem kb. 3 perc után, és ez alatt az idő alatt reverzibilis a folyamat, azaz a beteget nem tekinthetjük halottnak.

4, "Egy 57 éves páciens a legapróbb részletekig, pontosan képes volt felidézni, hogy mi történt körülötte, miután ideiglenesen meghalt. Részletes, vizuális emlékei pontosan megegyeztek a valós eseményekkel."

Itt az a probléma, hogy a cikk írója pontatlanul fogalmaz. Ezt írja: "ideiglenesen meghalt". Ez azonban éppen a cikkben leírtak alapján helyesen így lenne megfogalmazva: "miután ideiglenesen megállt a szíve".

"Az 57 éves páciens esetében azonban a tudat még legalább három percig bizonyítottan működött a halál beállta után. Mindez teljesen ellent mond az eddigi tudásunknak, ami szerint az agyműködés 20 -30 másodperccel a szívleállás után megszűnik, és a sikeres újraélesztésig nem is tér vissza."

Ugye,ugye!!

Az új kutatás figyelembe vételével felülíródik az eddigi nézet. Nem 20-30 másodperc hanem 3 perc! A beteg valójában nem halt meg, a tudata működött még három percig, miután leállt a szíve. Újraélesztés (a szív működésének helyreállítása) után pedig beszámolt a körülötte történtekről.

Nem volt halott, és nem támadt fel.

"Ha van kísérlet az úgynevezett szívleállás visszafordítására, de sikertelennek bizonyul, azt nevezhetjük halálnak” - idézet a cikkből.

2018. máj. 12. 19:33
 28/30 anonim válasza:

26-os vagyok. Igen, olvastam a cikket. Nem azért küldtem, mert egyik vagy másik oldalon állok, vagy bárkit is meg akarok győzni, persze boldog lennék, ha bizonyított lenne, hogy a lélek nem hal meg.

Ha a lélek szóra keresel, elég sok cikket találsz ezzel kapcsolatban.

Ez pedig egy video, bár kicsit sci-finek tűnik. :D

[link]

2018. máj. 12. 20:51
 29/30 Darkmoon80 ***** válasza:
100%

Brrrr, láttál már ufó felvételeket?

Kb. hasonló szinten vannak. Homályos, alig kivehető amit ábrázol. Amúgy a lélek ezek szerint test formájú, bőr színű?

2018. máj. 13. 11:13
 30/30 anonim ***** válasza:
50%
ez embernek nem lelke, hanem idegrendszere van, meg hormonjai. Az érzelmek is a hormonokon illetve szagokon alapszanak. Nem kell túlmisztifikálni.
2018. máj. 20. 17:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!