A lelket ki lehet mutatni tudományos módszerrel?
Sajnos a jelenlegi ismereteink alapján nem. Ellenben számos bizonyíték van a lélek létezéséről.
Az emberi lélek fejlődik, sokat edzhetjük magunkat, hogy jók legyünk, pl nagylelkűek. Vagy amikor valaki elejti pénztárcáját, s a Te lelked rajta, hogy miként döntesz: visszaadod becsületesen (tiszta lélek), vagy elteszed sunyiba, hiszen minek hagyta el a balek. És számos esetben Te döntesz, pontosabban a benned lévő lélek.
Bemásolok egy fórum beszélgetést, ahol többen osztják meg élményeiket:
minden halott test 21 g-mal kisebb tömegű, mint amíg él.
a hit ajándék, nincs mindenkinek. Az viszont, hogy egy könyv hogy járul hozzá a teljes élethez, más és más fajsúlyúvá teszi a könyvet. :)
Az pedig, hogy a hit által végbemennek csodák, a Szentírástól függetlenek. A szánalmas az, aki képtelen elfogadni, hogy van életmód és világszemlélet az övén kívül.
" minden halott test 21 g-mal kisebb tömegű, mint amíg él."
Van erre vonatkozó tudományos (meg nem cáfolt) bizonyíték?
Köszönöm a linkelt cikket!
Olvastad?
Én végigolvastam. Figyelmesen!
A következő megjegyzéseim vannak:
1, Lélekről, 21 grammos súlycsökkenésről egyetlen szó sincs a cikkben.
2, Misztikus, természetfölötti hatalomra, Istenre utaló kijelentés egyetlen egy sincs a cikkben.
3, A cikk állítása a kísérlet alapján:
-----
"Korábban mindenki úgy gondolta, hogy az agyműködés 30 másodperccel az után áll le, hogy a szív abbahagyta a testben a vér pumpálását. A Suthampton Egyetem kutatói szerint ezzel szemben az emberek legalább 3 percig érzékelik az öntudatukat az után, hogy a halálukat megállapították.
„A közvélekedéssel ellentétben a halál nem egy pillanat műve, hanem egy potenciálisan megfordítható folyamat minden olyan betegség vagy baleset után, amik a tüdő, a szív és az agy leállását okozzák. Ha van kísérlet az úgynevezett szívleállás visszafordítására, de sikertelennek bizonyul, azt nevezhetjük halálnak”"
-----
Azaz összesen arról van szó, hogy a halál beálltának kritériumai nem helyesen lettek definiálva. A szervezet életfunkciói fokozatosan állnak le, és az eddig elterjedt nézettel szemben az agyműködés nem 30 másodperc után áll le, hanem kb. 3 perc után, és ez alatt az idő alatt reverzibilis a folyamat, azaz a beteget nem tekinthetjük halottnak.
4, "Egy 57 éves páciens a legapróbb részletekig, pontosan képes volt felidézni, hogy mi történt körülötte, miután ideiglenesen meghalt. Részletes, vizuális emlékei pontosan megegyeztek a valós eseményekkel."
Itt az a probléma, hogy a cikk írója pontatlanul fogalmaz. Ezt írja: "ideiglenesen meghalt". Ez azonban éppen a cikkben leírtak alapján helyesen így lenne megfogalmazva: "miután ideiglenesen megállt a szíve".
"Az 57 éves páciens esetében azonban a tudat még legalább három percig bizonyítottan működött a halál beállta után. Mindez teljesen ellent mond az eddigi tudásunknak, ami szerint az agyműködés 20 -30 másodperccel a szívleállás után megszűnik, és a sikeres újraélesztésig nem is tér vissza."
Ugye,ugye!!
Az új kutatás figyelembe vételével felülíródik az eddigi nézet. Nem 20-30 másodperc hanem 3 perc! A beteg valójában nem halt meg, a tudata működött még három percig, miután leállt a szíve. Újraélesztés (a szív működésének helyreállítása) után pedig beszámolt a körülötte történtekről.
Nem volt halott, és nem támadt fel.
"Ha van kísérlet az úgynevezett szívleállás visszafordítására, de sikertelennek bizonyul, azt nevezhetjük halálnak” - idézet a cikkből.
26-os vagyok. Igen, olvastam a cikket. Nem azért küldtem, mert egyik vagy másik oldalon állok, vagy bárkit is meg akarok győzni, persze boldog lennék, ha bizonyított lenne, hogy a lélek nem hal meg.
Ha a lélek szóra keresel, elég sok cikket találsz ezzel kapcsolatban.
Ez pedig egy video, bár kicsit sci-finek tűnik. :D
Brrrr, láttál már ufó felvételeket?
Kb. hasonló szinten vannak. Homályos, alig kivehető amit ábrázol. Amúgy a lélek ezek szerint test formájú, bőr színű?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!