Mi a helyzet a kételkedő, "hiszem ha látom" típusú emberekkel?
Őket már konkrétan születésükkor kárhozatra ítéli Isten?
Hiszen mivel bizonyítékot nem ad magáról, egy ilyen ember sosem lesz hívő, mert ilyennek született.
Ez nem hit kérdése, ez tény. Itt vagyok én is, egész életemben ilyen voltam, semmit sem hittem.el soha csak úgy. Kizárólag ha egyértelműen bizonyítható volt a dolog.
És természetesen nem a hit van a génekben. A hiszékenységre való hajlam.
" Ne bírod ki, hogy ne provokálj, mi?"
Feltettem egy kérdést valamiről, ami a keresztény vallásból következik.
Ha a hitedből következő egyszerű tényt provokációként élsz meg, talán ideje lenne újragondolnod, hogy minek hiszel egyáltalán ebben az egészben!
Szornyu!
Remelem van eselyuk a megteresre.
Ők nem szellemi emberek, és nem is szeretnének azok lenni.
A Testi gondolkodású emberek bolondságnak tekintik a szellemi dolgokat.
Isten pedig senkit nem ítél előre, mert nincs eleve elrendelés, az szembe megy a szabad akarattal.
Az ember az alapján fog majd elszámolni, amit az életében tett.
" Ők nem szellemi emberek, és nem is szeretnének azok lenni."
Már hogyne lennének? Rengeteg tudós és kutató is hasonló beállítottságú. Náluk nehéz szellemibb gondolkodásút találni.
"Isten pedig senkit nem ítél előre, mert nincs eleve elrendelés, az szembe megy a szabad akarattal. "
Ha valaki olyannak születik, hogy eleve esélytelen a megváltásra, az igencsak előre elítélés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!